τι; : πάρτυ θεματική : από :

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 στις 20.00

Bar οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα του απολυμένου συναδέρφου Δ.Α.

Καλούμε σε μπαρ οικονομικής ενίσχυσης, την Παρασκευή 18/10, στις 20:00, μετά το τέλος της πορείας για τις συνδικαλιστικές διώξεις που έχει προγραμματιστεί στις 18:30 στο Σύνταγμα, για τα δικαστικά έξοδα του απολυμένου συναδέρφου μας Δ.Α.

Στις 12/02/2024, κατά τη διάρκεια του πολύμηνου αγώνα εναντία στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ με ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης προέβη σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου που στεγάζεται το Κέντρο Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ). Στη κινητοποίηση συμμετείχαν και δεκάδες φοιτητές/ριες με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων τους, φορείς διδασκόντων με αποφάσεις τους (ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΣΕΡΕΤΕ), καθώς και μέλη της ΑΔΕΔΥ, της ΟΔΠΤΕ και άλλοι. Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης εξωτερικά του κτιρίου, έγινε μία συμβολική σύντομη διακοπή υπηρεσιών διάρκειας περίπου μίας ώρας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον απεργοσπαστικό ρόλο των τηλεξετάσεων.

Η απάντηση στην κινητοποίηση εντός ΕΚΠΑ ήταν ΕΔΕ για το Δ.Σ. του Συλλόγου, το τριμελές προεδρείο της Γ.Σ. και τα δύο μέλη του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ. (Δ. Αντωνίου και Μ. Λογοθέτη), και αναστολή σύμβασης και απόλυση του Δ. Αντωνίου. Επιπλέον, κατατέθηκε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Π. Βαινά, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και ανακοινώνεται στα ΜΜΕ η διενέργεια αυτεπάγγελτης έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι διώξεις αυτές όμως δεν τρομοκράτησαν, κινητοποίησαν την αντίδραση του εργατικού και φοιτητικού κινήματος. Δημιούργησαν ένα απίστευτο κύμα συμπαράστασης οργανώσεων και έπειτα από μια σειρά κινητοποιήσεων που κράτησαν σχεδόν τρεις μήνες ακυρώθηκε η εκδικητική απόφαση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ να προχωρήσει στην απόλυση του Δ. Αντωνίου.

Ο Δ. Αντωνίου υπογράφει νέα σύμβαση εργασίας από τη Διοίκηση του ΕΚΠΑ, σε άλλο έργο αλλά με τα ίδια καθήκοντα, στην ίδια θέση. Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ όμως προχωράει στη σύναψη δυο συμβάσεων. Η πρώτη εκτός Ενιαίου Μισθολογίου, με πληρωμή των δεδουλευμένων, που είχαν μείνει απλήρωτα, με ισχύ από 8/05/2024 έως τις 7/07/2024. Η δεύτερη από 8/07/2024 που θα ήταν εξάμηνη και εντός Ενιαίου Μισθολογίου, με τους ίδιους εργασιακούς όρους και χωρίς τον όρο της συνδικαλιστικής υποταγής, που είχε προταθεί σε προηγούμενες διερευνήσεις. Η δεύτερη σύμβαση είχε ήδη υπογραφεί από τον εργαζόμενο και έμενε η υπογραφή του επιστημονικού υπεύθυνου.

Μετά τη συγκρότηση του Δ.Σ. και την εκλογή του Δ. Αντωνίου ως Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Διοικητικών στις εκλογές που ακολούθησαν έγινε σαφής η δυσαρέσκεια των Πρυτανικών αρχών μεσώ του αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας να δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει τον Γ.Γ. καθώς θεωρεί παράνομη την εκλογή του, αμφισβητώντας ευθέως το δικαίωμά να επιλέγουν οι εργαζόμενοι τους συνδικαλιστικούς μας εκπροσώπους και επεμβαίνοντας απροσχημάτιστα και αντισυνταγματικά στις εσωτερικές διαδικασίες των ανεξάρτητων συνδικαλιστικών οργανώσεών μας.

Στις 25/07/2024 ο Δ. Αντωνίου ενημερώνεται επισήμως πως δεν θα υπογραφεί από την Διοίκηση του ΕΚΠΑ η δεύτερη σύμβαση και πως απολύεται ξανά. Μετά από 19 χρόνια διαρκών συμβάσεων, στοχοποιείται ξανά.

Η απόλυση του Δ.Α. είναι εμφανώς και απροκάλυπτα συνδικαλιστική και εκδικητική δίωξη.
Είναι η πρώτη μετά την Μεταπολίτευση συνδικαλιστική απόλυση στο Δημόσιο.

Η απόλυση του Δ. Αντωνίου έχει ως απώτερο στόχο την πειθάρχηση, την συμμόρφωση, την υποταγή στη κρατική εξουσία. Στοχεύει στο παραδειγματισμό, την υποταγή, την εξάλειψη κάθε αντίστασης, του Αγώνα. Του Αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τις κρατικές επιταγές που θέλουν το λαό σιωπηλό και υποταγμένο.

Η απόλυση του Δ. Αντωνίου τοποθετείται δίπλα σε όλες τις συνδικαλιστικές διώξεις που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, στις πειθαρχικές διώξεις φοιτητών, στις διώξεις συνδικαλιστών και αγωνιστών εργαζομένων σε κάθε εργασιακό χώρο.

Ο δικός μας αγώνας είναι και θα παραμείνει ανυποχώρητος, ως τη νίκη.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΠΑΥΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΪΝΑ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ - ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΦΟΙΤΗΤΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΚΠΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ - ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Επιτροπή για την επαναπρόσληψη του Δ. Αντωνίου & την παύση των συνδικαλιστικών διώξεων στο ΕΚΠΑ.

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Οκτωβρίου 10h