Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 στις 20.30

Εκδήλωση του χιπχοπ καφενέ "Hip Hop, DIY & Μουσική Βιομηχανία"

Το event στο fb ΕΔΩ

Η συζήτηση είναι όπως πάντα ανοιχτή σε όλους και όλες.

Σας περιμένουμε στις 8.30 μ.μ. ;)

Κείμενο του Χιπ Χοπ Καφενέ για την εκδήλωση, ώστε να βοηθήσουμε να ανοίξει η κουβέντα

Μια κλασσική διαμάχη στον hip hop κόσμο της Ελλάδας και όχι μόνο είναι το D.I.Y εναντίον της μουσικής βιομηχανίας. Πάνω σε αυτή την διαχωριστική γραμμή, ο κόσμος του χιπ χοπ έχει διαχωριστεί αρκετές φορές. Πολλές φορές έχει προσπαθήσει να διαλέξει είτε ανάμεσα στο πιο "αληθινό" και πιο "ωμό", είτε ανάμεσα σε αυτό που "δίνει το περισσότερο style" κλπ.

Το D.I.Y hip hop γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά.Πολλοί νέοι καλλιτέχνες έχουν ξεπηδήξει από τον κόσμο του D.Ι.Υ..Πολλά εγχειρήματα με πολιτικοποιημένο και αντιφασιστικο περιεχόμενο κινούνται στην D.I.Y. λογική. Έτσι πολλοί και πολλές από εμάς το στηρίζουμε στην πράξη.

Παράλληλα όμως, μπορεί να ακούμε και καλλιτέχνες που έχουν υπογράψει συμβόλαια σε εταιρείες. Πολλά από τα πρώτα μας ακούσματα στο χιπ χοπ φτάσανε σε εμάς μέσω των εταιριών και των καναλιών. Είναι βέβαιο πως η μουσική βιομηχανία έχει φέρει στα αυτιά μας απολιτίκ και παρηκμασμένες φιγούρες καλλιτεχνών.Από την άλλη όμως όλοι/ες μπορούμε να ανακαλέσουμε καλλιτέχνες "της βιομηχανίας" με πολιτικές απόψεις.

Τελικά τι συμβαίνει; Είναι αντιφατική η συμπεριφορά μας ως χιπ χοπερς; Τελικά φτάνει να είσαι D.I.Y για να είσαι "αληθινός" ενώ αρκεί να έχεις υπογράψει σε εταιρία για να είσαι "πουλημένος"; Aν κινείσαι στο DIY είσαι αυτόματα και "επαναστάτης"; Υπάρχουν προβληματικές συμπεριφορές εντός του DIY; Μπορείς να έχεις πολιτικές τοποθετήσεις εντός της "μουσικής βιομηχανίας";

Η αλήθεια είναι ότι στα παραπάνω ερωτήματα δεν έχουμε έτοιμες απαντήσεις. Ίσα ίσα που ξεκινώντας μεταξύ μας την συζήτηση προέκυπταν συνέχεια περισσότερα. Εμείς απλά τα θέτουμε σαν ερωτήματα ώστε να ανοίξουμε τον διάλογο πάνω στο θέμα εντός της χιπ χοπ κοινότητας.

Γι αυτό το λόγο οργανώνουμε και την συζήτηση " Hip Hop, D.I.Y. και μουσική βιομηχανία" την Πέμπτη 18/2/2016 στην εργατική λέσχη Περιστερίου, Θηβών 227. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20.30 και όπως πάντα η είσοδος ελεύθερη και η συζήτηση ανοιχτή σε όλες και όλους.

Χιπ Χοπ Καφενές

12/2/2016

πηγή : http://ergatikilesxiperisteriou.blogspot.com/...