τι; : δίκη θεματική : από :

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 στις 9.00 πμ

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για την εκκένωση της ΦΕΠΑ (30/12/2020)

Στις 30/12/2020 τα ξημερώματα μεγάλος αριθμός πολλών αστυνομικών δυνάμεων (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια, Δέλτα, Δίωξη Ναρκωτικών, Σήμανση) πραγματοποίησαν επιχείρηση στο κτίριο των φοιτητικών εστιών (Α' ΦΕΠΑ) στου Ζωγράφου. Διέρρηξαν πάνω από 27 χώρους, σπάσανε πόρτες πολιτικών και πολιτιστικών χώρων και δωμάτια εστιακών και εντέλει συνέλαβαν 8 ανθρώπους.

Η αστυνομική εισβολή είναι μια συνέχεια των εκκενώσεων των καταλήψεων της προηγούμενης περιόδου με το τελεσίγραφο Χρυσοχοίδη αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετεί και το ευρύτερο σχέδιο της αναδιάρθρωσης του πανεπιστημίου. Ένα πανεπιστήμιο αποστειρωμένο, με όλο και πιο εντατικοποιημένο ρυθμό σπουδών, στο οποίο δε θα υπάρχει χώρος για καμία πολιτική ή γενικότερα συλλογική διαδικασία και μέσα από το οποίο θα παράγονται καριερίστες χωρίς καμιά κουλτούρα αγώνα και διεκδίκησης. Η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι κάμερες, τα face control και οι κάρτες εισόδου έρχονται για να διαφυλλάξουν ακριβώς αυτό το πανεπιστήμιο.

Οι εστίες ήταν ένας ζωντανός χώρος μέσα στην περίοδο της καραντίνας καθώς τρέχανε αγώνες του συλλόγου των εστιακών φοιτητών ενάντια στην υποβάθμιση των εστιών, πραγματοποιούνταν συνελεύσεις και λάμβαναν χώρα αυτοοργανωμένες δραστηριότητες. Από την εκκένωση γίνεται εμφανής μια προσπάθεια διαχωρισμού μεταξύ φοιτητών και εξωπανεπιστημιακών. Στις εστίες όμως εκτός από φοιτητές μένει και κόσμος ο οποίος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει τα δυσβάσταχτα ενοίκια που συνεχώς αυξάνονται. Οι φοιτητικές εστίες είναι ένας χώρος όπου ανοίγουν αγώνες για ζητήματα της ήδη υποβαθμισμένης καθημερινότητάς πέρα από φοιτητικές ταυτότητες.

Τη Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 9.00 στο κτίριο 2, αιθούσα 2 της Ευελπίδων θα πραγματοποιηθεί η δίκη των 6 συλληφθέντων από την παραπάνω επιχείρηση. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγής εξω από τα δικαστήρια.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Σεπτεμβρίου 21h