τι; : προβολή θεματική : από :

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 στις 20.30

Προβολή ταινίας: Ψυχή Βαθιά

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 20.30 στον χώρο του Χιπ Χοπ Καφενέ (Τομεζα 3, 1ος Όροφος, πλησίον μετρό Αγ. Αντωνίου) θα γίνει προβολή της ταινίας Ψυχή Βαθιά του Παντελή Βούλγαρη.

Η ταινία εξελίσσεται το 1949, τους τελευταίους μήνες του Εμφυλίου Πολέμου, στον Γράμμο και στο Βίτσι. Ο Ανέστης, 17 ετών, έχει επιστρατευθεί από τον ανθυπολοχαγό Τριαντάφυλλο του Εθνικού Στρατού, και ο αδελφός του Βλάσης, 14 ετών, από τον καπετάν Ντούλα του Δημοκρατικού Στρατού ως οδηγοί καθώς μεγάλωσαν και ξέρουν την περιοχή. Μαζί με άλλους στρατιώτες και αντάρτες, όπως η πολυβολήτρια Γιαννούλα, ο Καλαματιανός δεκανέας, ο ταξίαρχος Τσαγκλής, η 15χρονη αντάρτισσα Φούλα, συμμετέχουν στον πόλεμο στον οποίο σκοτώνονται πολλοί νέοι. Τα δύο αδέλφια μέσα στη φρίκη του πολέμου καταφέρνουν να συναντηθούν κρυφά τρεις φορές. Στην τελευταία φορά, ο Ανέστης προσπαθεί να πείσει τον Βλάση να έρθει με το μέρος του, όπως ο Βλάσης έχει γίνει πολυβολητής, γνωστός ως συναγωνιστής Φλόγας, και έχει τιμηθεί με το παράσημο του Γράμμου.

*Ταυτόχρονα θα γίνεται συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας και καθαριστικών σπιτιού και σώματος για συνανθρώπους μας που στερούνται το αυτονόητο στο πλαίσιο των δράσεων του "Οι γειτονίες τραγουδάνε ακόμα"

*Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του χώρου.

*Ρατσιστικές, σεξιστικές, ομοφοβικές και εξουσιαστικές συμπεριφορές και απόψεις δεν είναι αποδεκτές στον χώρο μας και σε καμία δράση μας.

Συντροφικα

Χιπ Χοπ Καφενές

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Οκτωβρίου 00h