τι; : συνέλευση θεματική : Τέμπη από :

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2025 στις 19.00

Ανοιχτή Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη

Καλούμε την Τρίτη 18/2 στις 12:00 σε συγκέντρωση στην Hellenic Train ενάντια στο κρατικό- καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων και τις απολύσεις εργαζομένων από την εταιρεία.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 16/2 στις 19:00 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής με στόχο την οργάνωση δράσεων και την κλιμάκωση ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Στα Τέμπη είδαμε -για ακόμα μια φορά- πως για το κράτος και το κεφαλαίο είμαστε αναλώσιμες/α/οι. Δύο χρόνια αργότερα, η υπόθεση όχι μονο δεν έχει λήξει αλλά επιχειρείται ενεργά συγκάλυψη του εγκλήματος. Η ίδια τακτική χρησιμοποιείται και στις δολοφονίες σε φυλακές, νοσοκομεία, σύνορα, αστυνομικά τμήματα. Τίποτα από αυτά δεν μας κάνει εντύπωση, ούτε περιμένουμε την αστική δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνη στους ενόχους του εγκλήματος. Κράτος, κεφάλαιο, δικαστική εξουσία βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με μόνο σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων τους σε βάρος της κοινωνικής βάσης. Αυτό το βλέπουμε καθημερινά στις εξώσεις κατοικιών, την λεηλασία κάθε φυσικού πόρου για την αύξηση των κερδών τους, την καταστολή εκείνου του μέρους της κοινωνίας που αντιστέκεται στη καθημερινή καταπίεση και εκμετάλλευση που βιώνουμε.
Το πρόταγμα μας ενάντια στη συγκάλυψη είναι ακριβώς η απόδοση της δικαιόσυνης που θα έρθει μέσα από τις δράσεις και τους αγώνες μας ενάντια στο ίδιο το σύστημα που δημιουργεί την ανισότητα και χωρίζει τον κόσμο σε καταπιεστές και καταπιεζόμενους. Εναντιωνόμαστε στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και κατακερματισμό του σιδηροδρόμου σε κομμάτια. Δεν στηριζόμαστε σε κανένα αφήγημα, ούτε επιδιώκουμε μια σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του κεφαλαίου, αλλά προτάσσουμε την εξόδου του κεφαλαίου και της ιδιωτικοποίησης από τις δομές και τις ζωές μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυα/ες/οι στους αγώνες των εργατών που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίες και δομές για να μην θεωρούμαστε αναλώσιμα/ες/οι από κανέναν.

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΝΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ, ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΦΕΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ

ΑΠ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Ανοιχτή συνέλευση φοιτητ(ρι)ών ενάντια στην κρατική-καπιταλιστική δολοφονία στα Τέμπη

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Φεβρουαρίου 10h