Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 στις 12.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση: 1 χρόνος σφαγή του παλαιστινιακού λαού

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Δευτέρα 30/9, 19:00, Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Σάββατο 5/10, 12:00, άγαλμα Βενιζέλου

Το Σιωνιστικό Κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, με την έμπρακτη υποστήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, πραγματοποιεί επί ένα χρόνο γενοκτονία στην Παλαιστίνη, με τραγικό απολογισμό πάνω από 41.000 νεκρούς, κατά πλειοψηφία γυναικόπαιδα. Αν υπολογιστούν και οι αγνοούμενοι στα ερείπια τότε ο συνολικός αριθμός θυμάτων αγγίζει τις 52.000. Οι τραυματίες ξεπερνούν τις 90.000 και το 1/5 του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε φαγητό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γεγονός που ανεβάζει δραματικά τον αριθμό των νεκρών από υποσιτισμό και από βαριά τραύματα.

Το Ισραήλ, παρά τη στρατιωτική του υπεροπλία και την άνευ όρων στήριξη των ΗΠΑ, δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο. Η ηρωική παλαιστινιακή αντίσταση όχι μόνο αντέχει, αλλά και ανασυγκροτείται ακόμα και σε περιοχές που το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι τις ελέγχει. Η αντίσταση δεν είναι υπόθεση των οργανώσεων, αλλά όλου του παλαιστινιακού λαού που αγωνίζεται για τη λευτεριά του. Κάθε προσπάθεια για εκεχειρία, τορπιλίζεται από τον σφαγέα Νεντανιάχου, ο οποίος, κατ' ελάχιστο, επιδιώκει την τριχοτόμηση της Γάζας, μετατρέποντάς την σε «φυλακή» με μόνιμο έλεγχο από τον ισραηλινό στρατό, ενώ κλιμακώνει και τις δολοφονικές επιθέσεις στην Δυτική Όχθη.

Η επέκταση του πολέμου σε Λίβανο, Συρία, Υεμένη και Ιράν πυροδοτούν μία επικίνδυνη πολεμική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, που απειλεί να τραβήξει στο μάτι του κυκλώνα τους εργαζόμενους, τους φτωχούς και τη νεολαία όλης της ανατολικής Μεσογείου. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εμπλέκονται ενεργά στον πόλεμο - ανάμεσα σε αυτούς ευθυγραμμίζεται και πρωτοστατεί η κυβέρνηση της ΝΔ για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας- επιδιώκοντας να ελέγξουν πλήρως τη Μ. Ανατολή για το ξαναμοίρασμα του πλανήτη. Η ΕΕ στρέφεται στην «πολεμική οικονομία» εντείνοντας τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την απειλή του πολέμου για τους εργαζόμενους της Ευρώπης, εμπλέκοντας τους ενεργά στα δύο ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας και κλιμακώνοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, συμμετέχει ανοιχτά στον πόλεμο στο πλευρό του Ισραήλ και βάφει τα χέρια της με το αίμα των Παλαιστινίων! Εμπλέκει τη χώρα στην σφαγή! Η φρεγάτα ΥΔΡΑ που προστέθηκε στο στόλο τους στην Ερυθρά Θάλασσα και η μετατροπή όλης της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, βοηθούν το Ισραήλ να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς και την πολιορκία των Παλαιστινίων, την τρομοκρατική του πολιτική έναντι των χωρών στη Μέση Ανατολή, αυξάνουν τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό!

Η αποφασιστική παλαιστινιακή αντίσταση μας δείχνει τον δρόμο. Εργαζόμενοι και νεολαία δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα με αυτούς που κερδοσκοπούν από το αίμα των παιδιών της Γάζας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συμμετέχει στον πόλεμο και απειλεί να μας εμπλέξει πιο ενεργά σ' αυτόν. Το εργατικό κίνημα πρέπει να παλέψει με διαδηλώσεις, απεργίες και αποκλεισμούς αποστολών πολεμικού εξοπλισμού στο Ισραήλ. Χρέος όλων μας, η οργάνωση ενός μαζικού και μαχητικού αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, για να σταματήσει η γενοκτονία των Παλαιστινίων και η εμπλοκή μας σε αυτήν.

- Έξω οι φονιάδες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ από την περιοχή - ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ

- Να σταματήσει ΤΩΡΑ η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού!

- Καμία εμπλοκή - συμμετοχή της χώρας στη σφαγή και την κλιμάκωση του πολέμου από τους ιμπεριαλιστές

OΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Σεπτεμβρίου 11h


1 2 3 4 5 6

1 ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ [Διαρκής Αγώνας: κάλεσμα σε διαδηλώσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη]

Έχει περάσει ένας χρόνος από την ηρωική επιχείρηση της αντίστασης του παλαιστινιακού λαού ενάντια στο κατοχικό κράτος του Ισραήλ που πάνω από 75 χρόνια δολοφονεί και εκτοπίζει τον παλαιστινιακό λαό , στην προσπάθεια του να επεκτείνει ολοένα και περισσότερο τα εδάφη του με απώτερο στόχο τον πλήρη αφανισμό του παλαιστινιακού πληθυσμού και την κατάκτηση της παλαιστινιακής γης.

Η αντεπίθεση του λαού της Παλαιστίνης που αποτελείται όχι μόνο από το ένοπλο κομμάτι της που επιτελεί επί δεκαετίες σχέδιο δράσης απελευθέρωσης , όπως φάνηκε και από την καλά προσχεδιασμένη επιχείρηση "Al Aqsa", αλλά και από την ανυποχώρητη στάση του άμαχου πληθυσμού που υπερασπίζεται την γη και τον πολιτισμό του ακόμα και με τη ζωή του, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ιστορική ρήξη απέναντι στον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό. Και αυτό γιατί κόντρα στην συνεχιζόμενη κατοχική δραστηριότητα του Σιωνισμού, ο αγώνας της Παλαιστίνης καταφέρνει να λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός του χάσματος που προϋπήρχε και εκφράζεται πολύμορφα μεταξύ αστικής εξουσίας και λαών. Κατάφερε να αναγνωρίσει το ρήγμα που το ίδιο καπιταλιστικό σύστημα γεννά , και να αρπάξει μία ευκαιρία για να θέσει την Παλαιστίνη στο επίκεντρο της διεθνούς συζήτησης σαν φωτεινό παράδειγμα, σε μία εποχή που η ιμπεριαλιστική δύση, επιδιώκει την εκμετάλλευση και την καταλήστευση εκατοντάδων ακόμα λαών.

Όλο αυτό το διάστημα το σιωνιστικό κράτος συνεχίζοντας την κατοχική πολιτική έχει δολοφονήσει τουλάχιστον 40.000 παλαιστίνιους, έχει διακόψει οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια και έχει κόψει την πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά από τον παλαιστινιακό λαό, έχει βασανίσει και κακοποιήσει εκατοντάδες παλαιστίνιους φυλακισμένους, και έχει δολοφονήσει στοχευμένα τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια. Η χυδαία πολιτική του σιωνιστικού κράτους δε σταμάτησε στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία μετρά χιλιάδες νεκρούς και υπέρογκη καταστροφή του τόπου της , αλλά και στη Δυτική Όχθη με την πρόσφατη επίθεση σε κτήριο και καταυλισμό της περιοχής Τουλκάρμ, ενώ πλέον πολεμά ανοιχτά τον λαό του Λιβάνου με πρόσχημα τη δράση της Χεσμπολάχ, πυροδοτώντας ηλεκτρονικές συσκευές επικοινωνίας και βομβαρδίζοντας γειτονιές του Νότιου Λιβάνου φτάνοντας τελικά στην δολοφονία ενός ακόμα ηγέτη , αυτού της Χεσμπολαχ , του Χασάν Νασράλα. Μολις την Δευτέρα 30/10 το δολοφονικό κράτος προχώρησε και σε χερσαία επίθεση στο νότιο Λίβανο,

Αυτές οι ενέργειες του δολοφονικού κράτους , δεν δύναται να επικροτούνται και να καταγράφονται ως αριθμοί, ως πολιτική άμυνας, ως προχώρημα για την ανθρωπότητα. Αντίθετα πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι είναι εγκλήματα πολέμου που όχι απλά μένουν ατιμώρητα , αλλά κανονικοποιούνται , ειδικά από μια σειρά χωρών τις Δύσης, που μέσα από τα ιμπεριαλιστικά μορφώματα ΝΑΤΟ και ΕΕ μετέχουν με τη σειρά τους στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού . Και είναι τα ευρύτερα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που εκμεταλλεύονται τους λαούς και την εργατική τάξη για την συνεχή ανάπτυξη των κεφαλαίων τους ,που νομιμοποιούν τα παραπάνω εγκλήματα.

Η ατράνταχτη στήριξη των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε τη στάση του Ισραήλ αμυντική, δεν είναι τυχαία, αντίθετα είναι συνειδητή πολιτική γύρω από την υποβόσκουσα ανάγκη του δυτικού κεφαλαίου να έχει προτεκτοράτο/σύμμαχο στα εδάφη της Μ. Ανατολής , αλλά και γύρω από τον φόβο ενός λαού που συνηθισμένος στην μακρόβια καταπίεση του μπορεί να οργανωθεί και τελικά να αποτελέσει κίνδυνο στα σχέδια τους. Το σύνολο των παραπάνω χωρών και ιμπεριαλιστικών μορφωμάτων, όχι μόνο κλείνει τα μάτια μπροστά στην γενοκτονία, αλλά την τροφοδοτεί ακόμα και πρότερα της 7ης Οκτωβρίου. Παρά τις γιγαντιαίες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης που είδαμε σε πολλές χώρες τις Ευρώπης, όπως και πανεπιστημιακές υποδομές των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκαν απ' τους λαούς και τη νεολαία, συνεχίζεται κανονικά η τροφοδότηση του Ισραήλ με πολεμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό , με συνεχή προπαγάνδα υπέρ του, με κατασταλτικές επιχειρήσεις σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και το Λίβανο πλέον. Ακόμα και με διαφορετικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ( Prosperity Guardian και Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ) , ο Δυτικός ιμπεριαλισμός συμμετέχει ενεργά στο μέτωπο της Ερυθράς θάλασσας. Ένα μέτωπο που πολύ ορθά αναγνώρισαν οι Ansar Allah ότι θα εμποδίσει την περαιτέρω κερδοφορία των κολοσσιαίων επιχειρήσεων που οι εμπορικές μεταφορές τους διασχίζουν την Ερυθρά κανονικά , την ίδια στιγμή που η Μ. Ανατολή φλέγεται, και ο λαός της Υεμένης σπάει ρεκόρ φτώχειας.

Η Ελλάδα ως πιστός υποστηρικτής των σχεδίων της ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όχι μόνο αποτελεί πολεμικό προπύργιο με την μετατροπή της σε Νατοϊκή βάση , αλλά παίρνει και περαιτέρω πρωτοβουλίες συμμετοχής, αξιοποιώντας τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της για σταθμό ανεφοδιασμού ( χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της μετατροπής της βάσης στη Λάρισα σε κέντρο της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ ). Ταυτόχρονα και το ντόπιο της κεφάλαιο έχει βαμμένα τα χέρια του με αίμα είτε με τη μεταφορά πετρελαίου και καυσίμου στο Ισραήλ από δεξαμενόπλοια ελληνικής διαχείρισης, είτε με τον ανεφοδιασμό άλλων πλοίων αμερικάνικης κυρίως διαχείρισης όπως το «Overseas Sun Coast» , που ανενόχλητο διασχίζει τα λιμάνια , σταθμεύοντας μες το καλοκαίρι δύο φορές στο λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων και μια στο λιμάνι της Σούδας.

Η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό είναι ακλόνητη , κάτι που βλέπουμε από τον ίδιο τον Παλαιστινιακό αγώνα , το βλέπουμε συγχρόνως και σε ένα σύνολο λαών που αναγνωρίζοντας την ιμπεριαλιστική πολιτική που ξεζουμίζει το φυσικό πλούτο και τον πληθυσμό της χώρας τους, αντιστέκονται και εναντιώνονται στους καταπιεστές τους. Με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα των λαών της Αφρικής και συγκεκριμένα του Νίγηρα, της Μπουρκίνα Φάσο και του Μάλι που πέρα από την εκδίωξη της γαλλικής αποικιοκρατίας, του κεφαλαίου της και των στρατιωτικών δομών της , έχουν προχωρήσει και την Συμμαχία των χωρών της ζώνης του Σάχελ (AES), ένα αναγνωρισμένο πλέον διπλωματικό μόρφωμα ανεπηρέαστο από την Δυτική επεμβατικότητα.

Η νικηφόρα προοπτική των αγώνων ενάντια στους παγκόσμιους δυνάστες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με τη δυνατότητα δόμησης ενός αυτοτελούς και ριζοσπαστικού χαρακτήρα αυτών των αντιαποικιακών και αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων. Η εργατική τάξη και οι πολιτικές οργανώσεις στην Ελλάδα με επαναστατικές, αντικαπιταλιστικές, αντιαποικιακές και αντιιμπεριαλιστικές αναφορές, οφείλουν να εκφράσουν την διεθνιστική τους αλληλεγγύη στον δίκαιο και αδικαίωτο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης , του Λιβάνου , των χωρών στη ζώνη του Σάχελ και πολλών ακόμα.

Οφείλουμε, να αναγνωρίσουμε και να μάθουμε τον αγώνα των λαών αυτών, να τους αναδείξουμε εντός της χώρας μας , μιας χώρας που έχει γνωρίσει την κατοχή στην ιστορία της και βρίσκεται σε μία ακραία συνθήκη εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και ξεζουμίσματος των λαϊκών στρωμάτων. Μίας χώρας που εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που έχει μετατρέψει τα εδάφη της σε Νατοϊκό στρατηγείο και εμπλέκει έτσι με την πολιτική αυτή άμεσα το λαό στα ενεργά πολεμικά μέτωπα.

Οφείλουμε να οργανωθούμε και να απαντήσουμε στα εγκλήματα απέναντι στους λαούς του κόσμου και με εργαλεία την ανάγνωση της συγκυρίας , την οργάνωση της εργατικής τάξης και τη λαϊκή αυτοάμυνα να στήσουμε τα αναχώματα που θα μεταφέρουν τον πόλεμο στα μετόπισθεν , με αντιπάλους την ντόπια αστική τάξη, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Μια πάλη που τελειώνει με το τέλος του καπιταλισμού με το χτίσιμο μιας κοινωνίας που σταματά η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

"Την ορμή που έχουμε στη δύναμή μας / την έχουμε εμείς / όχι απ' την ντουμανιασμένη υπόσχεση κάποιου ανθρώπου της θρησκείας, / μήτε απ' τη λαύρα κάποιου ονείρου που καίει μια καρδιά / Την έχουμε μονάχα / από κείνη την ασυγκράτητη πορεία της ιστορίας. /

Εκείνοι που θα τα βάλουνε μαζί μας / θα πει πως τα βάλανε ενάντια: / στους αιώνιους νόμους της κίνησης μες στην ύλη, / της πορείας των λαών.

Στάση δεν υπάρχει. Υπάρχει κίνηση. / Το σήμερα για το αύριο οδεύει / το αύριο γκρεμίζει το σήμερα / κι αυτό αδιάκοπα κυλά, κυλά, κυλά.

Είμαστε εμείς / η οργανωμένη μιλιά τούτης της πορείας. / Που αδιάκοπα κυλά, γκρεμίζει και χτίζει.

Είμαστε εμείς που ταιριάζουμε τα βήματά μας / στην πορεία της ιστορίας / Εμείς που σφυροκοπάμε / του ιμπεριαλισμού τα θεμέλια που βουλιάζουν / Εμείς που χτίζουμε το αύριο. / Κείνος ο τοίχος, κείνος ο τοίχος /έγνοια δε μας δίνει καμιά".

ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ (Απόσπασμα από το ποίημα "Ο τοίχος του ιμπεριαλισμού")

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη | 12:00 στο Αγ. Βενιζέλου

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στην Αθήνα | 19:00 στο πάρκο Ελευθερίας

ΔΙΑΡΚΗΣ ★ ΑΓΩΝΑΣ για την ταξική απελευθέρωση | diarexkis-agonexas@riseuexp.net

www.diapyros.net/


1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου

Σάββατο 5/10 στο Αγ. Βενιζέλου στις 12:00

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


1 2 3 4 5 6

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ

Με τη λήξη της Βρετανικής Εντολής και το σχηματισμό του κράτους του Ισραήλ το 1948, συντελείται η πρώτη μαζική εθνοκαθαρτική επιχείρηση προς τους άραβες παλαιστίνιους. Η επονομαζόμενη Νάκμπα (καταστροφή), αποτέλεσε την ιδρυτική πράξη τους Κράτους του Ισραήλ, κατά την οποία σε πρώτο στάδιο εποικιστικές/αποικιακές παρακρατικές ομάδες και ύστερα ο στρατός εκτόπισαν με δολοφονική βία και μαζικές σφαγές από ολόκληρες παλαιστινιακές πόλεις και χωριά πάνω από 700.000 παλαιστίνιους/ες, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς. Η Νάκμπα δεν ήταν ένα μεμονωμένο συμβάν στον εποικισμό της Παλαιστίνης. Η "συνεχιζόμενη Νάκμπα" συντελείται στο τώρα, με τις επιχειρήσεις εκτοπισμού και γενοκτονίας που διαπράττει το ισραηλινό κράτος εδώ και ένα ολόκληρο έτος στην λωρίδα της Γάζας.

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Αφορμή για την γενοκτονική του τελευταίου έτους επιχείρηση αποτέλεσε, η επιχείρηση "Πλημμύρα του Αλ-Άκσα", οργανωμένη ενέργεια τμήματος των αντιστασιακών οργανώσεων, εντός των κατεχόμενων από τον Ισραηλινό στρατό παλαιστιακών περιοχών.

76 χρόνια διώξων, βασανισμών, εκτοπίσεων, πολέμων, έχουν θρέψει 5 γενιές παλαιστινίων με την ωμή πραγματικότητα του κοινωνικού ανταγωνισμού, οι καταπιεσμένοι το ψωμί τους, την ελευθερία τους, την ίδια την ζωή τους, δεν μπορούν να την διαπραγματευτούν, απλώνουν το χέρι και την αρπάζουν.

Δήθεν ανθρωπιστές των δυτικών προνομίων, άρρηκτα συνδεδεμένοι με το νεοαποικιοκραιτκό σύστημα, ευρωπαϊκή αριστερά, ΜΚΟ και άλλοι, νομίζουν ότι μπορούν να νουθετήσουν τους αντιστεκόμενους σαν να έχουν να αντιμετωπίσουν άγουρους έφηβους.

Η πανοπλία του Ισραηλινού κράτους καθώς και των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων του είναι αληθινή και δεδομένη, η αριθμολατρεία όμως είναι αστική λογική.

Η Παλαιστινιακή αντίσταση βρήκε έδαφος και θέριεψε στις πιο αντίξοες συνθήκες. Χωρίς τρόφιμα, νερό, φάρμακα, νοσοκομεία, χωρίς σπίτι οι Γαζάουϊ με μόνο όπλο την αλληλεγγύη, μετρώντας τις απώλειες, μην προλαβαίνοντας να επουλώσουν την παραμικρή πληγή, στέκονται εκεί ζωντανοί, ενώ παράλληλα οι πράξεις αντίστασης, από το σήκωμα της κάμερας προς καταγραφή της γενοκτονίας, την πέτρα, την μολότοφ, την ρουκέτα, το τουφεκι, το μαχαίρι έχουν καταφέρει σημαντικούς τριγμούς στις τάξεις του αιμοδιψή σιωνιστικού εχθρού.

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Ο ρόλος που έχει διαδραματίσει η μορφή έθνος-κράτος απέναντι στους πληθυσμούς των οποίων την εξόντωση ή τον εκτοπισμό θεωρεί επικερδείς είναι δεδομένος. Η οργανωμένη μορφή έθνος-κράτος έχει προχωρήσει πολλές φορές στην ιστορία σε μαζικές εκτελέσεις πληθυσμών, σε εθνοκαθάρσεις και σε γενοκτονίες. Οι λέξεις «κατοχή», «αποκλεισμός», «εθνοκάθαρση», «γενοκτονία», «αποικιοκρατία», «επεκτατισμός», «εποικισμός», άλλωστε είναι σύμφυτες με τους διάφορους τρόπους δημιουργίας των εθνών-κρατών και με την θεμελίωση των εθνικών αφηγημάτων.

Στην γενοκτονία που διαπράττει το ισραηλινό κράτος συναινεί και συμμετέχει και το ελληνικό κράτος μεταξύ άλλων. Η εδραίωση και η εξάπλωση της κυριαρχίας του ελληνικού κράτους στην ευρύτερη νοτιοανατολική Μεσόγειο αποτυπώνεται και περνάει μέσα από την άμεση εμπλοκή του στη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ, αλλά και τις ευρύτερες συγκρούσεις στη μέση Ανατολή. Οι στρατιωτικές βάσεις χρησιμοποιούνται σαν ορμητήρια βομβαρδισμών αμάχων, η Λάρισα αποτελεί στρατηγείο κατά των Χούθι ενώτο ελληνικό ναυτικό ήδη πολεμά στη μέση Ανατολή. Η σύνδεση εξ άλλου με το κράτος του Ισραήλ γίνεται οικονομικά, ερευνητικά και στρατιωτικά, και επιβεβαιώνεται μεταξύ άλλων από τις διμερείς συμφωνίες. Το ελληνικό κράτος από τη μία πολεμάει με σκοπό την υπεράσπιση του εγχώριου κεφαλαίου (εφοπλιστικό κεφάλαιο, ενεργειακές συμφωνίες κλπ) και προς εξασφάλιση των διακρατικών του συμμαχιών - Ε.Ε.,ΝΑΤΟ, διμερείς συμφωνίες με Ισραήλ, Σ. Αραβία κλπ. Ενώ από την άλλη διαμορφώνει πολιτικές εναντίον των μεταναστ(ρι)ών στις υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης, διεξάγει πόλεμο κατά των μεταναστ(ρι)ών, επιδιώκοντας την τιθάσευση και ομοιογένεια (προς το συμφέρον του) στο εσωτερικό του.

ΕΔΩ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ, ΕΚΕΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟΙ, ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ

Τα σύγχρονα καπιταλιστικά κράτη έχουν την ανάγκη να δημιουργούν πλεονάζοντες πληθυσμούς, τους οποίους να μπορούν να εκμεταλλεύονται άνευ όρων ή και να τους εξολοθρεύουν χωρίς κάποιο πολιτικό κόστος. Πέρα από την υποτιμημένη ντόπια εργατική τάξη, έχουν ανάγκη ένα πλήρως αορατοποιημένο κομμάτι του πληθυσμού, ένα κομμάτι σε καθεστώς ανυπαρξίας. Εδώ και δεκαετίες, το ελληνικό κράτος εφαρμόζει αυτή την πολιτική διαχείρισης απέναντι στις μετανάστριες. Από το 2017 τα pushbacks έχουν αυξηθεί, ενώ όσοι/ες μετανάστ(ρι)ες φτάνουν στη χώρα, είτε κρατούνται για χίλιους δυο λόγους (κατηγορία "διακίνησης", έλλειψη νομιμοποιητικών εγγράφων, παράνομη προσέλευση στη χώρα), είτε οδηγούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μακριά από τον κοινωνικό ιστό και το βλέμμα της κοινωνίας. Η τελευταία κατηγορία μεταναστών, φοβούμενη την "σκληρή" όψη της πολιτικής αυτής, αναγκάζεται να δουλεύει σε συνθήκες πλήρους υπακοής και παράνομης ή (ημι)παράνομης εργασίας, σε χωράφια, αποθήκες και εργοστάσια. Δουλειές στις οποίες βασίζεται σημαντικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και στις οποίες οδηγούνται οι μετανάστριες λόγω αυτού του καθεστώτος (ημι)παρανομίας τους. Η νέα τροπολογία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προβλέπει τη νομιμοποίηση περίπου 30.000 μεταναστριών και θέτει σε άμεση εξάρτηση το δικαίωμα της νόμιμης διαμονής με την νόμιμη εργασία. Έτσι, η πολιτική της "ένταξης" έρχεται να συμπληρώσει την αποτρεπτική πολιτική των συνόρων-φυλακών-pushbacks, η οποία παραμένει ως φόβητρο που εξασφαλίζει την άνευ όρων εργασιακή εκμετάλλευση (όσων μεταναστών "ενταχθούν" στην παραγωγή) από το ντόπιο κεφάλαιο.

Μία από τις πιο αιματηρές εκφάνσεις αυτής της πολιτικής, υπήρξε η δολοφονία πάνω από 600 μεταναστ(ρι)ών ανοιχτά της Πύλου στις 14/6/2023 από το ελληνικό λιμενικό, το οποίο βύθισε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 700 άνθρωποι. Η εξολόθρευση 600 ανθρώπων από το ελληνικό κράτος, μέσα σε λίγες ώρες, έκανε σε όλους γνωστό ότι τα pushbacks δολοφονούν και ότι αυτό που -μέχρι στιγμής- έκανε το κράτος ημι-φανερά, πλέον μπορεί να το κάνει φανερά. Η υποτίμηση των μεταναστριών σημαίνει την περαιτέρω υποτίμηση και του υπόλοιπου προλεταριάτου. Το εθνικό αφήγημα συσκοτίζει την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την αλληλεξάρτηση των συμφερόντων μεταναστών και ντόπιων, ως ταξικά καταπιεσμένα υποκείμενα. Σε όλη αυτή την επιβαλλόμενη συνθήκη, οι μετανάστ(ρι)ες αντιστέκονται, με τις απεργίες πείνας στα κέντρα κράτησης Κορίνθου, Αμυγδαλέζας αλλά και με τους εργασιακούς αγώνες σε Wolt, e-food, Teleperformance, IG Express.

Οι παλαιστίνιοι, όπως και κάθε κοινωνική ομάδα υπό διωγμό με βάση ταξικά, φυλετικά ή έμφυλα κριτήρια, έχουν εκφράσει την αντίστασή τους εναντίον του καθεστώτος απάρτχαϊντ υπό διάφορες μορφές. Στα επαναλαμβανόμενα σφαγεία της Μέσης Ανατολής, οφείλουμε να βλέπουμε όχι απλώς "γεωπολιτικούς παίκτες", αλλά τις ίδιες τις κινήσεις και τις ανάγκες των προλετάριων είτε στην Παλαιστίνη είτε στη Συρία είτε στην Υεμένη είτε στον Λίβανο. Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων είτε των δυτικών δυνάμεων είτε του αυτοαποκαλούμενου "άξονα της αντίστασης" αντιβαίνει των συμφερόντων του οποιουδήποτε προλεταριάτου. Ως εκ τούτου τασσόμαστε με την διεθνιστική αλληλεγγύη στους αντιστεκόμενους, στους εκτοπισμένους και στους μετανάστες παλαιστίνιους/ες. Να φωτίσουμε οποιαδήποτε φωνή εντός του κράτους του Ισραήλ αντιτίθεται στη γενοκτονία (άρνηση στράτευσης, αλληλεγγύη στους παλαιστίνιους). Οφείλουμε παράλληλα να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή της Ελλάδας και να αναδείξουμε τις δομικές αντιφάσεις του -όπως και όλων των κρατών-, το οποίο υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος του ντόπιου προλεταριάτου και των μεταναστριών και συμμετέχει σε συρράξεις, αποκλεισμούς και πολέμους, όπως στην Ουκρανία και τη μέση ανατολή. Στο εδώ και τώρα υπάρχουν αντιστάσεις, οφείλουμε στο εδώ και τώρα να αναδείξουμε τις ευθύνες του ελληνικού κράτους στη σφαγή των Παλαιστινίων, όπως επίσης και τα δικά του εγκλήματα, όπως η μαζική δολοφονία ανοιχτά της Πύλου ή ρατσιτική δολοφονία μετά βασανισμού των Μοχάμεντ Καμράν και Μία Χαμιζούλ, στα Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας αντίστοιχα,και να οξύνουμε τον κοινωνικό ανταγωνισμό μέσα στις μητροπόλεις.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΕΖΟΥΣ/ΖΕΣ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΟΥΤΕ ΙΣΡΑΗΛ ΟΥΤΕ ΙΡΑΝ, ΟΥΤΕ ΝΑΤΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 12.00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ανάρες - Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης


1 2 3 4 5 6

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ένας μόλις χρόνος πέρασε από την επίθεση της παλαιστινιακής αντίστασης ενάντια στην ιμπεριαλιστική φυλακή που έχει φτιάξει το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ εδώ και 78 χρόνια στα εδάφη της Παλαιστίνης. Ένας μόλις χρόνος όπου αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πως η θέληση για αντίσταση και εξέγερση μπορεί να ξεφύγει από την επίβλεψη κάθε μυστικής υπηρεσίας και στρατιωτικής υπεροπλίας. Η αντίσταση των Παλαιστινίων φαντάζει φωτεινό παράδειγμα για τους καταπιεσμένους αυτής της γης και μονοπάτι για το καθήκον που έχουμε να μεταφέρουμε τον πόλεμο στα μετόπισθεν των δυτικών μητροπόλεων.
Μέσα σε αυτό το διάστημα, το κράτος δολοφόνος που ονομάζεται Ισραήλ έχει δολοφονήσει πάνω από 41.000 Παλαιστίνιους, έχει εκτοπίσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Γάζας από τα σπίτια του, μπλοκάρει συνεχώς την ανθρωπιστική βοήθεια η οποία είναι αναγκαία μιας και υπάρχει τεράστια έλλειψη σε πολύ βασικά κοινωνικά αγαθά. Χτυπάει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα γεμάτα άμαχο πληθυσμό με την πρόφαση ότι κρύβονται μέσα σε αυτά "τρομοκράτες" της Χαμάς με αποτέλεσμα χιλιάδες θανάτους και τραυματισμούς. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά προ ολίγων ημερών το Ισραήλ ξεκίνησε ολομέτωπη επίθεση στο λαό του Λιβάνου, μιλώντας πάλι για στοχευμένες επιχειρήσεις ενάντια στους "τρομοκράτες" της Χεζμπολάχ, μετρώντας όμως ήδη εκατοντάδες νεκρούς. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τον γενοκτονικό ρόλο που επιτελεί εδώ και δεκαετίες αυτό το κράτος ως τοποτηρητής των δυτικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή.
Όλη αυτή την περίοδο το Ισραήλ δεν είναι μόνο του, αλλά στηρίζεται από ολόκληρο το δυτικό μπλοκ μέσα από οικονομικές συναλλαγές, από στρατιωτικό εξοπλισμό δισεκατομμυρίων που προμηθεύουν οι ΗΠΑ, από καύσιμα που τα προμηθεύουν μεγάλο εφοπλιστές (motor oil) για ανεφοδιασμό δεξαμενόπλοιων που συμμετέχουν στις συγκρούσεις στην ερυθρά θάλασσα. Το ελληνικό κράτος μέσα σε αυτή την συνθήκη μόνο αμέτοχο δεν έχει μείνει. Έχει δείξει για άλλη μια φορά ότι στηρίζει έμπρακτα τη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ. Πλήρως εναρμονισμένο στις επιταγές του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ, στηρίζει υλικά και ηθικά τις επιχειρήσεις, ασκώντας προπαγάνδα ενάντια στους "τρομοκράτες της Χαμάς" και μιλώντας για δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ.Το στρατόπεδο στην Λάρισα χρησιμοποιείται ως κέντρο επιχειρήσεων κατά των ανταρτών Χουθι στην ερυθρά θάλασσα ενώ έχει σταλεί ελληνική φρεγάτα ( Ύδρα ) που επιχειρεί εναντίον των ανταρτών. Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο στην καταστροφή υποδομών υγείας και παιδείας, στις μαζικές δολοφονίες, στη συνεχόμενη προσπάθεια αφανισμού του παλαιστινιακού λαού και πως να μην ήταν άλλωστε μιας και η συνεργασία του με το κράτος του Ισραήλ είναι διαχρονική. Από το Κοινό Σχέδιο Δράσης των ένοπλων δυνάμεων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μέχρι τις επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης των πολεμικών βιομηχανιών το ελληνικό κράτος είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟ!
Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σύγκρουση που τώρα επικεντρώνεται γύρω από το Ισραήλ και το Λίβανο μπορεί να εξελιχθεί πολύ εύκολα σε παγκόσμια. Πρέπει να σταματήσουμε με κάθε τρόπο την εμπλοκή του ελληνικού κράτους στη γενοκτονία που συντελείται εδώ και έναν χρόνο, να επιτεθούμε στην πολεμική μηχανή που κάθε μέρα μας προετοιμάζει να γίνουμε κρέας για οβίδες ενώ παράλληλα έχει ήδη εδώ και χρόνια εξαπολύσει πόλεμο στις μετανάστριες/ες θέλοντας να τονώσει την εθνική ενότητα και ομοιογένεια. Από συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις που δεν θα σταματούν να μιλάνε για την γενοκτονία των Παλαιστινίων μέχρι και τις πιο επιθετικές ενέργειες σε δομές και επιχειρήσεις ισραηλινού ενδιαφέροντος είναι αναγκαίο να χτίζουμε καθημερινά ένα πολύμορφο κύμα αλληλεγγύης στους λαούς που αντιστέκονται ενάντια στο τέρας.


Γιατί η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά και εμείς θα είμαστε πάντα με αυτήν.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΟΛΟΣ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΑΤΟ ΕΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ


1 2 3 4 5 6

Σχετικά με τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη/Free Palestine

Ένα χρόνο τώρα, παρακολουθούμε την ακατάπαυστη επίθεση και γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος του Ισραήλ. Οι εναπομείναντες παλαιστίνιοι έπειτα από την εισβολή και το βομβαρδισμό στη Γάζα στις 7/10/23 και αυτόν στη Ράφα στις 7/5/24 εκτοπίστηκαν στο νότιο μέρος της Λωρίδας της Γάζας όπου ζούν σε συνθήκες πλήρους αποκλεισμού από τον υπόλοιπο κόσμο. Η πρόσβαση σε τρόφιμα, φάρμακα και νερό είναι μηδαμινή καθώς κάθε υδάτινη πηγή είναι μολυσμένη, οι τιμές των τροφίμων έχουν εκτοξευθεί και πλέον καθίσταται αδύνατη κι η πρόσβαση σε αυτά, αφού είναι καθημερινές οι επιθέσεις στα φορτηγά που τα μεταφέρουν. Καθε εναπομείναν καταφύγιο βομβαρδίζεται• απο καταυλισμούς μέχρι σχολεία και νοσοκομεία . Ο στόχος του Ισραήλ είναι ξεκάθαρος, η πλήρης στρατιωτική επιβολή κι ο ολικός εκτοπισμός κι αφανισμός Παλαιστινίων από τη Γάζα. Όλο αυτό έρχεται να συμπληρώσει το συνεχές των επιθέσεων,του ελέγχου και των εκδιωγμών που δέχονται οι Παλαιστίνιοι τα τελευταία τουλάχιστον 76 χρόνια έπειτα από τη Νάκμπα (σημασία λέξης: καταστροφή).

Τα κράτη βρίσκονται συνεχώς σε πόλεμο. Κάνουν πόλεμο στο εσωτερικό τους καταβάλλοντας προσπάθεια να καταστείλουν τα χειραφετικά κινήματα, πόλεμο στο προλεταριάτο διαλύοντας εργατικές κατοχυρωμένες διεκδικήσεις αιώνων, πόλεμο στους φτωχοδιάβολους κλείνοντας τους σε φυλακές, πόλεμο στα μεταναστά πυροβολώντας τα στον Έβρο και πνίγοντας τα στο Αιγαίο.

Ισραήλ: "Η μόνη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή"

Η «Δύση» (έτσι και η Ελλάδα) από γεννησιμιού της υπήρξε δομικά δολοφονική. Η ιστορία της σε όλες τις φάσεις διακρίνεται από επεκτατικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους, γενοκτονίες, εθνοκαθάρσεις, περιθωριοποίηση όσων δεν κατάφερνε να εκμεταλλευτεί για το ντόπιο κεφάλαιο και καταστροφή της φύσης. Αυτή τη στιγμή αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι ποτέ δεν έπαυσε να είναι εγγενώς δολοφονική με τη στάση που διατηρεί υπέρ του κράτους του Ισραήλ και σε βάρος του παλαιστινιακού προλεταριάτου. Σημειωτέον, το ισραήλ εξακολουθεί να λαμβάνει υλική και πολεμική στήριξη, συνάμα διατηρεί εξέχουσα θέση σε παγκόσμιους οργανισμούς και οι μιντιακοί κολοσσοί προπαγανδίζουν πως βρίσκεται σε θέση «αμυνόμενου».

Η Δύση ακολουθεί μια συγκεκριμένη πολιτική που αποσκοπεί στην ωραιοποίηση των πολεμικών-γενοκτονικων της τακτικών. Αναθεώρησε το πάλαι ποτέ αφήγημα του διπόλου πολιτισμένων-βάρβαρων και το προσάρμοσε στα νεοφιλελεύθερα μέτρα και σταθμά. Ειδικότερα, παρουσιάζουν την αντίπερα όχθη ως επίγεια κόλαση για «ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» όπως οι γυναίκες και τα queer άτομα. Εν προκειμένω, το Ισραήλ και οι σύμμαχοι του χρησιμοποιούν τους προπαγανδιστικούς τους μηχανισμούς για να πλάσουν μια ειδυλλιακή εικόνα όσον αφορά αυτή τη μερίδα κόσμου. Διατρανώνεται ότι στο Τελ Αβίβ γίνονται κάθε χρόνο εορτασμοί για το pride (παρόλο που ο ομοφυλος γάμος δεν είναι καν νόμιμος),το ότι έτσι γενικά και αόριστα «οι γυναίκες εκεί έχουν δικαιώματα» σε βαθμό που μέχρι και αυτές συμμετέχουν στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις! Από την άλλη, όσον αφορά τον παλαιστινιακό πληθυσμό, όλος αυτός ο κόσμος απανθρωποποιείται πλήρως. Η παλαιστινιακή αντίσταση παρουσιάζεται ως βάρβαρη και αδικαιολόγητη, οι Παλαιστίνιες ως εγκλωβισμένες σε μια «οπισθοδρομική» κουλτούρα και οι Παλαιστίνιοι ως φανατισμένοι ισλαμιστές που τις εγκλωβίζουν σε αυτή.

Ετσι σκιαγραφείται μια προοδευτική και φιλελεύθερη εικόνα για το Ισραήλ , που ταιριάζει με αυτή των «πολιτισμένων» δυτικών κρατών. Υποστηρίζεται ότι η γενοκτονία που διαπράττει είναι η άμυνα της "μονής δημοκρατίας στη μέση Ανατολή" απέναντι στα «απολίτιστα μιάσματα» που την απειλούν. Τα πραγματικά μιάσματα ειναι ο Ισραηλινός στρατός που πραγματοποιεί καθημερινα φρικαλέα βασανιστήρια σε αιχμαλώτους παλαιστίνιους, τα οποία αποσιωπούνται πλήρως. Ο IDF εχει απο τα πιο απάνθρωπα και σκληρά προγράμματα στράτευσης. Πρόσφατα έχουν δημοσιοποιηθεί καταγγελιες Παλαιστινίων που αναφέρουν εξευτελιστικές συνθήκες κράτησης, με βασανιστήρια, εικονικές εκτελέσεις, βιασμούς, σεξουαλική κακοποίηση και στοιβαγμα πολλων φυλακισμένων σε μικρούς χώρους. Καίριο παράδειγμα που αποδεικνύει πως η γενοκτονική βία αποτελεί ακρογωνιαία λίθο του/ της ριζικής γενοκτονικής βίας του σιωνιστικού κράτους αποτελεί η γνωστοποίηση της τακτικής της σεξουαλικής κακοποίησης των Παλαιστίνιων αιχμαλώτων που βρίσκονται στα χέρια του και το τι ακολούθησε την γνωστοποίηση τους και η απόπειρα διερεύνησης τους. Συγκεριμένα ο ισραηλινός εθνικός κορμός (έντιμοι πολίτες όπως στρατιωτικά στελέχη, νοικοκυραίοι, πολιτικοί και ένα κάρο άλλοι ακροδεξιοί) «πήρε τον νόμο στα χέρια του»και επιτέθηκε στη βάση Σντε Τεϊμάν (όπου κατάφεραν να εισβάλουν) διαμαρτυρόμενοι/υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στο βιασμό των ισραηλινών στρατιωτών.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα δυτικά παραμύθια περί κοιτίδας της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού στην πραγματικότητα δημιουργούν αιματοβαμμένα σύνορα, αποκλεισμό, βασανιστήρια και εξόντωση πληθυσμών. Ο «παράδεισος στη Δύση» στηρίζεται πάνω στην εκμετάλλευση, τον θάνατο και τον πόλεμο σε πληθυσμούς στο εσωτερικό της, στα εξωτερικά της σύνορα και πέρα από αυτά. Χτίζεται πάνω σε πνιγμένους μετανάστες όπως στην Πύλο, όπου το ελληνικό λιμενικό δολοφόνησε 600 ανθρώπους στην επιχείρηση διωγμού τους.

Η εμπλοκή του ελληνικού κράτους

Το ελληνικό κράτος όπως και κάθε κράτος που θέλει να επιτύχει εθνική συνοχή κι ομοιογένεια χτίζει ενα ρατσιστικό αποπροσανατολιστικό ψευτοδίπολο του Εμείς και των Άλλων προκειμένου να δημιουργεί διαχωρισμούς και στη συνέχεια να τους χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει στα μάτια των πολιτών της τη βια που ασκει. Ακούμε συνεχώς ότι οι «μεσανατολίτες» είναι τρομοκράτες, ότι οι μετανάστες βιάζουν και ότι οι Ρομά είναι πονηροί κι αδίστακτοι. Έτσι, χτίζονται εθνικά αφηγήματα που έρχονται ώστε να νομιμοποιήσουν τη βία, την πειθάρχηση και την εξαθλίωση που δέχονται αυτοί οι πληθυσμοί. Όσες ζωές κρίνει το ελληνικό κράτος ότι περιττεύουν τις εξοντώνει ή προσπαθεί να τις εκμεταλλευτεί αλόγιστα. Οι επαναπροωθήσεις είναι καθημερινότητα, οι δολοφονίες των μεταναστριών στα σύνορα αόρατες.Όσα επιβιώνουν στέλνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (camps) με άθλιες συνθήκες διαβίωσης, χωρίζονται από τις οικογένειές τους, ζουν χωρίς χαρτιά, δουλεύουν σε εργασιακά κάτεργα καθώς αποτελούν τον ταξικό πάτο κι οποιαδήποτε μορφή αντίστασης εκ μέρους τους εγκυμονεί τον κίνδυνο της απέλασης. Κάθε κράτος προκειμένου να επεκτείνεται και να διατηρεί την ισχύ του στον γεωπολιτικό χάρτη δε μένει αμέτοχο στους διακρατικούς ανταγωνισμούς ή εν προκειμένω στη γενοκτονία που συντελείται σε έναν ολόκληρο πληθυσμό. Έτσι και το ελληνικό προκειμένου να επεκτείνει το κεφαλαιακό/ενεργειακό του συμφέρον σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή ενισχύει την πολεμική-στρατιωτική του μηχανή. Αγοράζει εξελιγμένη πολεμική τεχνολογία, καινούρια drones, f16, ραφαλ για στρατό και μπάτσους. Επιβάλεται με ιμπεριαλιστικές συμφωνίες σε γειτονικές βαλκανικές χώρες και ενισχύει τη γεωπολιτική του θέση κάνοντας πολεμικές συμμαχίες οπως αυτή με το Ισραήλ. Πρόσφατα εξάλλου πραγματοποιήθηκε και κοινή πολεμική άσκηση ελληνικών και ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων στη Σούδα. Το ελληνικό κράτος έχει κρατήσει επίσημα στάση υπεράσπισης της γενοκτονίας των Παλαιστινίων, εξυπηρετώντας τις συμφωνίες και τα συμφέροντα της ίδιας και της Δύσης στην περιοχή

της Ανατολικής Μεσογείου, πάνω στα σώματα τόσων νεκρών Παλαιστινίων (φρεγάτα Ύδρα στην Υεμένη, ερευνητικά πανεπιστημιακά προγράμματα ΕΚΠΑ κλπ).

Φεμινιστικό προσωπείο ελλαδας -Pink washing

Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτές τις συγκυρίες (πόλεμος στην Ουκρανία, γενοκτονία στην Παλαστίνη) έχει επανέλθει η συζήτηση για τη θητεία γυναικών στον στρατό. Την περασμένη 8η Μάρτη ο υπουργός εθνικής άμυνας Ν.Δένδιας ανακοίνωσε σχεδιασμό για την «εθελοντική θητεία γυναικών» αναφερόμενος στο παράδειγμα των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ (επισημαίνοντας ως πρότυπο την πλέον νατοϊκή Φινλανδία). Το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού αποπειράται να πλασάρει ένα φιλοφεμινιστικό προσωπείο με την ένταξη των «Ελληνίδων» στην πολεμική μηχανή. Κατ'εξοχήν παράδειγμα το μοντέλο των γυναικών του IDF που διαφημίζονται ως φεμινιστικά πρότυπα καθώς μπορούν να υπηρετούν σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, το στρατό, αλλά ταυτόχρονα πλασάρονται κι ως πρότυπα ομορφιάς. Σε κρίσιμους καιρούς τα κράτη πάντα στοχεύουν στην εθνική ενότητα, με την αναδιάρθρωση του εθνικού κορμού, προσπαθώντας να εντάξουν σε αυτόν κοινωνικά κομμάτια που άλλοτε αποκλείονται και άλλοτε θεωρούνται χρήσιμα (πχ θηλυκότητες και queer). Θεωρούνται χρήσιμα καθώς με πρόσχημα τον προοδευτισμό και την ισότητα το κράτος περνάει μέτρα και νόμους που στην πραγματικότητα εντείνουν την εκμετάλλευσή τους απο αφεντικά και συζύγους και βοηθούν στην αναπαραγωγή του έθνους. Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση ότι το ελληνικό κράτος προάγει φεμινισμό και νοιάζεται για την ασφάλεια μας. Ειναι το ίδιο κράτος που κάνει πογκρόμ σε σεξεργάτριες, που συνεργάζεται με τη μαφία και συντηρεί κυκλώματα σωματεμπορίας, που αποκλείει τα τρανς άτομα από βασικά κοινωνικά αγαθά όπως υγεία,χαρτιά,στέγη. Έτσι καμία τακτική ροζ ατζέντας όπως η διεξαγωγή του europride στη Θεσσαλονίκη ως gay friendly πόλη και η νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών δε θα μας πείσει ότι έρχεται για να βελτιώσει τη ζωή όσων ατόμων βρίσκονται στη ταξική και κοινωνική βάση, που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση τους. Κατανοούμε ότι μπορεί σε κάποιο κόσμο να προσφέρει φαινομενικά ή και πρακτικά κάποια αναγνώριση (χαρτιά γάμου και ό,τι συνεπάγεται με αυτό) αλλά πρέπει

να την αναδείξουμε και ως ακόμη μια εξέχουσα ξεπλυματική τακτική που έρχεται για περαιτέρω αφομοίωση κινηματικών φεμινιστικών διεκδικήσεων. Οι φιλοφεμινιστικές ανησυχίες του ελληνικού κράτους έγιναν εμφανείς και πρόσφατα, στα πλαίσια του νέου ποινικού κώδικα με την αυστηροποίηση των ποινών για την «ενδοοικογενειακή» βία. Η δικαιοσύνη ήταν και είναι ταξική, έμφυλη και φυλετική. Ένας νέος ποινικός κώδικας σημαίνει περισσότερη φυλακή για όσους δεν επιβιώνουν με συμβατικό τρόπο, για περιθωριοποιημένους πληθυσμούς (Ρομά και μετανάστριες), για όσα αγωνίζονται και αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού. Οι νομικές ρυθμίσεις για την ενδοοικογενειακή βία στη πραγματικότητα είναι ακόμη μια κοιτίδα προστασίας του θεσμού της οικογένειας τελικά, και όχι των επιζώντων ατόμων.

Διεθνιστική αλληλεγγύη

Κι ενώ το ελληνικό κράτος προσπαθεί να πλασάρει αυτη τη φιλοφεμινιστική και προοδευτική βιτρίνα προκειμένου να μας κατευνάσει και να μας πείσει για τους αγαθούς σκοπούς του, παράλληλα διεξάγει πόλεμο στο εξωτερικό του και συμμετέχει ενεργά στους διακρατικούς ανταγωνισμούς. Και σε όλα αυτά απαιτεί και τη δική μας συμμετοχή και συναίνεση. Λες και δε ξερουμε οτι εμπλοκή σε ενα πόλεμο σημαίνει τον εκτοπισμό μας ή περαιτέρω πειθάρχηση και εξόντωση των εσωτερικών εχθρών, χαμηλότερη ποιότητα ζωής, περαιτέρω στρατιωτικοποίηση κι αστυνομοκρατια. Δε θα γίνουμε κρέας για οβίδες, δε θα πολεμήσουμε για τα συμφέροντα κανενός κράτους. Οσο πιο νωρίς το αντιληφθούμε κι αυτοοργανωθούμε τόσο πιο προετοιμασμένα θα είμαστε για την επόμενη εθνική κρίση που δεν είναι άλλη απο την καπιταλιστική. Για αυτό και εμείς κοιτάμε τα δικά μας συμφέροντα, αυτα του ανώμαλου πολυεθνικού προλεταριάτου. Τασσόμαστε με τις αντιστεκόμενες, με τους εκτοπισμένους, με τα κολασμένα και τα ανώμαλα αυτης της γης. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε παλαιστίνιο/α που αντιστέκεται με κάθε μέσο που διαθέτει, από τα μικρά παιδιά που πετάνε πέτρες στο τείχος και κάθε άτομο που βάζει το σωμα του ανάχωμα στον αφανισμό, που ζει καθημερινα με το φοβο του βομβαρδισμου ή του διωγμου του. Μη ξεχνάμε ότι και στην ελλαδα έχουν γίνει απεργίες πείνας έγκλειστων μετανασ(τρι)ών εις ενδειξη αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη ή και για αναστολή ποινής απέλασης λογω συμμετοχής σε δράσεις υπερ της Παλαιστίνης. Επίσης, καθ'ολη τη διάρκεια του γενοκτονικού πολέμου έχει ξεσπάσει ενα ευρυτερο διεθνιστικό κίνημα αλληλεγγύης και καταλήψεων υπερ της Παλαιστίνης σε ολο τον κοσμο το οποίο οφείλουμε και να ακολουθήσουμε.Να σταθούμε στο πλευρό του παλαιστινιακού πληθυσμού και να προσπαθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε να είμαστε αλληλέγγυα και να δίνουμε ορατότητα στην φρικαλέα εξόντωση τους, αποβάλλοντας κάθε παραπλανητικό δικαιολογητικό μανδύα από αυτό που συμβαίνει.Μη σιωπούμε σε μια γενοκτονία. Να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή της ελλαδας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΊΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΡΟΖ ΑΤΖΕΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΊΝΗ

Μαρμάγκα, αντιπατριαρχική ομάδα