Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19.00

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αγωνιστή κρατούμενο Θανάση Πικάση

από Αλληλέγγυα/ Αναρχικά

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αγωνιστή κρατούμενο Θανάση Πικάση - Πέμπτη 26/9 19.00 - Κατάληψη Παραρτήματος

Ο Θ. Πικάσης βρισκόταν έγκλειστος στο κατάστημα κράτησης Άμφισσας, από το οποίο μετήχθη πριν από έναν χρόνο περίπου στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, αφενός για να μπορεί να δέχεται επισκεπτήρια από τον οικογενειακό του κύκλο, αφετέρου για να φοιτήσει στο ΙΕΚ Κορυδαλλού και στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρικών Μηχανικών του ΠΑΔΑ. Στις 8/7 ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στην επικείμενη μεταγωγή του σε άλλο κατάστημα κράτησης, καθώς αυτό θα εμπόδιζε τόσο την υποστήριξή του από το οικογενειακό του περιβάλλον, όσο και την συνέχιση των σπουδών του. Η μεταγωγή του, ωστόσο, δεν απετράπη, αφού στις 10/7 ένστολοι λακέδες του κράτους εισέβαλλαν βίαια στο κελί του, τον απήγαγαν και τον μετέφεραν στο κατάστημα κράτησης του Αγ. Στεφάνου.

Στις 11/9 κι ενώ ο Θ. Πικάσης διένυε την 61η ημέρα απεργίας πείνας, εμφάνισε έντονους πόνους, πυρετό και ρίγος. Στις επανειλημμένες του εκκλήσεις για ιατρική περίθαλψη «ανταποκρίθηκε» αρχικά ένας αρχιφύλακας - βασανιστής, ο οποίος τον κλώτσησε και του πάτησε το κεφάλι στο πάτωμα, λέγοντάς του «Δεν καταλαβαίνω από απεργίες πείνας εγώ». Μέχρι και σήμερα το αίτημα του Θ. Πικάση για επαναμεταγωγή του στο Κ.Κ. Κορυδαλλού παραμένει ανικανοποίητο. Aπό 20/9 με την υγεία του να βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμο στάδιο σταματά την απεργία πείνας.

Η αρπαγή - μεταγωγή του Θ. Πικάση ήρθε ως συνέχεια μιας σειράς εκδικητικών μεταγωγών, υπό τον έλεγχο του αρχιφύλακα Κ. Λαμπρόπουλου και της διευθύντριας Μ. Στέφη, προκειμένου εκείνοι να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους στις φυλακές του Κορυδαλλού. Στα πλαίσια μιας ευρύτερης κρατικής καταστολής εντός και εκτός των τειχών απέναντι σε όσα υψώνουν ανάστημα και δεν σωπαίνουν μπροστά στις προσταγές τις εξουσίας. Τον Οκτώβρη του 2023, έξι κρατούμενοι από την Α' πτέρυγα Κορυδαλλού που συμμετείχαν στο συντονιστικό κρατουμένων ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα, απάγονται και μετάγονται ταυτόχρονα σε διαφορετικά καταστήματα κράτησης - μια τακτική που συνεχίστηκε και μετέπειτα ώστε να καμφθούν πάσης φύσεως αγωνιστικές διαθέσεις μέσα από τα κελιά και ομαλά ο αρχιφύλακας και η διευθύντρια να πλουτίζουν, πότε με μισθώματα και πλούσια δώρα για ευεργετικές μεταγωγές σε αγροτική ή ψυχιατρική φυλακή και αλλαγή πτέρυγας, πότε με νταραβέρια που κάνουν κρατούμενοι - τσιράκια της υπηρεσίας, πότε από κονδύλια για εργασίες και παροχές στις φυλακές που ποτέ δεν υλοποιούνται.

Οι ζωές των κρατουμένων δεν έχουν αξία στα μάτια των εξουσιαστών - ανθρωποφυλάκων, που αδιαφορούν για τις βασικές ανάγκες των έγκλειστων και πασχίζουν να ισοπεδώσουν κάθε μορφή αντίστασης . Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι κεκτημένο σκληρών αγώνων, μέσα από συντονιστικά δράσεων και συχνά απεργίες πείνας, με κρατούμενα να βάζουν ως ανάχωμα το ίδιο τους το σώμα και να θέτουν σε ανεπανόρθωτο κίνδυνο την υγεία τους. Μπροστά στην ήδη ζοφερή πραγματικότητα του εγκλεισμού που καθημερινά απαξιώνει, ευτελίζει και ισοπεδώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν θα αφήσουμε τα απότοκα αγώνων να γίνουν έρμαια στις ορέξεις της κυριαρχίας. Στεκόμαστε μέχρι τέλους πλάι στον απεργό πείνας Θ. Πικάση με τον αγώνα του να γίνεται και δικός μας αγώνας. Μέσα κι έξω από τα κελιά, ορθώνουμε αναχώματα αλληλεγγύης και αντίστασης στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΘΑΝΑΣΗ ΠΙΚΑΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΑΝΕ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1631883/