τι; : φεστιβάλ θεματική : από :

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 στις 18.00

17η Αντιρατσιστική Γιορτή

Οικονομική ενίσχυση μίας μέρας 5 Ευρώ, για το διήμερο 8 Ευρώ. Είσοδος ελεύθερη για ανέργους-ες-α.

Το κυριακάτικο σχολείο μεταναστών αποτελεί χώρο στον παραδίδονται μαθήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας εθελοντικά. Το κυριακάτικο σχολείο δεν είναι μόνο αυτό: αποτελεί έναν αυτοοργανωμένο, κοινωνικό, πολιτικό, αντιρατσιστικό, φεμινιστικό χώρο στον οποίο μπορούμε να μαθαίνουμε ο ένας από την άλλη, να συνυπάρχουμε, να θέτουμε τους προβληματισμούς μας, να δημιουργούμε ένα safe space, να αγωνιζόμαστε συλλογικά. Η αντιρατσιστική γιορτή είναι ο τρόπος για εμάς και να προσκομήσουμε τα έσοδα ώστε σε μία εποχή ακρίβειας και ανασφάλειας να μπορέσουμε να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα για άλλη μια χρονιά, αλλά κυρίως είναι η πολιτική αποτύπωση ακριβώς της συνύπαρξης μας, η ανάγκη μας να ζυμωθούμε πολιτικά, να ενημερωθούμε μέσω των εκδηλώσεων, να μαγειρέψουμε, να διασκεδάσουμε. Σας περιμένουμε, λοιπόν, σε άλλη μια, την 17η αντιρατσιστική γιορτή!

Το Σάββατο από τις 18:00 στον παιδότοπο και με εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας και σκίτσου, διεθνής κουζίνα και βιβλία.

Στις 19:00 είναι η ώρα της συζήτησης: "Ρατσιστικές πολιτικές και ακροδεξιά απειλή σε Ελλάδα και Ευρώπη". Ομηλιτές/-τριες: Ιάσονας Αποστολόπουλος (ακτιβιστής- διασώστης), Ελένη Μήτσου (Antinazi Zone), Λιλιάνα Σιαλιάι (Αλβανίδα Ακτιβίστρια), Γιώργος Τσιάκαλος (πανεπιστημιακός- συγγραφέας), παρεμβαίνουν προσφύγισσες/-ες που ζουν στην Ελλάδα, συντονισμός: Στέλιος Φαζάκης (κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό").

Στις 20:30 συναυλία με τους Encardia, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δημήτρης Μητσοτάκης και οι "112" και Ικαριώτικο Γλέντι με τους Νίκο Κόχυλα (βιολί), Αστέρη Κωνσταντίνου (λαούτο, κιθάρα, τραγούδι), Πέτρο Ράπτη (μπουζούκι, τραγούδι), Ρένα Τοπαλίδου (τραγούδι).

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Σεπτεμβρίου 10h