Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 στις 18.30

Ανοιχτή Αντιφασιστική Συνέλευση Για Την Κρατική Δολοφονία Του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ

Κάλεσμα Ανοιχτής Αντιφασιστικής Συνέλευσης Για Την Κρατική Δολοφονία Του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ

από Αντιφασίστες/αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά

Ανοιχτή αντιφασιστική συνέλευση για την πραγματοποίηση δράσεων απέναντι στην κρατική δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ/ Τετάρτη 2/10 18:30 ΑΣΟΕΕ

Στις 21/9, ο Πακιστανός εργάτης Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ βασανίζεται και δολοφονείται στο Αστυνομικό τμήμα του Άγιου Παντελεήμονα από τους ένστολους δολοφόνους που στελεχώνουν ένα από τα πιο διαβόητα και ποτισμένα με τον ιδρώτα και το αίμα των βασανισμένων, κολαστήρια της Αθήνας. Η δολοφονία του Μοχάμεντ είναι αποτέλεσμα της οξυμένης κατασταλτικής επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ εναντίον της κοινωνικής πλειοψηφίας και πιο ειδικά εναντίον του πλέον υποτιμημένου τμήματος της πολυεθνικής εργατικής τάξης. Η βαρβαρότητα που φανερώθηκε μέσα από τις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν με το κακοποιημένο σώμα του Μοχαμεντ δεν αποτελεί είδηση αλλά καθεστώς. Και αυτό γιατί σε μια πολιτική συγκυρία που ο καπιταλισμός δεν έχει τίποτα να προσφέρει και να υποσχεθεί, οπού ολοένα και περισσότεροι/ες θα υποτιμούνται, θα περιθωριοποιούνται, θα σακατεύονται, το κακοποιημένο σώμα του Μοχάμεντ αποτελεί τρόπαιο στα χέρια μπάτσων και φασιστών.

Στο κέντρο της πόλης, η περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα αποτελεί διαχρονικά ίσως την πιο εύκρινη αποτύπωση της οργανικής σύμπλευσης των φασιστικών ταγμάτων εφόδου, της μαφίας, της αστυνομίας και των "επιτροπών κατοίκων" που ως συγκοινονούντα δοχεία επιχείρησαν να ισοπεδώσουν μια πολυεθνική γειτονιά με αγωνιστικά ριζώματα και αντιφασιστικά σημεία αναφοράς. Το πολυεθνικό προλεταριάτο βρίσκεται καταδικασμένο να επιβιώνει με μισθούς πείνας και σε συνθήκες αδήλωτης εργασίας, στις πιάτσες των τοξικοεξαρτημένων, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων, στις φυλακές και τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, στα χαρτόκουτα των αστέγων, στα ψυχιατρεία . Μέσα σε αυτό το καθεστώς δολοφονήθηκε ο Μοχάμεντ. Στο καθεστώς των καπιταλιστικών ανισοτήτων, της φτώχειας, του πολέμου και της αστυνομικής βίας.

Οι δολοφονίες στα αστυνομικά τμήματα, οι τυχαίες "εκπυρσοκροτήσεις", οι βίαιες επαναπροωθήσεις, τα πογκρόμ και τα λιντσαρίσματα αποτελούν την άλλη όψη των βομβαρδισμών, των χειρουργείων χωρίς αναισθητικό, των εποικισμών, του αργού θανάτου κάτω από τα συντριμία. Η πολεμική εμπλοκή του ελληνικού κράτους στην εξολόθρευση του Παλαιστινιακού και αραβικού λαού προυποθέτει την σφυρηλάτηση της "εθνικής ενότητας" και υπεροχής πάνω στο μουσουλμανικό προλεταριάτο που τα σημάδια στο σώμα του αποτυπώνουν ανεξίτηλα τους αιώνες βαρβαρότητας της "φιλελεύθερης" Δύσης.

Ταυτόχρονα τα κρατικά αντίποινα ξεσπάνε σε όσους επιχείρησαν να σηκώσουν ανάστημα στη συνθήκη αυτή επιτιθέμενοι στο αστυνομικοφασιστικό σύμπλεγμα εξουσίας. Σε όσους και όσες συγκρούστηκαν με το φασιστικό τέρας αμφισβητώντας το κρατικό μονοπώλιο στην βία, υπερασπιζόμενοι μέσω της αντιφασιστικής δράσης τις πανανθρώπινες αξίες της διεθνιστικής και ταξικής αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων. Σε όσους και όσες συνεχίζουν να πολεμανε το σύστημα του κοινωνικού εκφασισμού, του πολέμου και των κοινωνικών ανισοτήτων κυματίζοντας τις μαύρες και τις κόκκινες σημαίες του αγώνα για τον Μοχάμεντ, τον Λουκμάν, τον Ζιφλέ, τον Μανάν, τον Ελσαλάμ, τον Παύλο, τον Ζακ . Για τους νεκρούς της τάξης μας που τα ονόματα τους θα αποτελούνε οδηγό στον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ.

Αλληλεγγύη στους 2 αντιφασίστες συντρόφους που κατηγορούνται για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α. (δίκη 15/11)

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/95525/