Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 στις 16.00

Ανοιχτή συνέλευση/συζήτηση για τα κλειδώματα και την καθημερινότητα στις σχολές.

Πρόσκληση σε μονοήμερο επανοικειοποίησης της παλιάς φιλοσοφικής.

Οι σχολές κι οι ζωές μας κλειδώνουν. Προκαθορισμενα αόριστο και αβέβαιο μέλλον, ασφυκτικά δωμάτια και "πακέτα συνδρομών". Μια ζωή που πνίγει το αδύναμο και για να επιπλέουν όσοι άρπαξαν κουβάρια να στηρίχτουν.

Οι μπατσοι μονοπωλούν τις ζωές. Γίνονται τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς, μονοπωλούν το "παράδειγμα" και αποτελούν την μόνη πρόταση της κυριαρχίας. Το κεφάλαιο, ως νέος αποικιοκρατης, επιβάλλει τον εξεγευνισμό σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας. Τη σχολή θα πλησιασεις αν έχεις να πληρώσεις, το σπιτι θα αλλάζει ανάλογα με τις προθέσεις του μεσίτη κι εμείς εξυπηρετούμε τουρίστες που ταΐζουν τα αφεντικά μας. Κάπως ετσι θα περιγράφαμε, όσα μας προβληματιζουν κι όσα θα θέλαμε να συζητάμε και να παλεύουμε να αλλάξουμε αν δεν μας έκλεβε τον χρόνο και τον χώρο ή εξουσία. Και κάπως έτσι αποφασίσαμε να δράσουμε. Επειδή έχουμε κουραστεί οι συλλήψεις να είναι απλά νούμερα.

Επειδή πιστεύουμε στην αυτοοργανωση κι επειδή θέλουμε να προτάξουμε την χειραφέτηση και την αλληλεγγύη, σας καλούμε στο μονοήμερο στην παλιά φιλοσοφική. Γιατί τα χρόνια που αυτοί τιμούν, είναι χρονιά που πηγαίνουν μαζί με την συμβολή των πολιτιστικών και πολιτικών δράσεων και έχουν την δικιά τους ιστορία. Αυτήν που γεμίζει τους φακέλους της ασφάλειας και άλλοτε πνίγουν τα χημικά των ΜΑΤ. Για εκείνες τις στιγμές που τα αμφιθέατρα δίναν χώρο έκφρασης σε αυτούς που την χρειάζονταν. Κι επειδή τελικά η αυτοοργανωση μας επιτρέπει να οργανώνουμε καταλήψεις, δράσεις, σχέσεις, στιγμές σύγκρουσης και φεστιβάλ και να προχωράμε ένα βήμα παρακάτω.

Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε το μονοημερο επανοικειοποίησης στην Παλιά Φιλοσοφική, να συζητήσουμε και να οργανωθούμε για να βάλουμε φρένο στην άλωση της εξουσιας και του κεφαλαίου. Σας καλούμε να συμμετέχετε ατομικά ή συλλογικά στην συνέλευση Πέμπτη 24 Οκτωρίου στις 16:00 για να συντονιστούμε, να μοιραστούμε εργαλεία και να δούμε πως θα πάρουμε πίσω το κάμπους από τις αστυνομικές δυνάμεις, πως θα ανοίξουμε τις σχολές, τις πλατείες και το δημόσιο χώρο για να αναπνεύσει η ζωη.... Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 15:00 με μπαζαρ, βιβλία κι έκθεση φωτογραφίας, η συνέλευση στις 16:00 όπως είπαμε. Και εκδήλωση-συζήτηση στις 19:00 και ρεμπέτικο για τα συλληφθέντα από την εισβολή των ΜΑΤ στις 10.10, στις 21:00 στον κήπο της παλιάς φλς.