τι; : δίκη θεματική : από :

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024 στις 9.00 πμ

Καλεσμα συγκεντρωσης αλλυλεγγυης για την δικη των επεισοδιων της Ν.Σμυρνης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ 04/11 ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

από ø

post image

Το κράτος εκμετάλλευτηκε τον φόβο που επικρατούσε στην κοινωνία κατά την εξάπλωση του Covid-19 χρησιμοποιώντας τον, ως μοχλό πίεσης για περισσότερη καταστολή και στέρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων με πρόφαση υγειονομικούς λόγους. Ο εγκλεισμός της καραντίνας, η απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων, η υποχρεωτική αποστολή SMS, οι εντατικοί έλεγχοι, η αστυνομοκρατία στους δρόμους με συλλήψεις και προσαγωγές, οι θανάτοι από την πανδημία, ο πανικός των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι απολύσεις, οι μειωμένοι μισθοί, η ταξινόμηση των ανθρώπων διαχωρίζοντας τους σε κλίκες(εμβολιασμένοι&ανέμβολιαστοι, υπεύθυνοι&ανεύθυνοι κλπ.), έγιναν η αιτία οργής και της έντονης κινητοποίησης του κόσμου ενάντια στην βία, την αποξένωση και την απομόνωση του ατόμου.

Στις 03/04/21 καλέστηκε πορεία στην Νέας Σμύρνη, με αφορμή ένα βίντεο που αναρτήθηκε στις 07/03 στα social media, όπου αστυνομικοί της ομάδας Δ.ΙΑΣ ξυλοκοπούν και συλλαμβάνουν κατοίκους διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή προστίματος σε οικογένεια στην πλατεία. Το συμβάν έγινε η αφορμή να καλέστει συγκέντρωση και χιλιάδες εξεγερμένοι, βγήκαν στους δρόμους εν'μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας να διαδηλώσουν. Αρχικά, οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν η πορεία κατευθύνθηκε και προσέγγισε το Α.Τ της περιοχής. Αργότερα, αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ, εν'ονόματι Άγγελος Μπόρας(ΔΡ36)ξυλοκοπήθηκε και οι συνάδελφοι του τον εγκατέλειψαν. Ως αντίποινα για τον ξυλοδαρμό του, δέρναν εκδικητικά διαδηλωτές και κατοίκους στα στενά ακόμα και αρκετές ώρες μετά τα επεισόδια. Αρκετές (κατα)διώξεις, με συνολικά 16 συλληφθέντα άτομα που ξύλοκοπηθήκαμε και βασανίστηκαμε στους δρόμους και μετέπειτα στους ορόφους της ΓΑΔΑ με μαφιόζικες μεθόδους, απαγωγές με κουκούλες από την αντιτρομοκρατική και ψεύτικα πακέτα κατηγοριών. Οι δύο συλληφθείσες όσο παραμέναμε κρατούμενες στο κελί του έβδομου ορόφου, δεχτήκαμε έντονα και επανειλημμένα από τους μπάτσους απειλές για σεξουαλική κακοποίηση. Προσπαθούσαν να διαπραγματευτούν την ελευθερία μας, ορίζοντας τις επιλογές που είχαμε με σκοπό την απόσπαση πληροφοριών. Αρνηθήκαμε να δώσουμε πληροφορίες, δακτυλικά αποτυπώματα ή μία κατάθεση που να μας ενοχοποιεί και ζητούσαμε επίμονα τα δικαιώματα μας. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ματωμένα κεφάλια, εξαναγκασμός στη λήψη δακτυλικών και απειλές για φυλάκιση, βιασμό και θάνατο. Ζητούσαμε εμφανώς χτυπημένοι ιατρική περίθαλψη, που δεν μας δόθηκε ποτέ κατά την διάρκεια της κράτησης μας. Υπήρξε τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και πολλές συγκωντρώσεις σε ελλάδα και εξωτερικό.

Μετά την απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή τρεις συλληφθέντες φυλακίστηκαν. Ένας 22χρονος που πήγε στο τοπικό ΑΤ να δηλώσει απώλεια του πορτοφολιού του, ισχυρίστηκαν πως το βρήκαν στο σημειο τηςστο σημειο της επίθεσης και φυλακίστηκε. Ο Ο.Μ φυλακίστηκε για δέκα μήνες και αργότερα τέθηκε σε άλλους δώδεκα μήνες, ύπο κατ'οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση. Το μόνο αποδεικτικό στοιχείο ήταν ένα τηλεφώνημα που επεξεργάστηκαν ανάλογα, ώστε να στηθεί το κατηγορητήρι. Εφτά μήνες για τον Ινδιάνο με μόνο τεκμήριο μία κατάθεση του πρώην γαμπρού του, ενώ οι δικηγόροι είχαν επισυνάψει βίντεο που τον απεικονίζει την ώρα της επίθεσης να παίζει μπάσκετ στην Ελευσίνα. Αποδεικνύετε πως οι ισχυρισμοί που είχε δώσει εξαρχής στην κατάθεση του, ήταν η αλήθεια και αποφυλακίζεται. Για τους υπόλοιπους συλληφθέντες παραμένουν οι ίδιες κατηγορίες, υπέρογκα ποσά δικαστικών εξόδων, αναστολές που περιλαμβάνουν την απαγόρευση εξόδου από την χώρα, την απαγόρευση σε διαμαρτυρίες και την υποχρεωτική παρουσία κάποιες φορές τον μήνα στο Α.Τ.Οι κατηγορίες που μας αποδόθηκαν ήταν κυρίως κακουργηματικού χαρακτήρα όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκρήξη κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, κατασκευή και προμήθεια εκρηκτικών με πρόκληση κίνδυνου σε άνθρωπο, παράνομη οπλοφορία/οπλοχρησία κ.α. Αργότερα επιβληθήκαμε στην υποχρεωτική λήψη δείγματος γενετικού υλικού (DNA) δύο φορές.

Τα ΜΜΕ παρέμειναν στο πόστο τους, προσπαθώντας να ξεπλύνουν τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, ενώ τα media βούιξαν με μαρτυρίες, καταγγελίες και βίντεο. Τα Hoaxes και άλλα μισθωτά βοθροκάναλα της κυβέρνησης βγήκαν φανερά ενοχλημένοι αναπαράγωντας τις καταγγελίες ως fake news και στάλθηκαν εξώδικα ως προειδοποίηση απο 22 αστυνομίκους σε ιστοσελίδες της αριστεράς για την δημοσίευση των καταγγελιών. Στις 10/10 του 2022 παραβρεθήκαμε για πρώτη φορά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την διεξαγωγή της δίκης. Η δίκη διακόπηκε και επαναλήφθηκε στις 18/10, όπου πήρε άλλη μια διακοπή για τις 05/12/22. Στις 05/12/22 η δίκη πήρε αναβολή για 06/12/23 και έπειτα ορίστηκε για 04/11/24. Οι μπάτσοι στο προαύλιο προκαλούσαν τους συλληφθέντες, τα οικεία τους πρόσωπα, τους αλληλέγγυους και τους μάρτυρες. Η έδρα αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τα επαγγέλματα των ένορκων, οι οποίοι άραζανε με τις αστυνομικές δυνάμεις στο προαύλιο.

Οι λόγοι που βγήκαμε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης 09/03 είναι ακόμα εδώ και έχουν όνομα και διεύθυνση. Πενθούν υποκριτικά με ένα 3ήμερο τους νεκρούς στα Τέμπη, σκοτώνουν και βιάζουν στο ΑΤ Ομόνοιας, ρίχνουν χημικα και ξύλο με γκλοπ στα κεφαλιά, ανοίγουν γραφεία και μοιράζουν ψηφοδέλτια.. ανενόχλητοι!

  • ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΟ Α.Τ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΗΛΗΜΟΝΑ.
  • ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 16 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ! ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ!
  • ΚΑΛΕΣΜΑ 04/11 ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΔΕΓΛΕΡΗ 4) ΚΤΙΡΙΟ 13 & ΩΡΑ 9:00 Π.Μ

Μαχητική Μοναχικότητα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1632299/