τι; : δίκη θεματική : από :

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 στις 8.30 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε διωκόμενους αγωνιστές

Νέα διακοπή της δίκης των 5 μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών για την Τρίτη 22 Οκτωβρίου - Συγκέντρωση αλληλεγγύης 8.30π.μ.

Την Τετάρτη 9/10 θα γινόταν η δίκη των 5 μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που διακόπηκε χθες Τρίτη 8 του Οκτώβρη, αφού πρόεδρος και εισαγγελέας ανέτρεψαν αρχικά κάθε νόμο των μαθηματικών και μας είπαν ότι η υπ' αριθμόν 20 υπόθεση (η δική μας) προηγείται των 19 προηγούμενων και στη συνέχεια απέρριψαν όλα τα αιτήματα αναβολής που κατέθεσαν κατηγορούμενοι (λόγω βεβαιωμένης ασθένειας) και οι δικηγόροι τους (συμμετοχή σε άλλες δίκες -στο εφετείο της δίκης της Χρυσής Αυγής). Κατηγορούμενοι κι αλληλέγγυοι/ες επανήλθαμε σήμερα από τις 8.30 το πρωί σε νέα συγκέντρωση συμπαράστασης που κάλεσε ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς οι 100-150 αλληλέγγυοι/ες πλημμύρισαν την πολύ μικρή αίθουσα που ορίστηκε για την πραγματοποίηση της δίκης και τους διαδρόμους.

Άλλη μια έκπληξη όμως από την πλευρά της έδρας, καθώς η πρόεδρος δεν προσήλθε να δικάσει μπροστά σε όλο αυτό το ακροατήριο (φοιτητές, συνταξιούχοι αλλά κι εργαζόμενοι που πήραν άδεια από την εργασίας τους), δεν έδωσε αναβολή, αλλά επικαλούμενη "αιφνίδια ασθένεια" διέκοψε τη δίκη για τις 22 Οκτωβρίου. Ενώ με άλλα λόγια ένα 24ωρο πριν το δικαστήριο αρνήθηκε το δικαίωμα κατηγορούμενων και δικηγόρων να αρρωσταίνουν, επέβαλε μια νέα ημέρα δίκης με την ίδια σύνθεση του δικαστηρίου.

Ό,τι κι αν κάνουν όμως, όσο κι αν προσπαθούν να εξαντλήσουν το κίνημα αλληλεγγύης εμείς ανανεώσαμε το ραντεβού μας, με νέο κάλεσμα του ΣΥ.Σ.Θ για την Τρίτη 22 Οκτώβρη, στις 8,30π.μ. στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κι είναι πια σίγουρο ότι θα είμαστε ακόμη πιο πολλοί/ες σ' αυτό το συνεχώς διογκούμενο κύμα αλληλεγγύης. Κι ακόμη πιο σίγουρο ότι θα καταπέσουν πανηγυρικά οι κατασκευασμένες κατηγορίες και η προσπάθεια μετατροπής των θυτών σε θύματα.

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Οκτωβρίου 13h