τι; : εργαστήρι θεματική : από :

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 στις 19.30

Τζαμ Κλασικής Μουσικής

Συναυλία κλασικής μουσικής με ελεύθερη συμμετοχή.

Φτιάχνουμε το πρόγραμμα επί τόπου, έλα να παίξεις κι εσύ!

Καλλιτεχνική Συλλογικότητα "Εκτός Ήχου"

Ένα βράδυ του Αυγούστου, μερικά φιλαράκια μαζευτήκαμε για να συνδεθούμε πριν αρχίσει η χρονιά. Μετά από αρκετές μπύρες και πολύ κουβέντα για τις υποχρεώσεις και τις σπουδές μας, συνειδητοποιήσαμε πως ο χώρος της κλασικής μουσικής αντί να αποτελεί συλλογική διαδικασία σε περιβάλλον ελεύθερης έκφρασης, αποτελεί περισσότερο μέσο απομόνωσης και καταπίεσης, όχι μόνο της μουσικής μας, αλλά και εμάς των ίδιων.

Κάπως έτσι, καταλάβαμε πως οι ανάγκες μας είναι κοινές. Θεωρούμε ότι στη μουσική δεν υπάρχει χώρος για ανταγωνισμό, και ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να περιμένουμε με ανυπομονησία το "λάθος" των συμπαικτών μας για να τα κατακρίνουμε. Έχουμε ανάγκη έναν ασφαλή χώρο όπου να μπορούμε να παίζουμε, να συζητάμε, να τραγουδάμε, να αναλύουμε, να τζαμάρουμε, να συνεργαζόμαστε, να μοιραζόμαστε,να (μας) βοηθάμε.

Αποφασίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε τον χώρο αυτόν, όπου θα παίζουμε (κλασική) μουσική ελεύθερα και αυτόνομα. Έτσι, γεννήθηκε μια συλλογικότητα όπου όλα τα μέλη είναι ισότιμα και οι αποφάσεις προκύπτουν μέσα από μη-ιεραρχικές διαδικασίες.

Προτρέπουμε κάθε πλάσμα, ανεξαρτήτως της σχέσης του με τη μουσική, να προβληματιστεί και να αμφισβητήσει κάθε στερεότυπο και κάθε κανονικότητα σε σχέση με αυτή.

Για μια αυτόνομη μουσική (και) ύπαρξη.

-τα "Εκτός Ήχου"

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Οκτωβρίου 00h