Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 στις 18.00

Πανευρωπαϊκή γενική απεργία

Πανευρωπαϊκή γενική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στον Άγιο Νικόλαο

Ο αγώνας συνεχίζεται. Ενάντια στις αδιέξοδες πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία, εκτοξεύουν την ανεργία και καταστρέφουν την οικονομία.

Με κοινές δράσεις αλληλεγγύης όπως απεργίες, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, τα συνδικάτα και οι λαοί της Ευρώπης θα εκφράσουν την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε πολλές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Η απαίτηση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας που εκμηδενίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, διαλύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συρρικνώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και εταιριών, εκφράστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στα τελευταία μαζικά και αγωνιστικά συλλαλητήρια

Ο αγώνας για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή συνεχίζεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης.

  • Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου ημέρα ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ κινητοποίησης το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου μαζί με σωματεία και φορείς διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 6.00 μμ. Τα συνδικάτα και η κοινωνία ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας τους με την υπόλοιπη Ευρώπη, με στόχο την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών πολιτικών, οι οποίες έχουν μετατρέψει μια ολόκληρη ήπειρο σε Ένωση ανεργίας και φτώχειας.
  • -Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ αντικειμένων και ειδών. Οσοι συμπολίτες ενδιαφέρονται, μπορουν να συμμετάσχουν και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου( Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν) με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής, για τη στήριξη ατόμων και οικογενειών που έχουν ανάγκη.
  • -Επίσης θα γίνεται και συγκεντρωση φαρμάκων τα οποία είναι απαραίτητα για την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου-Ιατρείου Αγίου Νικολάου.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Εργατικό Κέντρο Λασιθίου-Σωματεία ιδιωτικού & Δημόσιου Τομέα