τι; : μάθημα θεματική : από :

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024 στις 19.30

Έναρξη μαθημάτων authentic jazz και lindy hop

ΞΕΚΙΝΑΜΕ! Μαθήματα authentic jazz και lindy hop στην λέσχη, κάθε Τρίτη. Δηλώστε συμμετοχή

Ελάτε να γνωρίσετε το authentic jazz και lindy hop, χοροί που γεννήθηκαν μέσα από την αφροαμερικανική κουλτούρα των 1920s-30s. Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τη ζωντάνια, αυτοί οι χοροί αναδύθηκαν σε περιόδους δυσκολιών (φυλετικές διακρίσεις/οικονομικές δυσκολίες), προσφέροντας χαρά, έκφραση και ελευθερία. Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε κάθε ηλικία, ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας. Η διδασκαλία είναι οριζόντια και αν κάποιος/α έχει ήδη κάποια εμπειρία/πρόταση είναι πάντα καλοδεχούμενος/η να προσθέσει την πινελιά του/της.

Λίγα λόγια…

Το Lindy Hop γεννήθηκε στις αφροαμερικανικές κοινότητες του Χάρλεμ στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1920-30, την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης. Ήταν ένας χορός κατά βάση της εργατικής τάξης, συνδυάζοντας την κοινωνική και καλλιτεχνική έκφραση των αφροαμερικανών με τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής.

Το authentic jazz είναι συνδεδεμένο με τις αφροαμερικανικές κοινότητες στις αρχές του 20ού αιώνα. Αναδύθηκε παράλληλα με την ανάπτυξη της τζαζ μουσικής στη Νέα Ορλεάνη και άλλες αστικές περιοχές, διαμορφώθηκε μέσα σε χώρους όπως τα καμπαρέ, οι αίθουσες χορού και τα θέατρα.

Όπως και το Lindy Hop, το authentic jazz ήταν μια μορφή αυτοέκφρασης και κοινοτικής συνοχής κατά τη διάρκεια μιας εποχής οικονομικής δυσκολίας και φυλετικού διαχωρισμού. Προήλθε από παραστάσεις δρόμου, κοινωνικές συγκεντρώσεις και νυχτερινά κέντρα, όπου τόσο επαγγελματίες χορευτές όσο και απλοί άνθρωποι μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με τους ρυθμούς της τζαζ μουσικής.

Ξεκινάμε τα μαθήματα την Tρίτη 5 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη. Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας μήνυμα με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο mail ηλικία) στο e-mail μας: elniex.ydragogexeio@gmaiexl.com,

ή στη σελίδα μας στo fb: https://www.facebook.com/elni.ydragogeio/, ή στο τηλ: 6940 980810.

πηγή : http://ydragogeio.gr/authentic-jazz-lindy-hop…