Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024 στις 13.00

Συλλογική vegan κουζίνα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ VEGAN KOYZINA

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/10 ΣΤΗ 1μμ

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ

ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ώστε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες.

Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κοινωνικούς δεσμούς σε μια γειτονιά η οποία βάλεται από την μπατσοκρατία, την τουριστικοποίηση και τον εξευγενισμό, τα κουλ χιπ μαγαζιά και την αποξένωση.

Ενάντια στις εθνικιστικές φιέστες των κυρίαρχων, μαζευόμαστε να μαγειρέψουμε (φέρνουμε και έτοιμα από το σπίτι), να φάμε, να πιούμε και να κοινωνικοποιηθούμε.

Μαζεύουμε οικονομική ενίσχυση για τα δικαστικά έξοδα για υπόθεση έμφυλης βίας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ

Ο Εξωστρεφής αποτελεί από τις 20/04/2024 μια νέα κατάληψη - κοινωνικό στέκι, ανοιχτό στη γειτονιά, ελεύθερο από εμπορική κερδοφορία, έναν χώρο αντίστασης στον βίαιο εξευγενισμό τηςγειτονιάς των Εξαρχείων. Είναι ένας χώρος συλλογικοποίησης για όσα προάγουμε με τους αγώνες μας, δηλαδή τις καταλήψεις, τους ανοιχτούς χώρους πολιτικής έκφρασης και ζύμωσης, με γνώμονα την αυτοργάνωση και την αλληλεγγύη, χτίζοντας μια πιο φροντιστική σχέση με τη φύση και τα ζώα γύρω μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε κοινότητες συνύπαρξης πέραν από εξουσιαστικές λογικές, να συμβιωσούμε και όχι να επιβάλλουμε τις ανθρώπινες ανάγκες μας στο περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, την πατριαρχία. Προτάσσουμε την αυτοοργάνωση των αναγκών μας, μακριά από λογικές ανάθεσης σε τρίτους που ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να μας καταλάβουν, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Εδώ δεν υπάρχουν αφεντικά και πελάτες, αυτο-εξυπηρετούμαστε και συνδιαμορφώνουμε τις αποφάσεις μας μέσω συλλογικών διαδικασιών. Υπερασπιζόμαστε από εδώ και στο εξής τον Εξωστρεφή ως ένα κατειλημμένο απελευθερωμένο έδαφος, συμμετέχοντας στον αγώνα για κατειλημμένους χώρους σε μια συγκυρία που δέχονται επίθεση. Η γειτονιά των Εξαρχείων κουβαλάει μεγάλη ιστορία καταλήψεων, μια ιστορία που θέλουμε να συνεχίσουμε.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 18:30

mail: ekswexstrefis@exsystemliex.org

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Οκτωβρίου 12h