Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025 στις 20.00
Προβολή ταινίας: Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο
Είναι 1917 και ο πόλεμος μαίνεται εδώ και τρία χρόνια. Ο Πολ Μπάουμερ (Φέλιξ Κάμερερ) και οι νεαροί φίλοι του σπεύδουν να καταταγούν, πρόθυμοι να αποδειχθούν άξιοι του μανδύα της Σιδερένιας Νεολαίας, το επίθετο της ισχυρής, ανθεκτικής και περήφανης ανδρικής εφηβείας του έθνους. Ωστόσο, η ζωηρή και παιχνιδιάρικη προθυμία τους στο σπίτι καθώς ενθουσιασμένοι φορούν στολές, προπονούνται με όπλα και ονειρεύονται να οδηγήσουν τη χώρα τους σε ένδοξη νίκη μετατρέπεται γρήγορα σε φρίκη τη στιγμή που χτυπούν το θέατρο του πολέμου.
Η πιο στοιχειωμένη εικόνα δεν έχει καμία σχέση με αίμα, σφαίρες ή άκρα που έχουν σκιστεί από το σώμα τους. Είναι ένας μικρός σωρός από ετικέτες ονομαστών σπαρμένες στο πάτωμα, σκισμένες από το γιακά των στρατιωτικών σακακιών, καθώς μεταφέρονται για να φορεθούν από το επόμενο κύμα απρόσωπων νεαρών στρατιωτών που περιμένουν να τους σερβίρουν ως τροφή για κανόνια στην πρώτη γραμμή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Το κατειλημμένο αναψυκτήριο της ανάληψης βρίσκεται εντός του πάρκου της αναλήψης στον Βύρωνα. Η πρόσβαση είναι εφικτή με το λεωφορείο 214 (9η στάση Φορμίωνος), το τρόλεϊ 11 (24ωρο) στην στάση αγορά και τα λεωφορεία 203, 211 (στάση αγορά επίσης).