Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 στις 12.00

13 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστική συγκέντρωση/πορεία

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Στις 06/09, μετά από συναυλία στη Νεάπολη, ομάδα 15 περίπου φασιστών(με fullface και παλούκια) επιτέθηκε σε παρέα 6 ατόμων, τα οποία έφεραν αντιφασιστικά διακριτικά. Έπειτα οι φασίστες εξαφανίστηκαν γρήγορα και συντεταγμένα. Η συγκεκριμένη επίθεση αν και γνωρίζουμε διαχρονικά τις παρακρατικές προεκτάσεις που παίρνει η πολιτική τους ύπαρξη, συνιστά σοβαρή κλιμάκωση και θα φροντίσουμε να λάβουνε τις απαντήσεις που τους αρμόζουν, στη Νεάπολη και παντού.

Η αλήθεια είναι ότι ο ρόλος τους παραμένει αναλλοίωτος με τα χρόνια καθώς είναι εκεί για να απαλύνουν τον πόνο του κράτους και του κεφαλαίου. Είναι εκεί για να είναι σύμμαχοι διαρκείας των αφεντικών τους και των λοιπών δυναστών της κοινωνικής βάσης. Αποδέχονται τον καπιταλισμό ως έχει, υπερασπίζονται το κράτος τους σε όλες του τις πτυχές, επιδιώκουν την υποτίμηση κοινωνικών ομάδων για χάρη της εθνικής αυταπάτης και της πατριαρχικής σαπίλας.Ακόμα και να τους σβήσουμε απ΄τον χάρτη, τα αφεντικά θα πρέπει να τους ξαναεφευρίσκουν συνεχώς, είναι η πιο πιστή τους εφεδρεία. Όσο λειτουργούν ως εντολοδόχοι του κράτους και της καταστολής λοιπόν, θα αντιμετωπίζονται πολιτικά ως τέτοιοι.

Οι "εχθροί" τους είναι διαρκώς εναρμονισμένοι και συγχρονισμένοι με την κρατική προπαγάνδα. Ρομά, μετανάστριες, εργαζόμενοι-απεργοί, τρανς άτομα(και γενικώς το κουίρ φάσμα), και ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ οι πολιτικοί αντίπαλοι του κράτους τους(αντιφασίστες, αναρχικοί/αντιεξουσιαστές, κομμουνιστές κτλ). Η δράση τους δεν εμπεριέχει κάτι ριζοσπαστικό, απλά κάνουν ότι μπορούν για να τονώσουν την εθνική, εις βάρος της ταξικής ενότητας.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε τις γειτονιές αυτής της πόλης, έρμαια στον κοινωνικό εκφασισμό, την μισαλλοδοξία και το σκοταδισμό που επιδιώκουν να διασπείρουν οι όποιες φασιστικές γκρούπες. Οι γειτονιές μας θα είναι αντιφασιστικές, πολύμορφες, πολυεθνικές. Ο αγώνας ενάντια στους φασίστες οφείλει να είναι (και είναι) αγώνας ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και την πατριαρχία. Μαζί με όσα άτομα βάλλονται καθημερινά απ΄το κράτος, τα αφεντικά και την εθνικιστική εφεδρεία τους, θα τους ξεριζώσουμε και θα τους στείλουμε ξανά στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Από εκεί προέρχονται, για εκεί προορίζονται και εκεί θα καταλήξουν.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/09, 12:00, ΡΟΛΟΙ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ,

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

Ανοιχτή αντιφασιστική συνέλευση για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 15/09 ΣΤΙΣ 12:00

Στις 06/09, έπειτα από συναυλία στη Νεάπολη, ομάδα 15 φασιστών επιτέθηκε σε 6 άτομα τα οποία έφεραν αντιφασιστικά διακριτικά και παρευρίσκονταν στον χώρο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, πως η ύπαρξη των φασιστών όχι μόνο στις δυτικές γειτονίες της πόλης, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα, υφίσταται ως αδιαμφισβήτητο γεγονός. Επίθεση δέχτηκε και το στέκι της Λαϊκής Βιβλιοθήκης το Μάρτιο, όπου οι φασίστες βανδάλισαν το χώρο σπάζοντας και καταστρέφοντας ακόμα και τα λουλούδια που υπήρχαν τριγύρω Πολλάκις το κράτος επιδίωξε να μας πείσει πως η λαίλαπα του φασισμού έχει πλήρως εξαλειφθεί ή -τέλος πάντων- διαδραματίζονται αγωνιώδεις προσπάθειες, ώστε να περιοριστεί. Αποκορύφωμα ήταν η καταδίκη κι αναγνώριση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση πριν κάποια χρόνια, μια καταδίκη παντελώς υποκριτική, μια περίτεχνη κίνηση ελιγμού με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες, γνωρίζουμε άριστα τι εστί φασισμός, γνωρίζουμε πως στους κόλπους του κρατικο-καπιταλιστικού συστήματος εκκολάπτεται το τέρας του φασισμού με τάχιστους ρυθμούς απλώνοντας τα πλοκάμια του σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, εισβάλλοντας επικίνδυνα σε κάθε κοινωνικό πεδίο: στα σχολεία και τις σχολές μας, σε χώρους εργασίας, στα γήπεδα, στις ίδιες μας τις γειτονιές. Το φρικτό αυτό ιδεολόγημα -γέννημα και θρέμμα του αδηφάγου συστήματος- δηλητηριάζει τους χώρους μας, διαμορφώνει κι αναπαράγει σχέσεις εκμετάλλευσης σπέρνοντας μισαλλοδοξία, ενισχύοντας τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Η ασφαλιτικου τύπου δίωξη του αναρχικού αντιφασιστά Δ.Μ. για τη συγκέντρωση στο εφετείο τη μέρα καταδίκης της Χρυσής Αυγής, η δίωξη των 51 αντιφασιστών με πρόσχημα τη φθορα μνημείου, καθώς και τρεις εισβολές και η πρόσφατη εκκένωση της κατάληψης Libertatia - μιας κατάληψης που πυρπολήθηκε από φασίστες υπό την επιτήρηση των μπάτσων και ανοικοδομείται τα τελευταία έξι χρόνια από τον κόσμο του αγώνα - είναι μόνο ελάχιστα από τα πρόσφατα κιόλας παραδείγματα που καταδεικνύουν τη συνεργασία του κρατικού συστήματος με τους παρακρατικούς μηχανισμούς.

Ο ρόλος των φασιστών είναι διαχρονικός: πιστοί κέρβεροι του κράτους ακολουθούν αδιάντροπα τις κρατικές επιταγές, μετασχηματίζοντας τα κρατικά αφηγήματα έμπρακτα σε σκηνές βίας, χτυπήματα, επιθέσεις. Μάχονται, ακριβώς αυτά που μάχεται το κράτος, η στόχευση είναι πεντακάθαρη κι αφορά, φυσικά τους καταπιεσμένους, τους μετανάστες, τις γυναίκες, τα κουίρ άτομα, τους αντιφασίστες. Άλλωστε, ολόκληρη η ύπαρξη του κράτους ενυπάρχει σε τούτο το κομβικό σημείο, στον διαχωρισμό των αδύναμων και των ισχυρών, στη χαρτογράφηση δυο αντιμαχόμενων στρατοπέδων. Στον κόσμο κράτους και κεφαλαίου, ο αδύναμος είναι αυτός που πολεμάται, όσος ο ισχυρός επιβιώνει και μεγιστοποιεί τη δύναμή του.

Αντιστοίχως, ο ηθικός αυτουργός του φασιστικού μορφώματος, το κράτος, χειρίζεται πάντοτε με ιδιαίτερη μεθοδικότητα το εργαλείο του φασισμού. Στο πλαίσιο της γενικευμένης ακρίβειας, της φτωχοποίησης, της εξαθλίωσης στην οποία υποβάλλεται η κοινωνία, ο φασισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να καλλιεργηθεί, να ορθοποδήσει κι έπειτα να επιτεθεί. Η εύρεση αποδιοπομπαίων τράγων σε καιρούς αυξημένης κοινωνικής βαρβαρότητας, χαρακτηρίζει εξαιρετικά τους φασίστες, αυτά τα χυδαία ανθρωπάρια που ουδόλως αντιλαμβάνονται πως καθίστανται έρμαια, απλοί εντολοδόχοι, δούλοι του ίδιου συστήματος που είναι υπαίτιο για τις δυσμενείς συνθήκες ζωής.

Ως αναρχικοί/ες αναγνωρίζουμε πως ο αντιφασιστικός αγώνας αποτελεί αμέριστο καθήκον μας κι εντάσσεται, σαφέστατα, στο πλαίσιο του συνολικού αντιεξουσιαστικού, αναρχικού αγώνα. Δηλώνουμε ρητά κι αμετάκλητα πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις γειτονιές μας, δεν πρόκειται να τις αφήσουμε να μετεξελιχθούν σε χώρους ανενόχλητης δράσης φασιστοειδών. Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν της τραγικής μας ανθρώπινης ιστορίας, μπορούμε κάλλιστα να εξάγουμε το συμπέρασμα πως οι καταστάσεις είναι χιλιοειπωμένες προ πολλού: Ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος, για αυτό πασχίζουμε να τον τσακίσουμε, για αυτό - αν σεβόμαστε έστω και λίγο την ανθρώπινη υπόστασή μας- οφείλουμε να διαλέξουμε τη σωστή μεριά της ιστορίας. Ως αμετάκλητοι υπερασπιστές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας να μην αφήσουμε το λεπίδι του φασισμού να στοιχίσει τις ζωές κι άλλων ανθρώπων.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ -

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ - ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Την Παρασκευή 6/9, στην περιοχή της Νεάπολης, 6 νεολαίοι που επέστρεφαν από συναυλία και έφεραν αντιφασιστικά διακριτικά δέχθηκαν επίθεση από (τουλάχιστον) 15 φασίστες.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε διάφορες άλλες κινήσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει πρόσφατα τα φασιστικά σκουπίδια στην περιοχή, όπως η αναγραφή συνθημάτων στο κτίριο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης.

Αντιλαμβανόμαστε αυτά τα περιστατικά όχι απλά ως μεμονωμένα και όχι ως τη ξεκομμένη δράση μερικών λίγων φασιστικών συμμοριών. Αντίθετα, τα θεωρούμε ευρύτερο κομμάτι μιας συνολικής κατάστασης -πολιτικής και κοινωνικής- η οποία εκπορεύεται από το Κράτος και το Κεφάλαιο και δίνει πάτημα στην εξάπλωση του κοινωνικού εκφασισμού. Οι φασίστες δεν είναι και δεν ήταν ποτέ αντισυστημικοί. Αντίθετα, είναι εργαλεία του ίδιου του συστήματος που θέλει να προωθήσει το εθνικό και φυλετικό μίσος ανάμεσα στους/στις καταπιεσμένους/ες και τους/τις εκμεταλλευόμενους/ες, για να προλάβει την ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης και αλληλεγγύης της πολυεθνικής εργατικής τάξης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φασιστικές γκρούπες ξεπηδούν πάντα σε καιρό κρίσης, όταν τα κοινωνικοπολιτικά και οικονομικά ζητήματα πλήττουν βαθιά τους από-τα-κάτω.

Εμείς από την μεριά μας, ως αναρχικοί/ές και αντιφασίστ(ρι)ες, αλλά κυρίως ως οργανικό κομμάτι της εργατικής τάξης, θα είμαστε παρόντες/ούσες όπου κι αν προσπαθεί ο φασισμός να ξεπηδήσει: Σε πλατείες, σχολεία, σχολές, χώρους εργασίας. Και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο και κάθε τρόπο για να τον σταματήσουμε, πριν καταφέρει να εκδηλώσει την αντικοινωνική του δράση επάνω στα πιο ευάλωτα κομμάτια της τάξης μας.

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία :

Κυριακή 15/9, στις 12.00,

Ρολόι Νεάπολης

(σε κοινό μπλοκ με την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την Αναρχική Ομάδα Πυρανθός)

Οριζόντια Κίνηση

Για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Σεπτεμβρίου 21h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/09 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Στις 6/9, ύστερα από συναυλία στην περιοχή της Νεάπολης, μια ομάδα 15 περίπου φασιστών με καλυμμένα χαρακτηριστικά και παλούκια, επιτέθηκε σε παρέα 6 ατόμων, τα οποία έφεραν αντιφασιστικά διακριτικά. Τέτοιου είδους γεγονότα δεν γίνεται να μείνουν αναπάντητα. Ο φασισμός είναι ένα φαινόμενο άμεσα συνδεδεμένο με το ίδιο το σύστημα καταπίεσης που το γεννά και το εργαλειοποιεί. Η εναντίωση σε αυτόν απαιτεί συνεχή προσπάθεια. Όπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα και στο μέλλον, δεν θα αφήσουμε κανένα φασιστικό μόρφωμα να διοχετεύσει το ρατσιστικό, ομοφοβικό, εθνικιστικό μίσος του στις γειτονιές που μεγαλώσαμε, ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Ο αντιφασισμός είναι ένας αγώνας καθημερινός, που δίνεται στο δρόμο, στη δουλειά, στο σπίτι, στο σχολείο, χωρίς «έτοιμες» λύσεις. Περιλαμβάνει ανθρώπους που εναντιώνονται στις διακρίσεις, τους αποκλεισμούς, τον σεξισμό, την ομοφοβία και το σκοτάδι που θέλουν να επιβάλλουν. Είναι ένας αγώνας, στον οποίο κανείς και καμιά δεν περισσεύει και απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση και οργάνωση, χωρίς «ειδικούς» και «ήρωες» αλλά με όλους/όλες/όλα μας.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Το Σάββατο 6/9 μετά από λάιβ στα δυτικά της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στην γειτονιά της Νεάπολης ομάδα 15 φασιστών με κράνη και παλούκια επιτέθηκαν σε παρέα 6 ατόμων όπου έφεραν μπλουζάκια με αντιφασιστικά χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη επίθεση δεν είναι μεμονωμένη σε αυτή την γειτονιά αλλά έρχεται ως συνέχεια σε βάθος χρόνων όπου ανά διαστήματα εμφανίζονται φασιστικές γκρούπες οι οποίες είτε βάφουν ναζιστικά σύμβολα είτε επιτίθενται σε σπίτια μεταναστών με μολότοφ. Στο σήμερα θεωρούμε ότι μια τέτοια τύπου ενέδρα είναι αναβάθμιση από μεριάς φασιστών και δηλώνουμε ρητά ότι δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.

Μέσα σε μια περίοδο βίαιης φτωχόποιησης των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων και φίλο πολεμικού κλίματος εντός των δυτικών κρατών είναι φυσικό επόμενο να εισχωρούν ακροδεξιές και σκοταδιστικές αντιλήψεις εντός του προλεταριάτου με σκοπό τον διχασμό του και τον κανιβαλισμό στο εσωτερικό του. Ξέρουμε πολύ καλά τον ρόλο των φασιστών εντός του καπιταλιστικού συστήματος που δεν είναι άλλος από την αδιαπραγμάτευτη στήριξη των συμφερόντων των αφεντικών, τις επιθέσεις σε αντιπάλους του κράτους όπως είναι αναρχικοί, κομμουνιστές, αντιφασίστες αλλά και σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι μετανάστριες και οι κοινότητες Ρόμα.

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι θα αντιμαχόμαστε εθνικιστικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις με όποιο κόστος σε όλες τις γειτονιές της πόλης μέχρι να εξαφανιστούν αυτά τα σιχάματα από τον χάρτη. Από τα ανατολικά μέχρι τα δυτικά της Θεσσαλονίκης οι γειτονιές θα παραμένουν καθαρές από φασίστες.


ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΠΟΡΕΙΑ 15/9 12-00 ΡΟΛΟΪ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση/πορεία

Κυριακή 15/09 στις 12:00 στο Ρολόι Νεάπολης

Την Παρασκευή 6/09 στην περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, ομάδα 15 φασιστών επιτίθεται σε 6 άτομα, τα οποία είχαν αντιφασιστικά διακριτικά, έπειτα από συναυλία στην περιοχή. Το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή της Νεάπολης, το στέκι της Λαϊκής Βιβλιοθήκης είχε δεχτεί δύο επιθέσεις από φασίστες, οι οποίοι βανδάλισαν το στέκι, σπάζοντας εξωτερικά διακοσμητικά και βάφοντας τους τοίχους με ναζιστικά συνθήματα. Την ίδια περίοδο, φασιστικά συνθήματα γεμίζουν και τους τοίχους της σχολής Κινηματογράφου, η οποία βρίσκεται επίσης στα δυτικά.

Η δράση και οι συντονισμένες επιθέσεις των φασιστών στον δημόσιο χώρο, στις σχολές και τις γειτονιές μας, χρειάζεται να λάβει την απάντηση που της αναλογεί. Σε μια περίοδο, κατά την οποία η ακροδεξιά ανεβαίνει σε ψήφους και προτίμηση και εγχώρια αλλά και σε ολόκληρη της Ευρώπη, κερδίζοντας έδαφος και προσπαθώντας να νομιμοποιήσει τις επιθέσεις εις βάρος μεταναστών, μειονοτήτων και αντιφασιστών (όπως πρόσπαθησε δηλαδή να κάνει το κόμμα της Χρυσής Αυγής, με την τελική καταδίκη του ως εγκληματική οργάνωση), χρειάζεται ξανά ο κόσμος του αγώνα να σταθεί απέναντι σε αυτά τα μορφώματα και να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις.

Δεν ξεχνάμε την φασιστική επίθεση που κατέληξε στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia την ημέρα του συλλαλητήριου για το Μακεδονικό, η οποία έγινε με την πλήρη κάλυψη από την αστυνομία, που έμεινε άπραγη και δεν προχώρησε ποτέ σε καμία σύλληψη. Η κατάληψη Libertatia εκκενώθηκε από τα ένστολα καθάρματα της ΕΛΑΣ την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024. Από την πλευρά μας δηλώνουμε πως καμία φασιστική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη και θα παλεύουμε πάντα ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού που θα εμφανίζεται σε πλατείες, γειτονιές, στα στέκια και στις σχολές μας.

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αναρχική συνέλευση φοιτητών/τριών Quieta Movere


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/09 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Στις 6/9, ύστερα από συναυλία στην περιοχή της Νεάπολης, μια ομάδα 15 περίπου φασιστών με καλυμμένα χαρακτηριστικά και παλούκια, επιτέθηκε σε παρέα 6 ατόμων, τα οποία έφεραν αντιφασιστικά διακριτικά. Τέτοιου είδους γεγονότα δεν γίνεται να μείνουν αναπάντητα. Ο φασισμός είναι ένα φαινόμενο άμεσα συνδεδεμένο με το ίδιο το σύστημα καταπίεσης που το γεννά και το εργαλειοποιεί. Η εναντίωση σε αυτόν απαιτεί συνεχή προσπάθεια. Όπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα και στο μέλλον, δεν θα αφήσουμε κανένα φασιστικό μόρφωμα να διοχετεύσει το ρατσιστικό, ομοφοβικό, εθνικιστικό μίσος του στις γειτονιές που μεγαλώσαμε, ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Ο αντιφασισμός είναι ένας αγώνας καθημερινός, που δίνεται στο δρόμο, στη δουλειά, στο σπίτι, στο σχολείο, χωρίς «έτοιμες» λύσεις. Περιλαμβάνει ανθρώπους που εναντιώνονται στις διακρίσεις, τους αποκλεισμούς, τον σεξισμό, την ομοφοβία και το σκοτάδι που θέλουν να επιβάλλουν. Είναι ένας αγώνας, στον οποίο κανείς και καμιά δεν περισσεύει και απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση και οργάνωση, χωρίς «ειδικούς» και «ήρωες» αλλά με όλους/όλες/όλα μας.

ΟΥΤΕ ΔΥΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Την Παρασκευή 6/9 μετά από συναυλία στη Νεάπολη, ομάδα περίπου 15 φασιστών επιτίθεται σε παρέα 6 ατόμων, τα οποία έφεραν αντιφασιστικά χαρακτηριστικά στα ρούχα τους.

Ο ρόλος των φασιστών είναι να επιβάλουν την πατριαρχική, εθνική και καπιταλιστική αναπαραγωγή εντός της κοινωνίας, όποτε τους χρειάζεται το κεφάλαιο. Η συνθήκη πολεμικής προετοιμασίας και ενεργούς συμμετοχής σε πολέμους, του ελληνικού κράτους, όπως και άλλων δυτικών κρατών, και η παρατεταμένη υποτίμηση των ζωών του προλεταριάτου, αποτελούν γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη αφενός μεν του κοινωνικού εκφασισμού, αφετέρου δε φασιστικών πολιτικών φορέων στη θέση των παλιών.

Ο προηγούμενος κύκλος ανόδου και καθόδου της χρυσής αυγής διαδέχτηκε την τωρινή συγκυρία κατά την οποία το κράτος έχει εξ ολοκλήρου ενσωματώσει, εξελίξει και μονοπωλήσει σε μεγάλο βαθμό τα πογκρόμ σε μετανάστες η ρομά μικροπωλητές, τις εν ψυχρώ δολοφονίες και την υποβάθμιση μέχρις εσχάτων της ζωής των μεταναστ(ρι)ών, μεθόδους τις οποίες παλιότερα "μοιραζόταν" σε μεγαλύτερο βαθμό με τους φασίστες. Οι λόγοι είναι πολλοί, μεταξύ των οποίων η τεράστια αποδοχή και το σοκ που υφίσταται και έχει υποστεί μεγάλο τμήμα της κοινωνίας βλέποντας την εξαθλίωση, τον θάνατο και την καπιταλιστική βαρβαρότητα να ξεδιπλώνεται. Ωστόσο, φασιστικές γκρούπες, ακόμη αναπαράγονται και επανεμφανίζονται στη δημόσια σφαίρα, διεκδικώντας την διατήρηση των προνομίων που φοβούνται μην χάσουν, και παράλληλα εξακολουθούν να χτυπούν μετανάστες εργάτ(ρι)ες, αγωνιζόμενα υποκείμενα, κουίρ άτομα, στοχεύοντας στην εθνική και πατριαρχική ενότητα και υπονομεύοντας την ταξική ενότητα και τους χειραφετητικούς αγώνες.

Καθήκον μας είναι να ανασυγκροτηθούμε ως πολυεθνικό προλεταριάτο, να συγκροτήσουμε και να διατηρήσουμε τις υπάρχουσες κοινότητες των καταπιεσμένων ντόπιων και μεταναστριών. Παράλληλα, οφείλουμε να αναδομήσουμε την αυτοάμυνα και την επίθεση των κοινοτήτων μας ενάντια στην κρατική και παρακρατική βία, είτε πρόκειται για τα πογκρόμ και τις δολοφονίες εναντίον μεταναστών από τους μπάτσους είτε πρόκειται για την ύπαρξη φασιστών στο δημόσιο πεδίο.

Αντιφασιστική συγκέντρωση/πορεία Κυριακή 15/9, Ρολόι Νεάπολης 12:00

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΝΤΟΠΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΝΑΖΙ

Ανάρες, ομάδα δράσης & αλληλεγγύης


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου μια παρέα 6 νεαρών ατόμων που επέστρεφε από hip hop συναυλία στη Νεάπολη δέχθηκε επίθεση από ομάδα 15 φασιστών, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και μετά αποχώρησαν συντεταγμένα. Τα 6 νεαρά άτομα έγιναν στόχος φασιστικής επίθεσης, επειδή φορούσαν μπλουζάκια με αντιφασιστικά σύμβολα. Μάλιστα, λίγους μήνες πριν, στην περιοχή της Νεάπολης, η πρόσοψη του στεκιού της Λαϊκής Βιβλιοθήκης βανδαλίστηκε αξημέρωτα από θρασύδειλους φασίστες.

Η δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής αποδείχθηκε περίτρανα πως αποτέλεσε εξ αρχής φενάκη της άρχουσας τάξης και του πολιτικού της προσωπικού, δηλαδή των αφεντικών και του κράτους αντίστοιχα, για την υποσχόμενη απονέκρωση των φασιστικών εστιών και την οριστική αντιμετώπιση του φασισμού. Μέσω της δικαστικής απόφασης το κράτος επιχείρησε να κεφαλοποιήσει τους πολυετείς μαχητικούς αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος, στην πρώτη γραμμή του οποίου βρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια οι αναρχικοί/αναρχικές και αντιεξουσιαστές/αντιεξουσιάστριες, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως θριαμβευτή επί του φασισμού και μοναδικό αποδεκτό εγγυητή και οργανωτή της κοινωνικής ζωής. Παρ' όλα, αυτά η δράση των φασιστών δε σταμάτησε, ενώ σιγά-σιγά αρκετά μέλη της Χρυσής Αυγής αποφυλακίστηκαν. Ταυτόχρονα, ο διάχυτος, κοινωνικός εκφασισμός ισχυροποιείται μέσω της συνολικής δεξιάς στροφής του πολιτικού συστήματος και την επίσημη ρατσιστική πολιτική του ελληνικού κράτους, της επίτασης της οικονομικής λεηλασίας της κοινωνικής βάσης με αποκορύφωμα τη μάστιγα της ακρίβειας, αλλά και την απόγνωση, τα αδιέξοδα και τον δελεασμό τμημάτων της νεολαίας από ακίνδυνα για το καπιταλιστικό σύστημα πρότυπα ενδοταξικής, αντικοινωνικής βίας, αλλά και εύπεπτα, ρατσιστικά αφηγήματα που βρίθουν συνωμοσιολογίας (βλ. anti-woke κίνημα).

Οι φασίστες, όπως και τώρα, ιστορικά αποτελούν τα δεκανίκια του καπιταλιστικού συστήματος, την πιο αντιδραστική εφεδρεία των αφεντικών. Το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα χρησιμοποιεί τους φασίστες ως όργανο άσκησης βίας και καταπίεσης στο σώμα των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων, ειδικότερα στις οργανώσεις του εργατικού κινήματος και τις μαχητικές εμπροσθοφυλακές του, όπως είναι οι αναρχικοί/αναρχικές και οι κομμουνιστές/κομμουνίστριες. Η αντικοινωνική δράση των φασιστών είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τους στόχους και τις ανάγκες της άρχουσας τάξης, καθώς προκρίνει την ταξική συνθηκολόγηση προς όφελος του κεφαλαίου, δηλαδή την άνευ όρων εκμετάλλευση των εργαζομένων από τους σφετεριστές του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου, γεγονός που απαιτεί, επίσης, την εξόντωση κάθε κοινωνικής-εργατικής αντιπολίτευσης και επαναστατικής οργάνωσης. Επιπλέον, η άρχουσα τάξη είναι διατεθειμένη να επιλέξει την πριμοδότηση των φασιστών, προκειμένου να αποτρέψει κάθε εξεγερτική ή επαναστατική απόπειρα των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων, για να διασφαλίσει τα προνόμιά της και την αναπαραγωγή του κυρίαρχου συστήματος, πιστοί υπηρέτες του οποίου είναι, άλλωστε, οι φασίστες.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, είναι συλλογική υπόθεση και καθήκον της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων. Είναι ένας αγώνας που απαιτεί οργάνωση, ταξική αλληλεγγύη, κοινωνική μαζικοποίηση και ενεργή συμμετοχή, για τη μαχητική ισοπέδωση των φασιστών. Στους δρόμους, τα σχολεία και τις σχολές, τις γειτονιές, τους χώρους εργασίας, ορθώνουμε αναχώματα αντίστασης και αγώνα απέναντι στον φασισμό και το σύστημα που υπηρετεί, οργανώνοντας την αντεπίθεση της κοινωνικής βάσης απέναντι στο κυρίαρχο σύστημα καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ
ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ
ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 15/9, 12:00 ΣΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
*Συμμετέχουμε στο κοινό αναρχικό-αντιφασιστικό μπλοκ μαζί με την Αναρχική Ομάδα Πυρανθός και την Οριζόντια Κίνηση για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
blog: libertasalonica.wordpress.com
mail: lib_exthess@hoextmail.coexm


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Την Παρασκευή 06/09 και έπειτα από συναυλία στην περιοχή της Νεάπολης, 15 περίπου φασιστοειδή επιτεθηκαν σε παρέα 6 ατόμων οι οποίοι έφεραν αντιφασιστικά χαρακτηριστικά. Μία επίθεση που έρχεται να συμπληρώσει σειρά απο γεγονότα τους τελευταίους μήνες (βλ. φασιστικά σύμβολα στο βιβλιοπωλείο ακυβέρνητες πολιτείες στο κέντρο και στη λαϊκή βιβλιοθήκη στη Νεάπολη, επίθεση σε τρανς άτομο στην πλ. Αριστοτελους κ.α.) που δηλητηριάζουν τους δρομους και τις πλατείες αυτής της πόλης με σκοταδιστικές πρακτικές και αντιλήψεις.

11 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah P) απο τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, βλέπουμε ακροδεξιά σκουπίδια και γκρούπες να κερδίζουν έδαφος (πάντα βάζοντας το στα πόδια ακριβώς μετά), καθώς ήταν και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κράτους και του κεφαλαίου που τα εργαλειοποιούν για την επίτευξη των δικών τους συμφερόντων.

Εκμεταλλευόμενοι μία περιοδο οικονομικής επισφάλειας, υπέρμετρης ακρίβειας, εξώσεων, πολέμου και αναταραχών, η Ακροδεξιά βρίσκει χώρο να αναπτύξει τη δική της ρητορική μίσους στο όνομα κάποιας υπεροχής έναντι των πιο αδύναμων και καταπιεσμένων. Είτε είναι αντιεξουσιαστές, αντιφασίστ(ρ)ες, απεργοί/ές, ΛΟΑΤΚΙ+, μετανάστ(ρι)ες και ρομά, το κουβάρι του φασισμού ξετυλίγεται επικίνδυνα και ο μόνος τροπος να το αντιμετωπίσουμε είναι συλλογικά, κοινωνικά και μαχητικά.

Κόντρα σε όλο αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και το σκοτάδι της μισαλλοδοξίας προτάσσουμε την αλληλεγγύη, την συνύπαρξη και την πολυμορφία στις γειτονιές πέρα από κάθε φυλή και φύλο. Στεκόμαστε απέναντι σε φασιστικές απειλές και πρακτικές, αγωνιζόμαστε σε σχολεία, δρόμους, πλατείες και γειτονιές καθημερινά και ακατάπαυστα. Ενάντια σε εθνικισμό, πατριαρχία και φασισμό χτίζουμε τείχη αλληλεγγύης κι αξιοπρέπειας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/09 12:00 ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης | ak_sexalonica@exespiv.neext


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Στις 6/09 ομάδα περίπου 15 φασιστών επιτίθονται έπειτα από συναυλία στη
Νεάπολη σε παρέα 6 ατόμων λόγω του ότι έφεραν αντιφασιστικά διακριτικά.
Στις δυτικές περιοχές της Θεσσαλονίκης όντως το τελευταίο διάστημα
βλέπουμε φασιστικά μορφώματα να πιάνουν όλο και περισσότερο δημόσιο
χώρο. Η άνοδος αυτή δεν έρχεται ξέχωρη από την πολιτική σκηνή, αλλά
αντανακλά και μια άνοδο του φασισμού και της ακροδεξιάς στον ελλαδικό
χώρο γενικότερα.

Ανά περιόδους βλέπουμε φασίστες να κάνουν επιθέσεις σε αγωνιζόμενο
κοσμο, καταλήψεις, μετανάστριες, σεξεργάτριες, κουήρ άτομα, σε ό,τι δεν
συμμορφώνεται στο "ιερό τρίπτυχο" πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Οι
κρατικές πολιτικές που χτίζονται σε βάθος χρόνου δεν θα μπορούσαν να
εντείνουν την υποτίμηση των ζωών μας χωρίς την βοήθεια των φασιστών και
τον κοινώνικο κανιβαλισμό. Οι φασίστες έρχονται να εφαρμόσουν στο
μικροεπίπεδο, στα πλαίσια της καθημερινής ζωής, τους κρατικούς
σχεδιασμούς για εθνική συνοχή,τυφλή υποταγή και υπακοή σε κάθε σχέση
εξουσίας, διαχείριση μειονοτήτων, μεταναστών και κουήρ. Κατεύθυνση
πλήρως εναρμονισμένη με τις πολιτικές του κράτους.

Το κράτος θρέφει και συντηρεί τα φασιστικά μορφώματα με τα οποία έχει
σχέση αλληλεξάρτησης. Αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο που θα καταστείλει
και θα εξοντώσει τους πληθυσμούς που περισσεύουν και που το κράτος θέλει
διακαώς να ελέγξει. Ο πόλεμος κατά των μεταναστριών, ο ρατσισμός, ο
αντιτσιγγανισμός, η ομοφοβία είναι διάχυτα στην ελληνική κοινωνία,
συντηρούν τον φασισμό και προλειαίνουν το έδαφος για φασιστικές
επιθέσεις σε περιόδους κρίσης. Η συσπείρωση γύρω από κάθετες δομές που
συγκροτούνται γύρω απο την ιδέα της εθνικής ενότητας και στοχεύουν στον
πόλεμο ενάντια στον εσωτερικό είτε εξωτερικό εχθρό απορποσανατολίζουν
από τον πραγματικό εχθρό, το κράτος. Ταυτόχρονα, συσκοτίζουν την ευθύνη
κράτους και καπιταλισμού στη φτωχοποίηση της κοινωνικής βάσης
αποδίδοντας πολύ βολικά το φταίξιμο σε πληθυσμούς που είναι σκληρά
εκμεταλλευόμενοι στην τοπική κοινωνία, σε μια προσπάθεια διαίρεσης του
προλεταριάτου.

Ενάντια στον κοινωνικό εκφασισμό, προτασσουμε την αλληλεγγύη και
δημιουργούμε κοινότητες αγώνα μεταξύ των καταπιεσμένων.Καμία φασιστική,
ομοτρανσφοβική,ρατσιστική επιθεση να μη μένει αναπάντητη.Οι γειτονιές
αποτελούν πεδίο συγκρούσεων τάξης, φύλου, φυλής και οι σιωπές, οι
υποχωρήσεις και αντίστοιχα οι συλλογικές μας αντιστάσεις καθορίζουν τον
τρόπο που ζούμε. Γι΄ αυτό και οι απαντήσεις που δίνουμε πρέπει να είναι
συλλογικές μαχητικές και με διάρκεια μέχρι να έχουν οι αγώνες μας την
πολυμορφία της ζωής μας.Ανυποχώρητοι κι αδιαμεσολάβητοι αγώνες για να
τσακίσουμε κάθε παρακλάδι του φασισμού στις γειτονιές μας, στις σχολές,
στη δουλειά μας, στις πλατείες και σε κάθε κοινωνικό πεδίο που
υπάρχουμε.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ολοι/ες/α στην αντιφασιστική πορεία στις 15/09 στις 12:00 στη Νεάπολη

Μαρμάγκα,αντιπατριαρχική ομάδα


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Σεπτεμβρίου 19h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Συμμετοχή στο κοινό μπλοκ Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης & Οριζόντιας Κίνησης

https://rb.gy/8cbzx8

αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός