τι; : εκδήλωση θεματική : από :

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 στις 18.00

Εκδήλωση Παρουσίασης ΟΣΑΚ ( Ομάδα Συμβολής Αντιμετώπισης Καταστροφών)

Η ανάλυση μας και η καρδιά μας, μας απαγορεύουν να μένουμε αμέτοχοι και αδρανείς στην αυξανόμενη δυστυχία των ανθρώπων. Η πολιτική μας συγκρότηση μας υποχρεώνει να παρεμβαίνουμε στη βάση της αυτοοργάνωσης και της συνέργειας με όλες τις δυνάμεις του ανταγωνιστικού κινήματος.

Προκρίνουμε τη φυσική και ουσιαστική παρέμβαση στις καταστροφές τη στιγμή της επιτέλεσης τους, προτάσσοντας τη δράση και την ενεργή συμμετοχή ενάντια στην παθητικότητα και την εγκατάλειψη του «112». Με πυρήνα τη συνέλευσή μας και με βάση την αυτοοργάνωση και τη διαρκή εκπαίδευση, προετοιμάζουμε έγκαιρα τις προϋποθέσεις ώστε να συνδράμουμε αποτελεσματικά οικογένειες, τοπικές δομές και ομάδες συνανθρώπων μας, οπουδήποτε χρειαστεί να επιχειρήσουμε. Με αυτοπειθάρχηση σε ανακλητά και κυκλικά σχήματα συντονισμού στο πεδίο της «μάχης» επιμεριζόμαστε ευθύνες, αποφάσεις και καθήκοντα με όρους ισοτιμίας και εσωτερικής αλληλεγγύης.

Συμπράττουμε με άλλα κινήματα ώστε «να είμαστε εκεί» και την επόμενη μέρα με υλικοτεχνική αρωγή ειδών πρώτης ανάγκης, με οικονομική βοήθεια, με ηθική και πολιτική υποστήριξη απέναντι στη λαίλαπα της μοναξιάς και της λησμονιάς. Φιλοδοξούμε παράλληλα, να είμαστε τα μάτια και τα αυτιά του κινήματος σε σημεία και καταστάσεις κρίσεων, όπου το κράτος παρεμβαίνει με όρους αποκλεισμού και ζωνών ελέγχου, όπως σε εμπόλεμες ζώνες. Μεταφέρουμε έναν άνεμο αλληλεγγύης και σύμπραξης μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα της καταστολής και της απομόνωσης, συνδέοντας ανθρώπους αγνώστους μεταξύ τους στη βάση της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης.

Το δικό μας πρόταγμα είναι η αποκέντρωση της αυτοοργανωμένης δραστηριοποίησης, η δημιουργία πολλών τοπικών ομάδων με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και προοπτικά η συνεύρεσή μας στο πλαίσιο ενός δικτύου «μάχιμων» συντρόφων/συντροφισσών και μαχητικών πλαισίων κινηματικής δράσης.

Τελικά είμαστε το παράδειγμά μας!

Αλληλεγγύη-Αυτοοργάνωση- Δράση

πηγή : https://facebook.com/events/s/εκδηλωση-παρουσ…
πηγή : email που λάβαμε στις 25 Οκτωβρίου 17h