τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 στις 12.00

Συγκέντρωση - Να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα - Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Δράσεις αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη, Παρασκευή, Σάββατο - 4, 5 Οκτωβρίου.

Ένα χρόνο μετά την 7η Οκτώβρη η γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα συνεχίζεται.

Επί έναν ολόκληρο χρόνο ο Παλαιστινιακός λαός της Γάζας σφαγιάζεται ανελέητα από τον ισραηλινό στρατό, ενώ η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σωρό ερειπίων. Το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ δε θα μπορούσε να εξαπολύσει μόνο του αυτή τη γενοκτονία εναντίον των Παλαιστινίων εάν δεν είχε την αμέριστη στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική υποστήριξη των ΗΠΑ και των χωρών της ΕΕ, καθώς και την ανοχή των διεφθαρμένων αραβικών δικτατορικών καθεστώτων. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, με τη στήριξη των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και ολόκληρης της ακροδεξιάς, έχει σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ, από την αρχή της εισβολής του Ισραήλ στη Γάζα, συμμετέχοντας ενεργά στον πόλεμο, με τις φρεγάτες του ελληνικού ναυτικού να περιπολούν στην περιοχή. Αυτή η πλατιά υποστήριξη έχει αποθρασύνει το κράτος-εγκληματία του Ισραήλ, να επεκτείνει τις εγκληματικές του δραστηριότητες στη Δυτική όχθη, αλλά και εναντίον άλλων χωρών στην περιοχή, απειλώντας με έναν γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Απέναντι στη σιωνιστική βαρβαρότητα και την συνέργεια του δυτικού ιμπεριαλισμού, έχει αναπτυχθεί ένα παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, το οποίο πρέπει να δυναμώσει και να σαρώσει τις πολιτικές των χωρών που συνεργάζονται με το Ισραήλ.

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας διοργανώνει, μαζί με την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας δράσεις αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στον έναν χρόνο από την έναρξη του γενοκτονικού πολέμου του Ισραήλ.

Σάββατο 5 Οκτωβρίου, 12 το μεσημέρι, πλατεία Κύπρου - Συγκέντρωση - Να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα - Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Παρασκευή και Σάββατο - 4 και 5 Οκτωβρίου, από τις 6.00 έως τις 10.00 μμ.

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα:Ενάντια στη Γενοκτονία της Μνήμης: Η αγροτική και αστική ζωή στην Παλαιστίνη, 1890-1948

Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας - Κρέμου 123

Στο χώρο της Έκθεσης Φωτογραφίας:

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, 7.30 μμ. Συζήτηση με θέμα

Παλαιστίνη: Γενοκτονία - Αντίσταση - Αλληλεγγύη

Ομιλητής από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας και την Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Σάββατο 5 Οκτωβρίου, προβολή ταινιών:

Ομάρ του Hany Abu-Assad (6.00 μμ.)

Η Λεμονιά του Eran Riklis (8.00 μμ.)

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…