τι; : προβολή θεματική : από :

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19.00

Προβολή ντοκιμαντέρ για την ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Εκδηλώσεις-Προβολές/ Συγκέντρωση-Πορεία για Π.Φύσσα & Ζακ

post image

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ,

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

11 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τα Τάγματα Εφόδου της Χ.Α., 6 χρόνια από το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh από ιδιοκτήτες, νοικοκυραίους και μπάτσους, η ακροδεξιά καταλαμβάνει εκ νέου χώρο. Είτε εκφράζεται οργανωμένα με την άνοδο φασιστικών κομμάτων διεθνώς, είτε στις συνειδήσεις και τις συμπεριφορές μιας κοινωνίας σε σήψη όπου οι αξίες της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας αντικαθίστανται από την έμφυλη βία, το ρουφιανιλίκι, την απάθεια.

Αυτές τις μέρες πάντα θα έρχεται στη μνήμη η διαπίστωση του γεγονότος μέχρι που μπορεί να φτάσει η βία των φασιστών και πόσο εύκολα η ρητορική του μίσους μπορεί να γίνει μαχαίρι που το κρατούνε πολλοί. Θα έρχονται στη μνήμη οι εικόνες φιλήσυχων «νοικοκυραίων» που σε μια στιγμή μετατρέπονται σε στυγνούς δολοφόνους για να προστατεύσουν την «περιουσία» τους από τους "μιαρούς" και "περισσευούμενους" αυτής της κοινωνίας.

Ακόμη, αυτές οι ημέρες αποτελούν μια υπενθύμιση πως οι μάχες του Παύλου Φύσσα αποτελούσαν κομμάτι και των δικών μας αντιφασιστικών μαχών. Οι αγώνες του Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh ενάντια στην ετεροκανονικότητα και το στιγματισμό, ήταν κομμάτι των τότε αόρατων αγώνων ατόμων διαφόρων σεξουαλικών προσανατολισμών, ταυτοτήτων και εκφράσεων/χαρακτηριστικών φύλου, για ορατότητα, ασφάλεια και απελευθέρωση από τα στενά όρια της κυρίαρχης κανονικότητας.

Οι 18 και 21 Σεπτεμβρίου είναι -εκτός από ήμερες μνήμης- και ημέρες αγώνα, ένα αντιφασιστικό σήμα αφύπνισης στην πόλη κόντρα στις επιλογές της συντηρικοποίησης και στη μιζέρια της απραξίας. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΣΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ στα αντιφασιστικά ραντεβού στους δρόμους, στις γειτονιές, στα γήπεδα, στις σχολές, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας. Μέσα από έναν αντιφασιστικό Σεπτέμβρη ας υπενθυμίσουμε πως η κοινωνία του Αγρινίου έχει δυνατά αντιφασιστικά ανακλαστικά αποκρούοντας διαχρονικά τα φασιστικά σκουπίδια λόγω των πολύμορφων αντιφασιστικών δράσεων σε όλα τα κοινωνικά πεδία, της αλληλεγγύης και των σχέσεων αγώνα που αναπτύχθηκαν. Δεν μένει παρά οι δράσεις αυτές να συνεχιστούν, να εμπλουτιστούν και να ενισχυθούν, οικοδομώντας σχέσεις συμπόρευσης και αγώνα ενάντια σε εκμετάλλευση, καταπιέσεις, πατριαρχία, σεξισμό και ομοφοβία, αποκλεισμούς, διακρίσεις και ανισότητες.

Σήμερα, λοιπόν, είναι ξανά επιτακτικό να ενισχύσουμε τους αντιφασιστικούς, τους ριζοσπαστικούς φεμινιστικούς και τους χειραφετικούς αγώνες για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, συνδέοντας τους με ευρύτερα απελευθερωτικά προτάγματα. Βαδίζοντας σε μια περίοδο όπου η υποτίμηση της ζωής μας βαθαίνει όλο και πιο πολύ, η κοινωνία συνθλίβεται από την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση, τη διάλυση του συστήματος δημόσιας υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης, για να μην συνηθίσουμε τον θάνατο, την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, για να μην παραδοθούμε στη βαρβαρότητα, στρεφόμαστε στη δημιουργία σχέσεων και δομών αλληλεγγύης, κοινότητες αλληλοϋποστήριξης και αγώνα.

Προτάσσουμε τη συλλογικοποίηση μέσα από αυτοοργανωμένα και αντι-ιεραρχικά εγχειρήματα, τη σύνδεση των κοινωνικών-ταξικών αγώνων, μακριά από διαμεσολαβήσεις και αναθέσεις, για την ατομική και την κοινωνική απελευθέρωση, για ένα κόσμο χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ,ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Εκδηλώσεις-Προβολές/ Συγκέντρωση-Πορεία για Π.Φύσσα & Ζακ

14 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00

Προβολή ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση», στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο του Ασαλάγητου (πλατεία Λουριώτου)

18 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00

Κάλεσμα σε αντιφασιστική πορεία. Συγκέντρωση-Μικροφωνική από τις 19:00 στην Πλατεία Δημάδη

21 Σεπτεμβρίου,ώρα 19:00

Προβολή ντοκιμαντέρ για την ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

«Drag queen στην Ελλάδα» & «Η Βούλα των Εξαρχείων», στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο του Ασαλάγητου (πλατεία Λουριώτου)

ΑΣΑΛΑΓΗΤΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1631708/