τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 στις 19.00

Συγκέντρωση: Αλληλεγγύη στον λαό του Λιβάνου - Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Συγκέντρωση στην Ισραηλινή πρεσβεία - Αλληλεγγύη στον λαό του Λιβάνου - Λευτεριά στην Παλαιστίνη

από Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Ημέρα/Ώρα: 03/10/2024 στις 19:00

Τοποθεσία: Αθήνα / Ισραηλινή πρεσβεία

Συγκέντρωση στην Ισραηλινή πρεσβεία, Πέμπτη 03/10 στις 19.00

Η εισβολή στον Λίβανο σηματοδοτεί την αναβάθμιση της πολεμικής σύγκρουσης στη Μ.Ανατολή. Οι δολοφονίες των ηγετών της λιβανέζικης αντίστασης τα συνεχιζόμενα πλήγματα κατά δημοσίων υποδομών και αμάχων στο Λίβανο υποδηλώνουν την στήριξη του Δυτικού ιμπεριαλισμού στο Ισραήλ. Μιας τέτοιας κλίμακας αναβάθμιση δεν θα μπορούσε να λάβει χώρα χωρίς τις διαβεβαιώσεις του ευρωατλαντικου μπλοκ.

Ένας χρόνος πολέμου και σφαγής του παλαιστινιακού λαού από τους σιωνιστές, με 42.000 νεκρούς Παλαιστίνιους. Η σιωνιστική τρομοκρατία κατά του παλαιστινιακού λαού συνεχίζει αχαλίνωτη. Η μόνη ελπίδα για το λαό της Παλαιστίνης παραμένουν η αλληλεγγύη των λαών και τα ένοπλα αντάρτικα που σαμποτάρουν τη δυτική πολεμική μηχανή. Η προέκταση του ευρωατλαντικου άξονα, το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, εντείνει τον επεκτατισμό και την επιθετικότητα στην ευρύτερη περιοχή. Οι ευθείες απειλές του Νετανιάχου από το βήμα του ΟΗΕ κατά των πολιτών του Ιράν και όλων των γειτόνων του, προσομοιάζουν αποικιοκρατικές διακηρύξεις.

Ο Λίβανος, ο φάρος της αντιιμπεριαλιστικής πάλης που έχει πολεμήσει χέρι με χέρι με τον παλαιστινιακό λαό εναντίον του Ισραήλ για ακόμα μια φορά πληρώνει βαρύ φόρο αίματος. Η συνεπής στάση της λιβανέζικης αντίστασης από τη πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της "καταιγίδας της Αλ Ακσα", την καθιστά ασπίδα για τον παλαιστινιακό λαό. Την ώρα που όλος ο υπόλοιπος αραβικός κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στη Παλαιστίνη οι ηρωικοί μαχητές του Λιβάνου και της Υεμένης κρατούν ανοιχτά τα μέτωπα κατά του Ισραήλ.

Μέσα σ' όλο αυτό το διάστημα της σφαγής του παλαιστινιακού λαού η εγχώρια αστική τάξη και η κυβέρνηση διακηρύττει το δικαίωμα του Ισραήλ στην "αυτοάμυνα" έχοντας μετατρέψει την ελληνική επικράτεια σε ένα προκεχωρημένο γεωστρατηγικό νατοϊκό κόμβο βάσεων προσφέροντας ουσιαστική συνεισφορά στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Να υψώσουμε ανάχωμα στην πολεμική κλιμάκωση και περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας.

Αλληλεγγύη στον λαό του Λιβάνου - Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης

Ταξικό διεθνιστικό μπλόκο στη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία στη Μέση Ανατολή

Συγκέντρωση στην Ισραηλινή πρεσβεία, Πέμπτη 03/10 στις 19.00

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/95552/