τι; : προβολή θεματική : από :

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024 στις 22.00

Cineργατικες halloween προβολες

Συνεργατική Halloween προβολή! - Carnival of Souls (1962) + δύο Halloween μικρού μήκους

Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 10 το βράδυ, στην κρίπι καπναποθήκη της Κινηματογράφου έρχεται Χάλοουϊν συνεργατική προβολή φωτιά - τριπλή απειλή (απ' όλες τις απόψεις)! Η CineΦ.Ηλ, η CinemaGroup και οι Κινηματογραφικές Νυχτερίδες ενώνουμε τις δυνάμεις για μια Χάλοουϊν προβολή που θα σας μείνει αξέχαστη. Τρεις ομάδες άρα και τρεις ταινίες θα δείξουμε. Οι δύο πρώτες μικρού μήκους με θέμα το Χάλοουϊν και η τρίτη μεγάλου μήκους.

Πρώτη πρώτη η Χελώνα (2021), Χάλοουϊν μικρού μήκους του Τμήματος Κινηματογράφου, η δεύτερη ο αγαπημένος Charlie Brown στο It's the Great Pumpkin (1966) και τέλος η μεγάλου μήκους μας το Carnival of Souls, ταινία τρόμου του 1962.

Μετά την προβολή ακολουθεί μπαρ και κατά την διάρκεια της προβολής θα έχουμε drinking game!!!!!

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο ομπσκιούρ καπνομάγαζο του Τμήματος Κινηματογράφου (στη θρυλική Ικονίου 1) στην ακόμη πιο κρίπι Σταυρούπολη.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 10 - μη ξεχαστείτε.

Σας περιμένουμε με ανυπομονησία!!!!!

Οι ταινίες:

Χελώνα (Μαρία Τριανταφύλλου, Νίκος Τσογγίδης, 2021, 16')

Mια παρέα μαθητών τρίτης λυκείου το βράδυ των αποκριών. Ένας καουμπόη, ένα ζόμπι, μία μαφιόζος, ένας νίντζα κι ένα βαμπίρ θα βρεθούνε στη Χελώνα, το στέκι τους που έχει αποκριάτικο πάρτυ. Η νύχτα θα βρει τον καουμπόη και τον να νιντζα να τσακώνονται, ενώ παράλληλα το ζόμπι και η μαφιόζος νικούνε το διαγωνισμό χoρού του πάρτυ.

It's the Great Pumpkin, Charlie Brown (Bill Melendez, 1966, 25')

Ενώ ο Τσάρλι Μπράουν είναι πανέτοιμος για να γιορτάσει το Halloween με τους φίλους του, η Lucy και ο Linus βγαίνουν ένα βράδυ για να βρουν μια κολοκύθα για το Halloween. Η Lucy διαλέγει την μεγαλύτερη κολοκύθα που υπάρχει και βάζει τον δύσμοιρο τον Linus, οποίος έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με την κολοκύθα να την μεταφέρει πίσω στο σπίτι τους. Αφού φτάσουν η Λούσι προχωρά στο σκάλισμα της κολοκύθας. Θα καταφέρει ο Charlie, η Lucy, o Linos και αγαπημένος Snoopy να απολαύσουν το Χάλοουϊν;

Carnival of Souls (Herk Harvey, 1962, 78')*

Η Μαίρη Χένρυ, μια εσωστρεφής κι απόμακρη παίκτρια εκκλησιαστικού οργάνου, είναι η μοναδική επιζήσασα ενός θανατηφόρου αυτοκινητιστικού δυστυχήματος. Προσπαθώντας να αφήσει πίσω της το τραγικό συμβάν, μετακομίζει στη Γιούτα και πιάνει δουλειά ως οργανίστρια σε μια τοπική εκκλησία. Αλλά η καθημερινότητά της αρχίζει σιγά-σιγά να διαταράσσεται από οράματα όπου την καταδιώκει ένας ανατριχιαστικός άνδρας. Όσο τα οράματα πυκνώνουν, η Μαίρη νιώθει να την ελκύει όλο και περισσότερο ένα εγκαταλελειμμένο θέρετρο - λούνα πάρκ στα περίχωρα της πόλης. Στο αλλόκοτο αυτό μέρος ίσως βρίσκεται το μυστικό για το τραγικό της παρελθόν.

* Με προϋπολογισμό 30.000 δολαρίων και τον χαρακτηρισμό - παράσημο και κατάρα - του b-movie, το Carnival of souls έμελλε να είναι και η μοναδική ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους του Herk Harvey, ενός παραγωγού εκπαιδευτικών βίντεο. Στην εποχή του ήταν εισπρακτική αποτυχία και αρκέστηκε σε μεταμεσονύκτιες προβολές και προβολές double feature, κάτι που όμως του προσέδωσε σταδιακά όλο και μεγαλύτερο cult following, στο πέρασμα των δεκαετιών, έως την επανεκτίμηση και επαναπροβολή του στις αίθουσες το 1989. Με ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και υποβλητικό στυλ κινηματογράφισης, την ερμηνεία της (με λίγους τίτλους επίσης στο ενεργητικό της) Candace Hilligoss και ένα στοιχειωτικό σκορ με εκκλησιαστικό όργανο από τον Gene Moore, το Carnival of Souls σταδιακά βρήκε τη θέση του ως μία από τις πιο επιδραστικές ταινίες τρόμου της δεκαετίας του '60, με την επιρροή του να αντηχεί στο έργο δημιουργών όπως ο George Romero και ο David Lynch. Ένας συνδυασμός γνήσιου diy σινεμά με horror διαμαντάκι καλλιτεχνικών αξιώσεων που δεν θα μπορούσε παρά να είναι η καλύτερη επιλογή για τη φετινή Halloween προβολή μας.

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Οκτωβρίου 17h