Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 στις 19.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστική διαδήλωση

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Σάββατο 17 Ιούνη 7μμ, Πλατεία Δημαρχείου Ασπρόπυργος

Αλληλεγγύη στους εργάτες γης σε Ασπρόπυργο-Γκορυτσά
Να διαλυθεί η φασιστική συμμορία
ΟΧΙ στην κάλυψη των ρατσιστικών επιθέσεων από την ΕΛΑΣ
Eργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι

Οι µετανάστες εργάτες γης της περιοχής Ασπρόπυργου-Γκορυτσάς µετά από µαζική γενική συνέλευση που έγινε την Παρασκευή 5 Μάη, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις καταγγελίας των ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων που δέχονται συστηµατικά από το περασµένο Αύγουστο από οργανωµένη οµάδα φασιστοειδών. Επιθέσεις όπως αυτή της Τρίτης 2 Μάη, όταν µετανάστης εργάτης που επέστρεφε στην Γκορυτσά από τον Ασπρόπυργο µε το λεωφορείο 855 ξυλοκοπήθηκε µε σιδερηγροθιά στο πρόσωπο ήταν το µοτίβο των ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή το προηγούµενο διάστηµα.

Επιθέσεις όµως έφτασαν να γίνονται µέχρι και µέσα στα χωράφια σε ώρα εργασίας. Οργανωµένη συµµορία φασιστών βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, κάτι που γνωρίσει καλά και το τοπικό αστυνοµικό τµήµα. Βγαίνουν ως οµάδα, καλύπτουν τα πρόσωπα τους, χρησιµοποιούν σιδερογροθιές και ρόπαλα και έχουν επιλέξει ως κεντρικό στόχο τους Πακιστανούς εργάτες γης. Οι επιθέσεις τους αποτελούν συνέχιση της δράσης των ταγµάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που έδρασαν ξανά στην ίδια περιοχή την περίοδο 2011-2012 µε δεκάδες θύµατα, ακόµη και γκρεµισµένα σπίτια από το πογκρόµ. Η Χρυσή Αυγή διατηρεί Γραφεία-ορµητήριο στον Ασπρόπυργο.

Ο ∆ήµος Ασπρόπυργου παρά την επίσκεψη παραγωγών που δέχτηκε, οι οποίοι κατήγγειλαν τις ρατσιστικές επιθέσεις και τις απειλές σε βάρος τους, δεν παρεµβαίνει για να σταµατήσουν οι εγκληµατικές ρατσιστικές επιθέσεις. Μέχρι τώρα η Αστυνοµία έχει προσαγάγει και αφήσει ελεύθερους τους φασίστες τουλάχιστον τρεις φορές µε βάση τις καταγγελίες των θυµάτων. Επίσης, σε καµία από τις περιπτώσεις όπου έχουν υποβληθεί µηνύσεις από τα θύµατα η Αστυνοµία δεν έχει αναζητήσει το ρατσιστικό κίνητρο καταγράφοντας τα ως ληστείες!

Στις 13 Μάη στους δρόµους της Γκορυτσά Ασπροπύργου περίπου χίλιοι διαδηλωτές βάδισαν για να σπάσει η φασιστική τροµοκρατία κατά των εργατών γης από τις οργανωµένες ρατσιστικές επιθέσεις συγκεκριµένης οµάδας. ∆ιαδήλωσαν µε πανό η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η ΚΕΕΡΦΑ, η Εργατική Αλληλεγγύη και η ΟΡΜΑ. Η Αστυνοµία έδωσε κάλυψη στη φασιστική οµάδα, η οποία παρενοχλούσε από την αρχή την αντιφασιστική συγκέντρωση, ρίχνοντας πέτρες και κροτίδες.
Χρησιµοποίησαν ως ορµητήριο, µαγαζί στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, στο οποίο έβαζαν να ακούγονται συνθήµατα «Αίµα, τιµή, Χρυσή Αυγή.» Όχι µόνο δεν προσήγαγε ούτε έναν αλλά επέτρεψε στην οµάδα να κινείται και να παρενοχλεί διαρκώς την πορεία, όσο βάδιζε µέσα στη Γκορυτσά. Αποκορύφωµα ήταν η επίθεση των ΜΑΤ µε γκλοµπ και χειροβοµβίδες κρότου κατά των αντιφασιστών διαδηλωτών, όταν δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τους φασίστες.

Ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα είναι µια περιοχή γεµάτη βιοµηχανίες. Το «ατύχηµα» στην εταιρία Top Gas µε τους εργάτες, ντόπιους και πακιστανούς να χαροπαλεύουν έφερε στην επιφάνεια την άγρια εκµετάλλευση και τη µαύρη δουλειά στην περιοχή. Στον Αυλώνα, οι µετανάστες εργάτες ξεσηκώθηκαν µε απεργία στην εταιρία πλαστικών «Κώστας Γεωργίου ΑΕ» κατά της ρατσιστικής εργοδοτικής τροµοκρατίας.

Η Γκορυτσά είναι µια περιοχή µε κόσµο χτυπηµένο από τη φτώχεια, την ανεργία, όπου ακόµη και για τα σπίτια των κατοίκων υπάρχουν βαριά πρόστιµα. Σε καµιά περίπτωση δεν πρέπει αν αφεθεί αυτός ο κόσµος βορά στη ρατσιστική προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής.
Με τη µαζική οργάνωση ΟΛΩΝ στα συνδικάτα µπορούµε να παλέψουµε ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τη µαύρη εργασία, το ρατσισµό και το φασισµό.

Καλούµε το Εργατικό Κέντρο, τα σωµατεία εργαζόµενων, το ΠΑΜΕ, τις δηµοτικές κινήσεις της αριστεράς, κάθε δηµοκρατική δύναµη, να στηρίξουν την αντιρατσιστική κινητοποίηση το Σάββατο 17/6 και να καταδικάσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις, να απαιτήσουν να διαλυθεί η φασιστική ρατσιστική οµάδα που δρα ανοιχτά στην περιοχή και να σταµατήσει η συγκάλυψη των επιθέσεων από την Αστυνοµία.

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Τηλ. 6932 828964, 210 3232871

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΦΟΡΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ "H ENOTHTA", ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/ra...


1 2 3 4 5 6 7

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Σάββατο 17 Ιούνη 7μμ, Πλατεία Δημαρχείου Ασπρόπυργος

Αλληλεγγύη στους εργάτες γης σε Ασπρόπυργο - Γκορυτσά

Σπάμε τη φασιστική τρομοκρατία

Απομονώνουμε τις φασιστικές συμμορίες

Τα τελευταία χρόνια οι μετανάστες εργάτες γης της περιοχής Ασπρόπυργου-Γκορυτσάς δέχονται οργανωμένες ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις από συμμορίες φασιστών, με την "ανοχή" του τοπικού αστυνομικού τμήματος και την στάση του Δήμου Ασπρόπυργου, ο οποίος δεν παρεμβαίνει για να σταματήσουν αυτές οι εγκληματικές δράσεις, αλλά αντίθετα τις στηρίζει. Οι ομάδες αυτές επιτίθενται συστηματικά με καλυμμένα τα πρόσωπα τους τη νύχτα στα σπίτια των μεταναστών εργατών χρησιμοποιώντας σιδερογροθιές και ρόπαλα.

Το αποκορύφωμα αυτών των επιθέσεων πραγματοποιήθηκε στις 13 Μάη στους δρόµους της Γκορυτσά Ασπροπύργου. Η προγραμματισμένη αντιφασιστική διαδήλωση η οποία διοργανώθηκε από αντιρατσιστικές και πολιτικές συλλογικότητες, δέχθηκε επίθεση από την φασιστική συμμορία αλλά και τα ΜΑΤ. Η πορεία δεν είχε άλλο στόχο από το να αναδείξει και να καταγγείλει τα περιστατικά, ώστε να "σπάσει" η φασιστική τρομοκρατία που επικρατεί στην περιοχή.

Από την αρχή της πορείας υπήρχε φασιστική ομάδα η οποία την παρενοχλούσε και πετούσε πέτρες. Η αστυνομία όχι µόνο δεν προσήγαγε ούτε έναν από αυτήν την ομάδα αλλά της επέτρεψε να κινείται και να παρενοχλεί διαρκώς την πορεία. Στο τέλος της κινητοποίησης και ενώ οι συλλογικότητες επέστρεφαν προς τον Ασπρόπυργο, έγινε επίθεση από τα ΜΑΤ µε γκλοµπ και χειροβοµβίδες κρότου λάμψης κατά των αντιφασιστών/ριων διαδηλωτών/ριών, την στιγμή που ήδη δεχόντουσαν επίθεση από τους φασίστες.

Χρέος όλων των αντιφασιστικών, αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων, των μεταναστευτικών κοινοτήτων, των σωματείων και των πολιτικών οργανώσεων που στέκονται απέναντι στο φασισμό και το ρατσιστικό μίσος, είναι να δώσουν ένα τέλος στην φασιστική τρομοκρατία στην Γκορυτσά Ασπρόπυργου, αλλά και σε κάθε άλλη περιοχή που αναπτύσσεται η εγκληματική δράση των φασιστών.

Γι' αυτό το σκοπό καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 17 Ιούνη στις 7μμ, στην Πλατεία Δημαρχείου στον Ασπρόπυργο.

Καταγγέλλουμε την στάση της δημοτικής αρχής και της αστυνομίας.

Διαλύουμε τις φασιστικές συμμορίες.

Υπερασπιζόμαστε την ισότητα, την δημοκρατία και την ελευθερία.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

πηγή : http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/…


1 2 3 4 5 6 7

Ο Ασπρόπυργος είναι μία περιοχή στην οποία παρατηρείται έντονη δραστηριότητα τραμπούκων της Χρυσής Αυγής. Δεκάδες επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών, ξυλοδαρμοί, τραμπουκισμοί διαμορφώνουν μία ατμόσφαιρα έντονης ανασφάλειας στην περιοχή και εμφανίζουν για άλλη μία φορά το σκληρό πρόσωπο του φασισμού.
Εργάτες γης που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για ένα καλύτερο ''αύριο'' για αυτούς και για τις οικογένειες τους βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρο των εγκληματιών που διεκδικούν να ανασυσταθούν και να μεταλαμπαδεύσουν το ρατσιστικό τους μίσος.

Η αγαστή συνεργασία κράτους - Χρυσής Αυγής στην τελευταία κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο χωριό της Γκορυτσάς, η προστασία του πρώτου στη δεύτερη μπροστά στην αντιφασιστική οργή , οι κατάπτυστες ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής που ευλογούν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και τάσσονται ενάντια στον κόσμο του αγώνα συμπληρώνουν ένα παζλ που πρέπει να μπει στην καθημερινή ατζέντα του πολιτικού διαλόγου.

Το θηρίο του φασισμού βρυχάται αλλά η έντασή του αποκαλύπτει τη μειονεκτική θέση στην οποία βρίσκεται και τη δυνατότητα ισοπέδωσης του που ξεδιπλώνεται μπροστά μας.

Το ταξικό αντιφασιστικό κίνημα δυναμώνει συνεχώς, ξεπερνάει τη συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ και καταθέτει μεθοδολογίες που πρέπει να μελετηθούν, να επεξεργαστούν και να γίνουν κοινό κτήμα του ευρύτερου κινήματος.

Στις 17/06 θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική κινητοποίηση στην πλατεία Δημαρχείου προτάσσοντας τις δυνάμεις και το όραμά μας στα κέντρα εξουσίας που συντηρούν τη Χρυσή Αυγή και στέλνοντας ένα μήνυμα αποφασιστικότητας προς όλες τις πλευρές.

Επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το φάντασμα του φασισμού που πλανιέται σε όλο τον κόσμο και να κάνουμε το όραμα του Κομμουνισμού επίκαιρο και ρεαλιστικό.

Αντιφασιστική Διαδήλωση το Σάββατο στις 17/06, 7μμ, Πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου.

κάλεσμα : ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Ασπρόπυργο (17/06) και Κάλεσμα για τη συγκρότηση μπλοκ (16/6)

Κάλεσμα σε συζήτηση για τη συγκρότηση μπλοκ στην αντιφασιστική διαδήλωση στον Ασπρόπυργο Παρασκευή 16/6, στις 6 μμ (ακριβώς) Πολυτεχνείο, Γκίνη

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες και τα άτομα που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική διαδήλωση στον Ασπρόπυργο το Σάββατο 17/6, με στόχο την οργάνωση ενός μαζικού περιφρουρημένου μπλοκ. Οι ιδαιτερότητες της συγκεκριμένης περιοχής, με την έντονη παρουσία των φασιστικών ταγμάτων και την απροκάλυπτη στήριξη που παρέχουν σε αυτά οι τοπικές αστυνομικές αρχές, καθιστούν επιτακτική τόσο την οργάνωση της περφρούρησης της διαδήλωσης όσο ακόμα και τους όρους μετάβασης και αποχώρησης από αυτήν. Για την μαζικότερη παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος, η ομάδα μας σκοπεύει να ναυλώσει λεωφορείο.

Παρασκευή 16/6, στις 6μμ (ακριβώς), Πολυτεχνείο, κτίριο Γκίνη

*

Όλοι - όλες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Ασπρόπυργο, Σάββατο 17 Ιούνη Πλατεία Δημαρχείου Ασπρόπυργου, 7μμ

Απο τον περασμένο Αύγουστο οι μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο βρίσκονται αντιμέτωποι με την οργανωμένη δράση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστών. Δρώντας υπό την πλήρη κάλυψη του τοπικού αστυνομικού τμήματος, την ανοχή της δημοτικής αρχής και τις ευλογίες των αφεντικών της περιοχής, η δράση της εν λόγω συμμορίας έρχεται να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά το χαρακτηρισμό των φασιστών ως δύναμη κρούσης του κεφαλαίου.

Μόνο το τελευταίο εξάμηνο, δεκάδες είναι τα περιστατικά βίας και τρομοκρατίας που έχουν καταγραφεί. Ξυλοδαρμοί με λοστούς και σιδηρογροθιές, μαχαιρώματα, εμπρησμοί καταλυμάτων, απειλές, τραμπουκισμοί, προπηλακισμοί, συνθέτουν τον καμβά της δράσης των φασιστών εναντίον των μεταναστών εργατών.

Από ότι φαίνεται, οι άθλιες συνθήκες εργασίας και τα πενιχρά μεροκάματα που ως άλλοι τσιφλικάδες έχουν επιβάλλει στους εργάτες γης τα μικρά και μεγάλα αφεντικά της περιοχής δεν αρκούν. Όπως δε φαίνεται να είναι αρκετή η διαρκής πίεση που ασκούν πάνω τους οι αστυνομικές αρχές με εξακριβώσεις, ελέγχους και τις μόνιμες απειλές για απέλαση ή για μεταφορά σε κάποιο "κέντρο φιλοξενίας".

Η εμπέδωση της εργασιακής υποτίμησης απαιτεί σε συνθήκες κρίσης πιο ριζοσπαστικές μεθόδους. Απαιτεί επιστάτες με μαστίγια στα χέρια όπως στη Μανωλάδα, απαιτεί βασανιστές όπως στην περίπτωση του Αιγύπτιου αρτεργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ, απαιτεί φασιστικές ομάδες κρούσης όπως στον Ασπρόπυργο. Κάπως έτσι χτίζονται καθημερινά οι μικρές και μεγάλες Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στη χώρα. Και κάπως έτσι μετατρέπεται τελικά όλη η χώρα σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη. Σε μια ζώνη φθηνής και πειθαρχημένης εργασίας, σε μια ζώνη περίκλειστη για το εργατικό κίνημα, όπου εντός της μοναδικός νόμος θα είναι νόμος του κεφαλαίου και όργανο επιβολής του οι μπάτσοι και οι φασίστες.

Αυτή ειναι η στρατηγική του κεφαλαίου και αυτήν ακριβώς υπηρετούν σήμερα στον Ασπρόπυργο τα μαντρόσκυλα του. Λογαριάζουν όμως χωρίς το ξενοδόχο: το εργατικό αντιφασιστικό κίνημα και βέβαια τους ίδιους τους μετανάστες και τους αγώνες τους!

Στις 13 Μαΐου μια μαζική αντιφασιστική εκδήλωση στον Ασπρόπυργο, η οποία χτυπήθηκε ύπουλα από τα ΜΑΤ και τους φασίστες, βροντοφώναξε την αταλάντευτη διάθεση ενός κόσμου να σταθεί αλληλέγγυος στα ταξικά του αδέρφια.

Ένα σχεδόν μήνα μετά, και ενώ οι φασιστικές προκλήσεις συνεχίζονται, το αντιφασιστικό κίνημα είναι αποφασισμένο να ξανακάνει δυναμικά την εμφάνιση του στην εργατούπολη του Ασπροπύργου, καθιστώντας σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι οποιοδήποτε χέρι σηκώνεται εναντίον της εργατικής τάξης και των αγωνιστων της θα κόβεται!

Όλοι - όλες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Ασπρόπυργο!

Σάββατο 17 Ιούνη, 7 μμ, Πλατεία Δημαρχείου Ασπρόπυργου

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/arc…


1 2 3 4 5 6 7

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο στις 17 Ιούνη στις 7μμ στη Πλατεία Δημαρχείου του Ασπροπύργου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ
Ασπρόπυργος 13/6/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ


Συναδέλφοι-ισσεςΟι µετανάστες εργάτες γης της περιοχής Ασπρόπυργου-Γκορυτσάς µετά από µαζική γενική συνέλευση που έγινε την Παρασκευή 5 Μάη, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις καταγγελίας των ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων που δέχονται συστηµατικά από το περασµένο Αύγουστο από οργανωµένη οµάδα φασιστοειδών.
Οργανωµένη συµµορία φασιστών βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, κάτι που γνωρίζει καλά και το τοπικό αστυνοµικό τµήµα. Βγαίνουν ως οµάδα, καλύπτουν τα πρόσωπα τους, χρησιµοποιούν σιδερογροθιές και ρόπαλα και έχουν επιλέξει ως κεντρικό στόχο τους Πακιστανούς εργάτες γης. Επιθέσεις έφτασαν να γίνονται µέχρι και µέσα στα χωράφια σε ώρα εργασίας.
Οι επιθέσεις τους αποτελούν συνέχιση της δράσης των ταγµάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που έδρασαν ξανά στην ίδια περιοχή την περίοδο 2011-2012 µε δεκάδες θύµατα, ακόµη και γκρεµισµένα σπίτια από το πογκρόµ. Η Χρυσή Αυγή διατηρεί Γραφεία-ορµητήριο στον Ασπρόπυργο.


Ο ∆ήµος Ασπρόπυργου παρά την επίσκεψη παραγωγών που δέχτηκε, οι οποίοι κατήγγειλαν τις ρατσιστικές επιθέσεις και τις απειλές σε βάρος τους, δεν παρεµβαίνει για να σταµατήσουν οι εγκληµατικές ρατσιστικές επιθέσεις. Μέχρι τώρα η Αστυνοµία έχει προσαγάγει και αφήσει ελεύθερους τους φασίστες τουλάχιστον τρεις φορές µε βάση τις καταγγελίες των θυµάτων. Επίσης, σε καµία από τις περιπτώσεις όπου έχουν υποβληθεί µηνύσεις από τα θύµατα η Αστυνοµία δεν έχει αναζητήσει το ρατσιστικό κίνητρο καταγράφοντας τα ως ληστείες!
Στις 13 Μάη, στους δρόµους της Γκορυτσά Ασπροπύργου, περίπου χίλιοι διαδηλωτές βάδισαν για να σπάσει η φασιστική τροµοκρατία κατά των εργατών γης από τις οργανωµένες ρατσιστικές επιθέσεις συγκεκριµένης οµάδας. Η Αστυνοµία έδωσε κάλυψη στη φασιστική οµάδα, η οποία παρενοχλούσε από την αρχή την αντιφασιστική συγκέντρωση, ρίχνοντας πέτρες και κροτίδες.
Ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα είναι µια περιοχή γεµάτη βιοµηχανίες. Το «ατύχηµα» στην εταιρία Top Gas µε τους εργάτες, ντόπιους και πακιστανούς να χαροπαλεύουν έφερε στην επιφάνεια την άγρια εκµετάλλευση και τη µαύρη δουλειά στην περιοχή.
Η Γκορυτσά είναι µια περιοχή µε κόσµο χτυπηµένο από τη φτώχεια, την ανεργία, όπου ακόµη και για τα σπίτια των κατοίκων υπάρχουν βαριά πρόστιµα.
Σε καµιά περίπτωση δεν πρέπει να αφεθεί αυτός ο κόσµος βορά στη ρατσιστική προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο στις 17 Ιούνη στις 7μμ στη Πλατεία Δημαρχείου του Ασπροπύργου.Με τη µαζική οργάνωση ΟΛΩΝ στα συνδικάτα, ντόπιων και μεταναστών, µπορούµε να παλέψουµε ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τη µαύρη εργασία, το ρατσισµό και το φασισµό.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/ra…


1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Σάββατο 17 Ιούνη, 7μμ, Πλατεία Δημαρχείου Ασπρόπυργου.

Αλληλεγγύη στους μετανάστες εργάτες στον Ασπρόπυργο ενάντια στις επιθέσεις των φασιστών της Χρυσής Αυγής με την κάλυψη της ΕΛΑΣ.

Αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Σάββατο 17 Ιούνη, 7μμ, Πλατεία Δημαρχείου Ασπρόπυργου.

Οι µετανάστες εργάτες του Ασπροπύργου, από το περασµένο Αύγουστο, είναι θύματα ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων από τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής που διατηρεί γραφεία - ορμητήρια στη περιοχή. Αυτές οι επιθέσεις, που έχοιυν στείλει δεκάδες μετανάστες στο νοσκομείο και έχουν καταστρέψει ακόμα και τα σπίτια που μένουν, έχουν την ανοχή του τοπικού αστυνομικού τμήματος που μέλη του έχουν ανοικτές σχέσεις συνεργασίας με τους ντόπιους φασίστες. Ακόμα και ο Δήμος Ασπροπύργου ανέχεται αυτές τις επιθέσεις.

Το Σάββατο 13 Μάη, έγινε μαζική διαδήλωση μεταναστών και αλληλέγγυων ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική τρομοκρατία. Η Χρυσή Αυγή μαζί με την αστυνομία κτύπησαν την διαδήλωση, ενώ η αστυνομία επιτέθηκε κατά των διαδηλωτών, ακόμη και στην αποχώρηση τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μεταναστών και αλληλέγγυων.

Η ρατσιστική και φασιστική βία δεν πρέπει να περάσει. Οι μετανάστες ζουν και εργάζονται σε μία περιοχή χτυπημένη από τη φτώχεια και την ανεργία, σε μία περιοχή γεμάτη εργατικά ατυχήματα. Υπεύθυνοι για αυτή τη κατάντια είναι η κυβέρνηση και τα αφεντικά και όχι οι μετανάστες. Οι μετανάστες είναι αδέρφια μας και μαζί έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη κατάσταση. Mαζί παλεύουμε ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τη µαύρη εργασία, το ρατσισµό και το φασισµό.

Όλοι μαζί στο αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Σάββατο 17 Ιούνη, 7μμ, Πλατεία Δημαρχείου Ασπρόπυργου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4387


1 2 3 4 5 6 7

Η αλληλεγγύη θα αφανίσει τους φασίστες - Όλες/οι στην αντιφασιστική διαδήλωση στον Ασπρόπυργο

Εδώ και χρόνια οι μετανάστες της περιοχής του Ασπροπύργου βιώνουν την εξαθλίωση του ρατσισμού και του φασισμού. Εδώ και χρόνια η καθημερινότητά τους κατακλύζεται από τον φόβο του θανάτου αφού πια τα περιστατικά δολοφονικών επιθέσεων εναντίον τους είναι αναρίθμητα. Πλέον ούτε εντός των εργασιακών τους χώρων δεν έχουν ασφάλεια αφού δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας και οι οργανωμένες δυνάμεις του φασισμού μπορούν και εισβάλουν μέσα με σιδερογροθιές και ρόπαλα ξυλοκοπώντας τους δίχως όρια. Μετά τα τελευταία 4 θύματα που μέτρησε η Άνοιξη, οι μετανάστες εργάτες συσπειρώθηκαν ώστε να δημιουργήσουν έναν οργανωμένο έμπρακτο αντίλογο στον δρόμο προσπαθώντας να σταματήσουν αυτές τις συνθήκες ζωής.

Στην μαζικότατη συνέλευσή τους προγραμμάτισαν να κάνουν πορεία στην περιοχή στις 13 Μαϊου μαζί με άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις που τους στηρίζουν. Κατά την διάρκεια της πορείας οι φασίστες τους τραμπούκιζαν συνεχώς πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα στους διαδηλωτές. Τα ΜΑΤ φυσικά έμειναν στην γραμμή τους, να στηρίζουν δηλαδή κάθε πρακτική που είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη με τα συμφέροντα των μεταναστών εργατών! Έριξαν στην πορεία κροτίδες κρότου λάμψης, χημικά και ξύλο. Φυσικά, δεν μας ξαφνιάζει η στάση τους. Το αξιοσημείωτο όμως της υπόθεσης είναι ότι ποτέ δεν ασχολήθηκαν πέρα από τα τυπικά με τις καταγγελίες των μεταναστών, ούτε αναγνώρισαν ποτέ ρατσιστικά κίνητρα στις επιθέσεις εναντίον τους, ενώ ακόμη κάποιους μετανάστες τους κράτησαν κιόλας επειδή δεν είχαν χαρτιά. Η ομάδα των φασιστών δρα ανενόχλητη χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση της Αστυνομίας και του Δήμου, έχοντας τον απόηχο των πογκρόμ της Χρυσής Αυγής στην περιοχή στο πλευρό της.

Σύμμαχος στο πλευρό όσων σπέρνουν το ρατσιστικό μίσος προσέτρεξε και ο Δήμαρχος της περιοχής, Νικόλαος Μελετίου. Κλείνοντας το μάτι στη ρατσιστική χολέρα, έκανε «παράκληση» προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως ο ίδιος δήλωσε να απαγορεύσει την αντιφασιστική διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 17 Ιουνίου στον Ασπρόπυργο. Το πρόσχημά του είναι ότι οι «εκδρομείς, εισαγόμενοι, προβοκάτορες, δήθεν αντιεξουσιαστές» όπως μας αποκαλεί, θέλουμε να διασύρουμε όλους και όλες τους κατοίκους του Ασπρόπυργου ως ξενοφοβικούς. Μας καταγγέλει ότι δεν έχουμε δείξει ίχνος αλληλεγγύης στις επιχειρήσεις της περιοχής που υποβαθμίζονται από τους Ρομά, όπως αναφέρει, τις ίδιες επιχειρήσεις που είναι στην μαύρη λίστα των εργατικών ατυχημάτων λόγω των ελλειπέστατων μέτρων προστασίας και των άκρως επικίνδυνων συνθηκών εργασίας.

Απέναντι στην συμμαχία Κράτους-Κεφαλαίου και του δημιουργήματος τους, τον ρατσισμό, ο κόσμος της αλληλεγγύης οφείλει να πάρει θέση υπέρ του δίκαιου αγώνα των μεταναστών και των μεταναστριών μέχρι η καταπίεση τους να γίνει ιστορία.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και συμμετέχει στην αντιφασιστική διαδήλωση που έχει καλεστεί το Σάββατο στις 17 Ιουνίου, 19:00, στην πλατεία Δημαρχείου στον Ασπρόπυργο. Ο Ασπρόπυργος αλλά και κάθε γειτονιά θα δίνουν πάντα την απάντηση που πρέπει σε όσους ποντάρουν στους διαχωρισμούς και στην εκμετάλλευση ντόπιων και μεταναστών, είτε είναι δήμαρχοι είτε είναι τα τσιράκια τους. Η έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες/στριες θα τσακίσει το μίσος και το ρατσισμό.


Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/i-allilengii-tha-afanisi-...