Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 στις 17.30

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Aντιφασιστική πορεία για τα 11 χρόνια από τη φασιστική δολοφονία του Π.Φύσσα

Ημέρα/Ώρα: 18/09/2024 στις 17:30

Τοποθεσία: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ / Παύλου Φύσσα 60

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Στις 16/9 και στις 18/9, το αντιφασιστικό κίνημα έχει μπροστά του δυο σημαντικές στιγμές αγώνα. Στις 16 ξεκινά και πάλι το δικαστήριο των δυο αντιφασιστών που διώκονται για τις επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α. και στις 18 θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο εδώ και 11 χρόνια, η μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, στη μνήμη του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Ο κόσμος του αντιφασιστικού, αντικρατικού, αντικαπιταλιστικού αγώνα πρέπει και θα είναι παρών και στις δυο αυτές μέρες. Μέσα κι έξω από τα δικαστήρια της Λουκάρεως, στους δρόμους του Κερατσινίου.

Για την αντιφασιστική πορεΙα στο ΚερατσΙνι

11 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής , η φασιστική βία όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά αναζωπυρώνεται ως οργανικό στοιχείο του καπιταλισμού ειδικά σε περιόδους κρίσης του. Ως παραπληρωματική δράση και χρήσιμη εφεδρεία του κράτους απέναντι στην αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού», ως εμπροσθοφυλακή τρομοκρατίας και πειθάρχησης των μεταναστευτικών ροών, ως απεργοσπαστικός μηχανισμός του κεφαλαίου για την καταστολή απεργιών και ταξικών αγώνων.

Γιατί η επανασυσπείρωση των φασιστών ειδικά με αιχμή το «αντιμεταναστευτικό» συμβαίνει σε μια συγκυρία που η ίδια η κυβέρνηση με την ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερη πολιτική της νομιμοποιεί την εξόντωση και τις δολοφονίες μεταναστών στρώνοντας έδαφος με διάφορα σαθρά ιδεολογήματα σε κάθε λογής αποβράσματα, συνωμοσιολογούς και ακροδεξιούς ώστε να διεξάγουν πογκρόμ εναντίον τους, να τους βασανίζουν και να τους δολοφονούν.

Γιατί είναι το ίδιο το σύστημα που πριμοδοτεί την επανεμφάνιση των φασιστών , την αναζωπύρωση της ενδοταξικής βίας και του κοινωνικού εκφασισμού στην κοινωνία. Είναι το ίδιο το σύστημα που πριμοδοτεί συνωμοσιολογικά θεωρήματα που στοχοποιούν τους μετανάστες σε έναν εσμό παρακρατικών και κρατικών κύκλων, που προωθεί και συγκαλύπτει τη φασιστική δράση και καλλιεργεί ένα δίχτυ προστασίας και υποστήριξης των φασιστών στις τοπικές κοινωνίες. Είναι το ίδιο το σύστημα που στοχοποιεί τους μετανάστες ως αποδιοπομπαίους τράγους ώστε πάνω τους να ξεσπάσει η συσσωρευμένη κοινωνική οργή απέναντι στην ανθρωπιστική και οικολογική καταστροφή που βιώνει ο πλανήτης εξαιτίας των πολιτικών κράτους και κεφαλαίου.

Γιατί οι φράχτες της Ευρώπης φρουρίου, τα δολοφονικά pushbacks του λιμενικού και της frontex που οδήγησαν μεταξύ άλλων στο κρατικό - καπιταλιστικό έγκλημα στην Πύλο, οι κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον μεταναστριών στα κέντρα των μητροπόλεων, τα στρατόπεδα εξόντωσης μεταναστών και τα πολεμικά όπλα του ΝΑΤΟ λειτουργούν σε πλήρη αρμονία με τα μαχαίρια των φασιστών και τα πογκρόμ ενάντια στους εξαθλιωμένους του καπιταλιστικού κόσμου.

Για εμάς, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, στις μαζικές πορείες και συγκεντρώσεις, στις συγκρούσεις με τους φασίστες και τους ένστολους προστάτες τους, στην καθημερινή διαπάλη στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους χώρους εργασίας ώστε να μην παραχωρηθεί ούτε μισή σπιθαμή γης στους φασίστες, στην οργάνωση της κοινωνικής αντιβίας απέναντι στον φασισμό με όλα τα μέσα. Η αντιφασιστική πάλη μπορεί να αποτελέσει τους προσεχείς μήνες όχημα συσπείρωσης για το ανταγωνιστικό κίνημα και πεδίο όξυνσης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων συνολικά με αφετηρία την διαδήλωση τιμής και μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18.9.

Για τη δΙκη των δυο αντιφασιστΩν

Στις 16 Σεπτέμβρη δικάζονται οι 2 αντιφασίστες αγωνιστές για τις μαχητικές απαντήσεις που δόθηκαν, το διάστημα 2017-2019, απέναντι στις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις φασιστών και κράτους. Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας είναι και ο Ηλίας Κασιδιάρης, τρία στελέχη της Χρυσής Αυγής (υπεύθυνοι γραφείων Ασπρόπυργου, Μενιδίου και σταθμό Λαρίσης), καθώς και πλήθος μπάτσων ("αντι"τρομοκρατική, ΕΚΑΜ και κρατική ασφάλεια).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο αντιφασίστες σύντροφοι είναι μέλη της οργάνωσης "Ταξιαρχία", η οποία πρωτοεμφανίστηκε τον Μάρτη 2017 με την επίθεση στα (τότε) κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων με την ονομασία "Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας" και πραγματοποίησε συνολικά 6 επιθέσεις απέναντι σε φασιστικούς στόχους. Η τελευταία επίθεση, που σύμφωνα και με το κατηγορητήριο αποτέλεσε την αφορμή για την σύλληψη των συντρόφων, πραγματοποιήθηκε την 1η Νοέμβρη 2019. Ομάδα συντρόφων αναρριχήθηκε με σκάλα στον 2ο όροφο και κατέστρεψε ολοσχερώς τα γραφεία της Χ.Α. στην οδό Δεληγιάννη, ενώ αργότερα κατάφερε να διαφύγει στα στενά των Εξαρχείων μετά από καταδίωξη που ακολούθησε τον εμπρησμό.

Πιο αναλυτικά:

Οι τρεις βασικές υποθέσεις για τις οποίες παραπέμπονται οι δύο κατηγορούμενοι είναι: α) η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χ.Α. στον Ασπρόπυργο στις 11.2.2019, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση "Ταξιαρχία Petrit Zifle" β) η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χ.Α. στο Μενίδι στις 23.5.2019, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση "Ταξιαρχία Ντουρούτι", και γ) η εμπρηστική επίθεση στα τότε κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στην Αθήνα, στην οδό Θ. Δηλιγιάννη την 1.11.2019, που είχε αποτέλεσμα την καταστροφή του δεύτερου ορόφου όπου στεγαζόταν μεταξύ άλλων το πολιτικό γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της τρομοκρατικής οργάνωσης οι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για το σύνολο των πράξεων της οργάνωσης "Ταξιαρχία" που αυτές περιλαμβάνουν: α) τον εμπρησμό οχημάτων μέλους της Χ.Α. στην Πετρούπολη στις 17.10.2017 ("Ταξιαρχία Abd Elsalam"), β) την επίθεση και τον ξυλοδαρμό μελών της Χ.Α. στα γραφεία του Ασπρόπυργου στις 14.6.2017 ("Ταξιαρχία Σαχζάτ Λουκμάν") και τις φθορές στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη λ. Μεσογείων στις 31.3.2017 ("Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας").

Στις 29/1, ήταν η αρχή της δικαστικής διαδικασίας. Παρά την αποχή των δικηγόρων, οι δυο αγωνιστές παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο για να διεκδικήσουν την αλλαγή ή και την άρση των ιδιαίτερα σκληρών περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Το δικαστήριο αποφάσισε πως ο μόνος όρος που τροποποιείται μέχρι την έναρξη της δίκης είναι τα «παρών», που από τέσσερα τον μήνα έγιναν ένα. Το υπόλοιπο πλέγμα των όρων, που συνιστούν ένα καθεστώς ομηρίας των συντρόφων, έμεινε ως είχε.

Στο εφετείο, από νωρίς, μέσα και έξω από τη δικαστική αίθουσα -και παρά την από πριν βεβαιότητα ότι το δικαστήριο δεν επρόκειτο ουσιαστικά να ξεκινήσει- βρέθηκαν αρκετές δεκάδες αντιφασιστ(ρι)ών. Το μήνυμα προς το κράτος, προς τον δικαστικό μηχανισμό του και τους ίδιους τους φασίστες ήταν σαφές και εμφατικό. Οι δύο σύντροφοι όχι απλά δεν είναι μόνοι, αλλά είναι κομμάτι ενός μεγάλου αντιφασιστικού κινήματος με εδραιωμένες κοινωνικές αναφορές και ριζώματα, με μνήμη και ανυποχώρητη διάθεση για κάθε είδους αντιπαράθεση -ιδεολογικοπολιτική και υλική- με το φασιστικό φαινόμενο σε όλες του τις εκδοχές.

Ας ξαναγίνει σαφές και εν όψει της 16ης Σεπτεμβρίου: κανείς, ούτε ένας, φασίστας ρουφιάνος δεν θα βρει χώρο μέσα σε αυτή τη δίκη. Η πολιτική δίωξη των δύο αγωνιστών συντρόφων μας θα βρει απέναντι της και πάλι ένα ισχυρό αντιφασιστικό, αντιεξουσιαστικό, αντικαπιταλιστικό κίνημα αλληλεγγύης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9 10:30 ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΑΙΘΟΥΣΑ Δ100Β 4ος ΟΡΟΦΟΣ)

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9 17:30 ΜΝΗΜΕΙΟ ΦΥΣΣΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Αντιφασιστ(ρι)ών

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/95332/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

11 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα παρακρατικά τάγματα εφόδου της ΧΑ στο Κερατσίνι

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει

Αντιφασιστικές - Αντικρατικές - Αντικαπιταλιστικές Διαδηλώσεις

Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη

Αθήνα: Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, 17.30

Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 18.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

11 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα παρακρατικά τάγματα εφόδου της ΧΑ στο Κερατσίνι

Στις 18 Σεπτέμβρη 2013, παρακρατικό τάγμα εφόδου της Χ.Α. πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι από την οποία πέφτει νεκρός ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας, μαχαιρωμένος στην καρδιά από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. To κράτος επιδιώκοντας να εμφανιστεί ως ο μοναδικός φορέας δικαιοσύνης και εγγυητής της κοινωνικής ομαλότητας, παραπέμπει σε δίκη τη Χ.Α ως εγκληματική οργάνωση. Μέσα από τη δίκη-φιάσκο ο «θεσμικός αντιφασισμός» επιχείρησε να απονοηματοδοτήσει τον αντιφασιστικό αγώνα, να εδραιώσει τη θεωρία των δύο άκρων και να ξεπλύνει τόσο τη δράση των νεοναζιστικών συμμοριών όσο και του ίδιου του κράτους, βασικού ενορχηστρωτή των φασιστικών/παρακρατικών επιθέσεων. Τον Οκτώβρη του 2020, η Χ.Α. καταδικάζεται ως εγκληματική οργάνωση, τα περισσότερα ηγετικά στελέχη καταδικάζονται για διεύθυνση και μόλις 11 μέλη των ταγμάτων εφόδου για ένταξη και οδηγούνται πρόσκαιρα στη φυλακή παίρνοντας το ελάχιστο των ποινών. Στις 15 Ιουνίου ξεκίνησε το εφετείο της δίκης της Χ.Α. -με τους περισσότερους φασίστες να έχουν βγει ήδη από τη φυλακή εξαιτίας των χαμηλών ποινών.

Η κίνηση αυτή των, προσχεδιασμένων και προβεβλημένων στα ΜΜΕ, συλλήψεων και των διώξεων δεν μπορεί βέβαια να ιδωθεί ως μια αμυντική κίνηση από την πλευρά του κράτους. Αντίθετα, γρήγορα εντάχθηκε σε μια επιθετική κίνηση στο πλαίσιο της ανασυγκρότησής του, στην κατεύθυνση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Μια κίνηση που έστελνε σαφές κατασταλτικό μήνυμα στον κόσμο που αγωνίζεται αντιθεσμικά και από τα κάτω, τόσο μέσα από την εφαρμογή του νόμου περί εγκληματικής οργάνωσης που δημιουργήθηκε για την ποινικοποίηση των κοινωνικών-ταξικών αντιστάσεων, όσο και μέσα από τη χρήση της θεωρίας των δύο άκρων, η οποία επιχειρεί να ταυτίσει την παρακρατική δράση των τραμπούκων και φονιάδων της ΧΑ με τον κόσμο του αγώνα και της αντίστασης.

Σε συνέχεια της ίδιας στρατηγικής, δεν άργησε και μια έρευνα της κρατικής ασφάλειας, με αφορμή τις συγκρούσεις που ξέσπασαν έξω από το Εφετείο την 7η Οκτώβρη 2020. Σχηματίζεται δικογραφία και ασκείται δίωξη που απευθύνεται στον σύντροφό και μέλος της ΑΠΟ, Δ.Μ., ο οποίος κατηγορείται για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της διακεκριμένης φθοράς, ενώ μένει ανοιχτή σε βάρος και άλλων, άγνωστων μέχρι στιγμής, προσώπων. Η συγκεκριμένη κίνηση δεν έχει άλλο στόχο παρά να εξισώσει όσους βρίσκονται στις επάλξεις των ταξικών και κοινωνικών αντιστάσεων, όσους στην πράξη αγωνίζονται ενάντια στον φασισμό με τα ναζιστικά καθάρματα.

Μέσα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης του χρεοκοπημένου κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος, μια συνθήκη απόλυτης απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, καταδεικνύεται συνεχώς η εγκληματική του φύση. Είτε πρόκειται για τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών στα υδάτινα σύνορα, είτε για τις πυρκαγιές που κατακαίουν κάθε χρόνο τεράστιες εκτάσεις, καταστρέφοντας δάση, χωράφια, σπίτια και σκοτώνοντας ανθρώπους και ζώα, είτε για τις πλημμύρες που αφανίζουν ολόκληρα χωριά, είτε πρόκειται πάλι για τον χαμό δεκάδων ανθρώπων στα τρένα, το κράτος και το κεφάλαιο δείχνουν καθημερινά με τον πλέον εμφανή τρόπο το εγκληματικό τους πρόσωπο.

Την ίδια στιγμή το κράτος στην προσπάθεια διατήρησης της εξουσίας του επιχειρεί να διαρρήξει καθετί συλλογικό, να σβήσει τη μνήμη αγώνων του παρελθόντος και να συντρίψει όποιον σήμερα ορθώνει ανάστημα στη διαρκώς κλιμακούμενη κρατική βία. Οι συνεχείς επιθέσεις εναντίον των καταλήψεων -με πιο πρόσφατη την εισβολή και εκκένωση της libertatia στη Θεσσαλονίκη και τη σύλληψη 11 συντρόφων/ισσών που συμμετείχαν στις εργασίες ανοικοδόμησης μετά τον εμπρησμό της τον Γενάρη 2018 από φασίστες κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλαλλητήριου-, η καταστολή του αναρχικού κινήματος και οι διώξεις αγωνιστών/τριών, η αστυνομοκρατία στο κέντρο των πόλεων, η επίθεση στην απεργία και τις εργατικές κινητοποιήσεις, στο πανεπιστημιακό άσυλο και τον κοινωνικό του χαρακτήρα και οι συνεχιζόμενες κρατικές δολοφονίες φτωχών, ρομά και προσφύγων- μεταναστών αποτελούν μέρη του κατασταλτικού πλέγματος του κράτους για την καθυπόταξη της κοινωνίας και των αντιστάσεών της.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, όπου η κυρίαρχη προπαγάνδα επιχειρεί να επικρατήσει στον δημόσιο λόγο, προωθώντας εθνικιστικές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις, δημιουργείται το πρόσφορο έδαφος τόσο για τη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας όσο και για την ανάπτυξη φασιστικών μορφωμάτων. Ο ευρύτερος χώρος της ακροδεξιάς βρίσκεται σε μια περίοδο ζυμώσεων, με φασιστικές γκρούπες να εμφανίζονται στο δημόσιο πεδίο ή και στον δρόμο, όπως το παράδειγμα της αποτυχημένης απόπειρας για πανευρωπαική φασιστοσύναξη τον περασμένο Νοέμβρη στην Αθήνα. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί και η επίθεση στις 6/9 από ομάδα 15 φασιστών σε 6 άτομα τα οποία έφεραν αντιφασιστικά διακριτικά και παρευρίσκονταν σε συναυλιακό χώρο στη Νεάπολη Θεσ/νίκης αλλά και η επίθεση που δέχτηκε το στέκι της Λαϊκής Βιβλιοθήκης τον Μάρτιο, όπου οι φασίστες βανδάλισαν το χώρο.

Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό, που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, απέναντι στον καθεστωτικό «αντι»φασισμό και στις επιδιώξεις του κρατικού μηχανισμού για την εδραίωση της θεωρίας των δύο άκρων να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας τη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Δεν ξεχνάμε πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Να αγωνιστούμε από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

Αντιφασιστικές - Αντικρατικές - Αντικαπιταλιστικές Διαδηλώσεις

Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη

Αθήνα: Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, 17.30

Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 18.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : https://apo.squathost.com/afisa-11-chronia-ap…
πηγή : email που λάβαμε στις 11 Σεπτεμβρίου 20h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Μόνη δικαίωση των νεκρών μας η προλεταριακή επανάσταση

11 Χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες, η μνήμη του Παύλου παραμένει ζωντανή. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 ο Παύλος όρθιος αντιμετώπισε το κτήνος του φασισμού, μια αγέλη του δολοφονικού "τάγματος" της χ.α. και τον σφάχτη Ρουπακιά. Η δολοφονία του πυροδότησε ένα μαζικό κίνημα που αντέστρεψε την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και έδωσε αποφασιστικό πλήγμα στη ναζιστική οργάνωση. Το δικαστήριο με την απόφασή του επικύρωσε ό,τι στο μαζικό κίνημα ήταν γνωστό και παλευόταν: η χ.α. είναι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση και η ηγεσία και τα μέλη της ενέχονται για βίαιες ρατσιστικές, φασιστικές, δολοφονικές πράξεις.

Όμως, 11 χρόνια μετά, η απειλή του φασισμού υφίσταται, γιατί ο φασισμός γεννιέται και αναπαράγεται από την κρίση και παρακμή του καπιταλισμού. Ο πλανήτης βρίσκεται σε μία νέα φάση κρίσης με τον πόλεμο στην Ουκρανία να φέρνει εγγύτερα την απειλή ενός θερμοπυρηνικού πολέμου και στη Γάζα μια γενοκτονική επίθεση να πραγματοποιείται ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό από την ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ με τους φασίστες υπουργούς της, και την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια του αμερικανικού, του ευρωπαϊκού και του ελληνικού καπιταλισμού. Μια νέα φάση αποκτήνωσης και φασιστικοποίησης κάνει πιο επείγουσα την ανάγκη ενός διεθνούς-διεθνιστικού αντιφασιστικού και απελευθερωτικού αγώνα από την Παλαιστίνη μέχρι την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Στη φάση της ιστορικής του κρίσης και αδιεξόδου, ο καπιταλισμός, στις ιμπεριαλιστικές κοινοβουλευτικές μορφές αστικής διακυβέρνησης της Δύσης, προχωράει σε βοναπαρτιστικές μορφές με τρανότερο παράδειγμα τη Γαλλία του Μακρόν, όπου ένα κανονικό συνταγματικό πραξικόπημα με την βοήθεια της φασίστριας Λεπέν εκτυλίσσεται. Στις υπερχρεωμένες μεγάλες καπιταλιστικές χώρες, σε βιομηχανική παρακμή, ύφεση και πληθωρισμό (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία), επιχειρούν να εκτρέψουν την αγανάκτηση των μαζών από τον πραγματικό ένοχο, τον καπιταλισμό και τις εξουσίες του. Με όπλα την ξενοφοβία, το ρατσισμό και τον τοξικό εθνικισμό στοχοποιούν τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ο κύριος εχθρός τους παραμένει το προλεταριάτο. Γι' αυτό οι παρα-κρατικές φασιστικές συμμορίες τούς είναι αναγκαίες, ενώ στις πρώτες φάσεις προωθούν τους φασίστες με γραβάτα.

Η μάχη ενάντια στο φασισμό μπορεί να είναι νικηφόρα μόνο με έναν συνδυασμένο μαχητικό και μαζικό αντιφασισμό, με εργατικές πολιτοφυλακές, και ένα επαναστατικό πολιτικό κίνημα που αντιμάχεται την καπιταλιστική εξουσία παλεύοντας για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την συντριβή των κρατικών μηχανισμών που εκτρέφουν, προστατεύουν και προωθούν τους φασίστες δολοφόνους, για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό.

Στην Ελλάδα τα φασιστικά αποβράσματα, έχοντας δεχθεί καίρια πλήγματα, ιδίως μετά τη θυσία του Παύλου Φύσσα, προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι, με μικρομαζέματα και δειλές παρεμβάσεις στις γειτονιές μας και την ενίσχυση φασιστοειδών πολιτικών κομμάτων, επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν το αδιέξοδο του κόσμου και την παράλληλη αδυναμία των αριστερών και αναρχικών οργανώσεων να μετατρέψουν την οργή των μαζών σε δύναμη ανατροπής τού υπάρχοντος συστήματος. Η πάλη για εξουσία των εργατικών συμβουλίων είναι η μόνη εργατική διέξοδος.

11 χρόνια μετά, ο Παύλος Φύσσας ζει!

Στηρίξτε τις εκδηλώσεις του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη

Όλοι στην πορεία, Τετάρτη 18/9, 17:30 στο μνημείο του Παύλου

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

(neaprooptiki.gr) 12/9/2024

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Σεπτεμβρίου 22h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα στη δίκη των δύο αντιφασιστών συντρόφων και στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι

post image

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, δύο μόλις μέρες πριν συμπληρωθούν 11 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, έχει οριστεί η έναρξη της δίκης των 2 αντιφασιστών που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε 6 μαχητικές απαντήσεις που δώθηκαν σε φασιστικούς στόχους την περίοδο 2017-2019. Κύριοι μάρτυρες κατηγορίας είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης ως τότε υπεύθυνος των γραφείων της Δηλιγιάννη, τρεις Χρυσαυγίτες που ήταν υπεύθυνοι των τότε γραφείων του Ασπρόπυργου, του Μενιδίου και του σταθμού Λαρίσης, καθώς και πλήθος μπάτσων της «αντι»τρομοκρατικής, των Ε.Κ.Α.Μ. και της κρατικής ασφάλειας.

Το έωλο κατηγορητήριο που βαραίνει τους δυο συντρόφους αναβαθμίστηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του 187Α και μεταξύ άλλων κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη στην υποτιθέμενη «τρομοκρατική οργάνωση Ταξιαρχία». Πιο συγκεκριμένα οι τρεις βασικές υποθέσεις για τις οποίες παραπέμπονται είναι: η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο στις 11/2/19 («Ταξιαρχία Petrit Zifle»), η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μενίδι στις 23/5/19 («Ταξιαρχία Ντουρούτι») και η εμπρηστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Θ. Δηλιγιάννη την 1/11/19. Στους δύο συντρόφους η «αντι»τρομοκρατική φόρτωσε άλλες 3 υποθέσεις που αφορούν την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων στις 31/3/17 («Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας»), την επίθεση και τον ξυλοδαρμό μελών της Χ.Α. στα τότε γραφεία του Ασπρόπυργου στις 14/6/17 («Ταξιαρχία Σαχζάτ Λουκμάν») και τον εμπρησμό οχημάτων μέλους της Χ.Α. στην Πετρούπολη στις 17/10/17 («Ταξιαρχία Abd Elsalam»). Στους δύο αντιφασίστες έχουν επιβληθεί από την πρώτη στιγμή εξοντωτικοί περιοριστικοί όροι, οι οποίοι και ισχύουν εδώ και σχεδόν 5 χρόνια.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι πάντα επίκαιρος.

Σε μια χρονική συγκύρια που μεγάλο κομμάτι τη κοινωνίας είτε τσαλαπατά στα ρηχά νερά του ωχαδερφισμού είτε κάνει μακροβούτια στο βούρκο της ακροδεξιάς, διάφορες φασιστικές γκρούπες προσπαθούν (χωρίς επιτυχία) να κερδίσουν χώρο στο δημόσιο πεδίο. Με μια (ακρο)δεξιά κυβέρνηση που έχει καταπατήσει εργασιακά και κοινωνικά κεκτημένα δεκαετιών και έχει εξαπολύσει δριμεία επίθεση στο ανταγωνιστικό κίνημα και της δομές του, με πιο πρόσφατη την εκκένωση της κατάληψης Παπουτσάδικο στο Χαϊδάρι την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου. Η μάχη ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους φασίστες με όλα τα μέσα είναι επιτακτική. Ένα στιγμιότυπο της μάχης αυτής είναι και το δικαστήριο των δυο αντιφασιστών συντρόφων μας. Οι δύο σύντροφοι. ως κομμάτι ενός πολύμορφου αντιφασιστικού κινήματος. δεν ήταν και δε θα είναι μόνοι τους. Έτσι την Δευτέρα θα είμαστε όλες και όλοι εκεί, μέσα και έξω από την δικαστική αίθουσα για να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στους φασίστες να εμφανιστούν και στη «Δικαιοσύνη» να τους καταδικάσει.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9 09:00 ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΑΙΘΟΥΣΑ Δ100Β 4ος ΟΡΟΦΟΣ)

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9 17:30 ΜΝΗΜΕΙΟ ΦΥΣΣΑ

in omnia paratus

αναρχική/αντιεξουσιαστική συλλογικότητα στο κέντρο της Αθήνας

https://inomniaparatus.espivblogs.net/

inomexniaparatexus@espivex.net


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Όλες και όλοι στην αντιφασιστική πορεία

Όλες και όλοι στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι την Τέταρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 17:30 από το μνημείο του Παύλου Φύσσα.

Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζι - Πόλεμο σε κράτος, κεφάλαιο και φασίστες

Στις 18 Σεπτέμβρη, κλείνουν 11 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία του Φύσσα, ήταν άλλη μια δολοφονία των φασιστών που ήρθε να προστεθεί στις δολοφονικές επιθέσεις ενάντιων αγωνιστριών-τών και μετανταστριών-ων, όπως η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν λίγους μήνες πριν στις 17 Ιανουαρίου του 2013, από τα νεοναζιστικά τάγματα της ΧΑ. Τα φασιστικά μορφώματα αποτελούν οργανικό κομμάτι του καπιταλιστικού συστήματος. Χρησιμεύουν διαχρονικά ως δεκανίκι του κράτους, και αποτελούν τον παρακρατικό μηχανισμό καταστολής και τρομοκρατίας ενάντια στους-ις αγωνιστές-ριες, τους-ις μετανάστες-ριες. Διαχρονικά πριμοδοτούνται από το σύστημα για να αποτελέσουν αντίβαρο στον κόσμο του αγώνα και να λειτουργήσουν ως κατασταλτικός μηχανισμός απέναντι στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

Οι φασίστες υπήρξαν παντα κομμάτι του κρατικού μηχανισμού. Ανάλογα με το τι εξυπηρετούσε καλύτερα το κράτος και το κεφάλαιο δρούσαν είτε με πιο εμφανή τρόπο στο προσκήνιο είτε με πιο "διακριτικό" τρόπο στο παρασκήνιο. Η δικτατορία Μεταξά και η ΕΟΝ, η οργάνωση "Χ" του Γρίβα, τα τάγματα ασφαλείας της ναζιστικής κατοχής και οι δωσίλογοι που αργότερα ενσωματώθηκαν στο μετεμφυλιακό κράτος, η χούντα των συνταγματαρχών και οι βασανιστές των ΕΑΤ/ΕΣΑ που ακολούθως ενσωματώθηκαν στον μεταδικτατορικό καθεστώς του Καραμανλή, οι φασιστικές συμμορίες, οι ομάδες Rangers και Κένταυροι της ΝΔ, αποτελούν τους προγόνους της ΧΑ που γιγαντώθηκε την περίοδο 2010-2013 λόγω της απροκάλυπτης στήριξης του πολιτικού προσωπικού, των ΜΜΕ και των μπάτσων. Μια απροκάλυπτη υποστήριξη που στόχο είχε να καταστείλει με κάθε τρόπο το κίνημα που δημιουργήθηκε μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και αφετέρου να υποστηρίξει το πολιτικό και οικονομικό καθεστώς το οποίο αντιμετώπιζε μια οικονομική και θεσμική κρίση. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μπ. Παπαδημητρίου δημοσιογράφου-ρουφιάνου του SKAI και μετέπειτα βουλευτή της ΝΔ, που προέτρεπε σε συνεργασία των συντηρητικών δυνάμεων με μια "σοβαρή Χρυσή Αυγή". Όμως η μαζική και δυναμική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος και οι μάχες που δόθηκαν στους δρόμους, τις πλατείες, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, στα εργασιακά κάτεργα ήταν αυτό που εν τέλει κατάφερε να αναχαιτίσει τους φασίστες.

Τα τελευταία χρόνια είναι εμφανής η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων, σε πανευρωπαικό και αμερικανικό επίπεδο. Η τοποθέτηση για ακόμα μια 5ετία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην κεφαλή της Κομισιόν, η ακροδεξιά πρωθυπουργός Μελόνι στην Ιταλία, η άνοδος του AFD ενός κόμματος με σαφείς αναφορές στον ναζισμό στην Γερμανία, η μεγάλη άνοδος της Μαριν Λεπεν στην Γαλλία, ο ακροδεξιός πρωθυπουργός Ορμπαν στην Ουγγαρία. Σε μια συνθήκη όπου η καπιταλιστική κρίση δε δείχνει κανένα σημάδι υποχώρησης και οι πολεμικές συγκρούσεις κλιμακώνονται σε όλα τα μέρη του πλανήτη, οι ευρωπαϊκές ελίτ επενδύουν στον εθνικισμό και στον φασισμό ως αντίβαρο στην πολιτική αστάθεια, την οργή απέναντι στις πολιτικές λιτότητας, και στον κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνικής αμφισβήτησης. Για να ανασυγκροτηθούν οι φασίστες και να κερδίσουν έδαφος στο κοινωνικό πεδίο χρησιμοποιούν την αντι-μεταναστευτική ρητορική, την μισαλλοδοξία απέναντι στο διαφορετικό, τον ρατσισμό, όπως και τις θεωρίες συνομωσίας. Στην ουσία αυτό που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινωνία από τα πραγματικά προβλήματα και τους πραγματικούς υπαίτιους της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης που βιώνουμε.

Στη Ελλάδα, οι ακραίες αντιμεταναστευτικές πολιτικές που οδήγησαν στην δολοφονία 600 μεταναστών στο ναυάγιο της Πύλου το Ιούνιο του 2023, πριμοδοτούν τον φασιστικό συρφετό και οπλίζουν τα χέρια τους (πογκρόμ Εβρο, επιθέσεις σε μετανάστες).

Ο φασισμός αποτελεί γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Το ίδιο το πολιτικό σύστημα είναι αυτό που γεννάει και πριμοδωτεί τον φασισμό, για αυτό και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να τον εξαλείψει. Οι υποκριτικές καταδίκες της φασιστικής βίας (εκ των υστέρων) και οι δικαστικές καταδίκες των ναζί, έχουν ως στόχο να ξεπλύνουν τον βρώμικο ρόλο του συστήματος που τους στήριξε και τους χρησιμοποίησε και να αναδείξουν τον κρατικό μηχανισμό ως εγγυητή της αιματοβαμμένης κοινωνικής τους ειρήνης. Συνεπώς ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, οφείλει να είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση, ενάντια στα σύνορα και τους επίπλαστους διαχωρισμούς. Ο αντιφασισμός, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικότερου αγώνα για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση. Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν μπορεί να μένει σε επίπεδο διακηρύξεων, αλλά πρέπει να έχει μαχητικά, οριζόντια, αυτοοργανωμένα χαρακτηριστικά, να στρέφεται ενάντια στο κράτος και τα αφεντικά που τους χρηματοδοτούν και τους υποστηρίζουν, να τσακίζει τους φασίστες στον δρόμο και να αναχαιτίζει κάθε προσπάθειά τους να καταλάβουν χώρο,.

Η αλληλεγγύη με όσους και όσες βρίσκονται στο στόχαστρο των φασιστών και του κράτους αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αντιφασιστικού αγώνα. Ενάντια στις πολιτικές που στοχοποιούν κοινωνικές ομάδες και στους μηχανισμούς καταστολής που τις επιβάλουν. Ενάντια στον διαρκή πόλεμο που διεξάγουν τα ευρωπαικά κράτη στα σύνορα της ΕΕ, όπου μετανάστες και μετανάστριες σκοτώνονται συστηματικά από την frontex, το λιμενικό, τους μπάτσους, τον στρατό. Ενάντια στην συστηματική επίθεση σε μετανάστριες και μετανάστες, ρομά, άτομα με διαφορετική έμφυλη ταυτότητα ή σεξουαλικό προσανατολισμό, προτάσσουμε τους κοινούς αγώνες ενάντια στην φασιστική βαρβαρότητα, την καταπίεσή και την εκμετάλλευση.

Στις 16 Σεπτέμβρη δικάζονται οι 2 αντιφασίστες αγωνιστές για επιθέσεις σε φασιστικούς στόχους το διάστημα 2017-2019, οι οποίες αποτέλεσαν μαχητικές απαντήσεις απέναντι στις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις φασιστών και κράτους. Οι δυο αντιφασίστες σύντροφοι κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης "Ταξιαρχία", η οποία πραγματοποίησε συνολικά 6 επιθέσεις απέναντι σε φασιστικούς στόχους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως μάρτυρας κατηγορίας είναι και ο Ηλίας Κασιδιάρης, τρία στελέχη της Χρυσής Αυγής (υπεύθυνοι γραφείων Ασπρόπυργου, Μενιδίου και σταθμό Λαρίσης), καθώς και πλήθος μπάτσων ("αντι"τρομοκρατική, ΕΚΑΜ και κρατική ασφάλεια).

Οι τρεις βασικές υποθέσεις για τις οποίες παραπέμπονται οι δύο σύντροφοι είναι: α) η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χ.Α. στον Ασπρόπυργο στις 11.2.2019, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση "Ταξιαρχία Petrit Zifle" β) η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χ.Α. στο Μενίδι στις 23.5.2019, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση "Ταξιαρχία Ντουρούτι", και γ) η εμπρηστική επίθεση στα τότε κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στην Αθήνα, στην οδό Θ. Δηλιγιάννη την 1.11.2019, που είχε αποτέλεσμα την καταστροφή του δεύτερου ορόφου όπου στεγαζόταν μεταξύ άλλων το πολιτικό γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο κατασκευής τρομοκρατικής οργάνωσης οι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για το σύνολο των πράξεων της οργάνωσης "Ταξιαρχία" που αυτές περιλαμβάνουν: α) τον εμπρησμό οχημάτων μέλους της Χ.Α. στην Πετρούπολη στις 17.10.2017 ("Ταξιαρχία Abd Elsalam"), β) την επίθεση και τον ξυλοδαρμό μελών της Χ.Α. στα γραφεία του Ασπρόπυργου στις 14.6.2017 ("Ταξιαρχία Σαχζάτ Λουκμάν") και τις φθορές στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη λ. Μεσογείων στις 31.3.2017 ("Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας").

Σε αυτή τη δίκη πρέπει να δοθεί ένα δυναμικό μήνυμα προς το κράτος, τους φασίστες και τον δικαστικό μηχανισμό. Οι διώξεις και οι κρατικές μεθοδεύσεις δεν μπορούν να μας κάμψουν, είναι κομμάτι της συνολικότερης καταστολής και επίθεσης απέναντι στους αγωνιστές-ριες. Στο πρόσωπο των 2 αντιφασίστων συντρόφων, επιχειρείται να τιμωρηθεί και να ποινικοποιηθεί η αντιφασιστική δράση. Για αυτό είναι σημαντική η στήριξή τους από το σύνολο του αντιφασιστικού κινήματος. Η πολιτική αυτή δίωξη θα πέσει στο κενό, απέναντι σε ένα ισχυρό κίνημα που με συνέπεια και συνέχεια θα υπερασπίζεται τα προτάγματά του και όσες/ους βάλλονται από την καταστολή.

Κράτος και κεφάλαιο γεννούν τον φασισμό.

Μπάτσοι-ΤV-Νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί.

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τον φασισμό.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 αντιφασίστες τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 9πμ στο εφετείο Αθηνών (αίθουσα δ100β 4ος όροφος)

Όλες και όλοι στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι την Τέταρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 17:30 από το μνημείο του Παύλου Φύσσα.

αναρχική συλλογικότητα Acte

acte@riseup.exnet/acte.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Θάνατος στον φασισμό, το κράτος και τον καπιταλισμό

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Αντιφασιστική - Αντικρατική - Αντικατασταλτική Διαδήλωση

Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη

Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, 17.30

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Σεπτεμβρίου 15h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Όλοι/ες στην αντιφασιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα | Το αίμα του Παύλου δεν θα στεγνώσει

Πριν 11 χρόνια δολοφονήθηκε μαχόμενος ο μουσικός αντιφασίστας Παύλος Φύσσας από τα φασιστικά-νεοναζιστικά-παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία του αποτέλεσε την κορύφωση της ασύδοτης και αποθρασυνόμενης φασιστικής-παρακρατικής βίας, πλάι στις δεκάδες επιθέσεις απέναντι σε συνδικαλιστές, κομμουνιστές/στριες, αγωνιστές/στριες, αριστερούς-προοδευτικούς ανθρώπους, μετανάστες, αναρχικούς, στέκια, δομές και καταλήψεις του κινήματος.

Οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις, οι συγκρούσεις, η έκφραση της λαϊκής αντιβίας, η λαϊκή οργή για Παύλο Φύσσα και Σαχζάτ Λουκμάν, δημιούργησαν τους όρους για την συγκρότηση και την εμφάνιση ενός πολύμορφου αντιφασιστικού κινήματος που δυνάμωσε σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, πανεπιστήμια, όπου όρθωνε το κεφάλι του το φίδι του φασισμού.

Προμετωπίδα αυτού του ταξικού - λαϊκού - αντιφασιστικού κινήματος στάθηκαν οι δυνάμεις που μπόλιασαν πλάι στην καθημερινή αντιφασιστική δουλειά, την πολύμορφη πρακτική και δράση, που κράτησαν την πρακτική της μαχητικής αντιμετώπισης των φασιστών τσακίζοντας υλικά τις δομές και τους μηχανισμούς τους, παίρνοντας πίσω γειτονιές και διαλύοντας κάθε απόπειρα φασιστικής παλινόρθωσης.

Aυτή η μαχητική αντιμετώπιση και πρακτική είναι που κράτησε ζωντανή την ιστορία του λαϊκού - αντιφασιστικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, την μεγάλη αντιφασιστική παράδοση της εποποιίας του 1940 - 1949.

Τέσσερα χρόνια μετά την ετυμηγορία των αστικών δικαστηρίων για την φασιστική- παρακρατική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, το «καλλώπισμα» του αστικού πολιτικού συστήματος λαμβάνει τέλος και τα κροκοδείλια δάκρυα της αστικής τάξης αντικαθίστανται από τον πραγματικό χαρακτήρα του εξαρτημένου Ελληνικού Αστικού Κράτους σε καιρούς δομικής κρίσης του συστήματος.

Η στήριξη του Ναζιστικού Καθεστώτος του Κιέβου και του Σιωνιστικού Κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ (πολιτικά - οικονομικά - διπλωματικά και στρατιωτικά) αποκρυσταλλώνουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο πως η ντόπια αστική τάξη, η κυβέρνηση και τα Κόμματα του ευρωνατοϊκού τόξου είναι δεμένα πισθάγκωνα στο άρμα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Σε μία περίοδο που ο ναζισμός - φασισμός του καθεστώτος του Κιέβου απειλεί να γυρίσει πίσω στην Ευρώπη, που τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις αποδεικνύουν μία χαμηλής έντασης κρίση αντιπροσώπευσης του εγχώριου αστικού πολιτικού συστήματος, οφείλουμε να στήσουμε μαζικό εργατικό - λαϊκό ανάχωμα απέναντι στον σύγχρονο φασισμό και σε όσους τον χορηγούν (ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ).

Θα τιμήσουμε τον νεκρό μαχόμενο αντιφασίστα δολοφονημένο από τα ναζιστικά-παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής Παύλο Φύσσα οργανώνοντας και οικοδομώντας τους αναγκαίους όρους πλατιάς μαχόμενης αντιφασιστικής - αντιιμπεριαλιστικής ενότητας με αιχμή την λαϊκή περιφρούρηση, οργάνωση και αντίσταση που θα στραφεί απέναντι στους σύγχρονους υποστηρικτές των μπαντερριστών και στους ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστές που τους στηρίζουν.

Να μετατρέψουμε την διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για τα 11 χρόνια από την δολοφονία του σε ένα ατίθασο, οργανωμένο, λαϊκό και μαχητικό ποτάμι που να σμιλέψει την ενότητα μέσα στις γραμμές του αντιφασιστικού - αντιιμπεριαλιστικού- εργατικού - λαϊκού κινήματος, καταδικάζοντας το σύστημα της εξάρτησης, της υποτέλειας και της εκμετάλλευσης και τα ναζι-φασιστικά παρακρατικά απολοιφάδια του.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες να μαζικοποιήσουν το μπλοκ του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» και να ενδυναμώσουν την κατεύθυνση της αντιφασιστικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης για την ήττα του ΝΑΤΟ, το τσάκισμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας.

Πιασμένοι αλυσίδες και με ψηλά τις σημαίες της αντιφασιστικής - αντιιμπεριαλιστικής πάλης, συντεταγμένα, μαχητικά και με πυγμή, να τιμήσουμε στην πράξη τον Παύλο Φύσσα, να στείλουμε το μήνυμα και να δώσουμε την υπόσχεση στους νεκρούς του λαϊκού αντιφασιστικού κινήματος, πως το αντιφασιστικό - αντιιμπεριαλιστικό νήμα δεν κόβεται και θα ζητήσουμε λογαριασμό από τους φασίστες - παρακρατικούς απογόνους των Χιτών, των ταγματασφαλιτών, των Μάϋδων και του καπιταλιστικού - ιμπεριαλιστικού συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει.

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 40, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Σεπτεμβρίου 18h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

από Προλεταριακό Αντιφασιστικό Μέτωπο Δυτικών Προαστίων

post image

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

Φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα, που στις 18/9/13 δολοφονήθηκε από ναζιστικά τάγματα εφόδου στο Κερατσίνι. Ήταν βράδυ Τρίτης εκείνο τον Σεπτέμβρη όταν ο Παύλος βρέθηκε αντιμέτωπος με πολυμελές τάγμα εφόδου δίνοντας την δική του μάχη.Ήταν εκείνο το βράδυ που ο Παύλος περνούσε στην αθανασία, ανεβαίνοντας στο "πάνθεον" των αγωνιστών που έγιναν φάροι υπενθύμισης, αντίστασης και αγώνα για τις νέες γενιές. Έγιναν σημείο αναφοράς για τις παλαιότερες ώστε να επικαιροποιηθούν οι αποφάσεις για την αναγκαιότητα της ανυποχώρητης πάλης απέναντι στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Ο Παύλος είναι ένας ακόμα από τους δικούς μας νεκρούς που κατάφερε μέσα από μια καρδιά που αιμορραγεί να μετατρέψει τον θάνατο σε ζωή, και έτσι να γίνει αιμοδότης και αυτός με την σειρά του, θρεφοντας ένα από τα αρχαιότερα ένστικτα του ανθρώπου, την ίδια την ανάγκη.Η αξία της αντίστασης και των αποφάσεων του Παύλου, τόσων άλλων νωρίτερα και προφανώς αυτών που έρχονται να πάρουν τη σκυτάλη, είναι πολύτιμη για εμάς.

Ο χαμός του Παύλου όχι μόνο δεν παύει να κάνει την αξία της αντίστασης επιτακτική, αλλά προχωρά παραπέρα, φτάνοντας στο σημείο από το θάνατο να γεννά ξανά ζωή, μια ζωή ανεπιστρεπτί δοσμένη στον αγώνα.Αυτή η ζωή είναι τα χιλιάδες λουλούδια που άνθισαν, ποτισμένα από το αίμα των δικών μας νεκρών, φέρνοντας μας στο νου τα λόγια του ποιητή που συνιστούσε να μη χάσουμε ποτέ το θάρρος μας, γιατί τα δικά μας σπίτια, όπως έλεγε, είναι όλοι οι δρόμοι που στα σπλάχνα τους κοιμούνται τόσοι σκοτωμένοι.

Πολλοί λένε πως οι νεκροί πίσω δεν γυρνούν και αυτό αποτελεί μια ισοπεδωτική αλήθεια. Κι όμως οι νεκροί του λαού και της εργατιάς πάντοτε έρχονται αντιμέτωποι με το παράδοξο και ενώ μπορεί να λείπουν για δεκαετίες, που να φαντάζουν αιώνες σε όσους βιώνουν την απώλεια, είναι παρόντες σε κάθε στιγμή της ζωής, μικρή και μεγάλη, διαμορφώνοντας πάντα το επόμενο ξημέρωμα.

Πόσοι και πόσες από τους χιλιάδες που βρίσκεστε σήμερα εδώ μπορείτε να αμφιβάλλετε για το αν μια μάνα, ακόμα και αυτήν τη στιγμή, μπορεί να δώσει ένα χάδι στο πρόσωπο του γιού που βρίσκεται στο μνήμα. Ότι ένας πατέρας μπορεί να δώσει ένα χτύπημα στον ώμο και κρατώντας το χέρι του σταθερό να κοιτάξει χαμογελώντας.

Πώς τόσα αδέρφια, φίλοι και φίλες μπορούν να ανταλλάξουν μια αγκαλιά και να χτυπήσουν δυνατά ο ένας την πλάτη του άλλου.

Να είστε σίγουροι πώς αυτό μπορεί να συμβεί και θα συμβαίνει.Να είστε σίγουροι πως θα την κάνουμε κομμάτια την πραγματικότητα και θα την βάλουμε να γονατίσει μπροστά στην μνήμη, το χρέος και την υπόσχεση, μπροστά στην ίδια την ανάγκη... Την ανάγκη εκείνη που υπόσχεται πως όσο περνάει από το χέρι μας δε θα επιτρέψουμε να υπάρξει άλλος Παύλος νεκρός.

Όλοι εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικές διαδρομές, αλλά από κοινή ταξική αφετηρία, γνωρίζουμε τον κοινό αντίπαλο γι'αυτό πορευόμαστε μαζί και απαντάμε συντονισμένα. Οι ναζιστικές συμμορίες ότι μανδύα και αν φορέσουν, ποτέ δε θα μπορέσουν να κρύψουν το προφανές.

Δεν αποτελούν τίποτα λιγότερο από το μακρύ χέρι της πλουτοκρατίας, που απλώνεται με αυθάδεια, χτυπώντας τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του Λαού. Δίνουμε την υπόσχεση, πως όπως αυτά τα χέρια τα κόψαμε από τη ρίζα στο παρελθόν, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα το πράξουμε στο σήμερα και στο αύριο.

Απλώνουμε το χέρι μας σε κάθε εργάτη και εργάτρια, σε κάθε μαθητή, φοιτητή και νεολαίο, σε κάθε συνάνθρωπο μας που στο τέλος της μέρας έχουμε τα ίδια προβλήματα. Θα περπατήσουμε μαζί έχοντας ο ένας τον άλλον στο πλάι του, με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και σεβασμό και κυρίως με αυτοθυσία, ώστε να κάνουμε γνωστό προς πάσα κατεύθυνση πως όποια φασιστική συμμορία επιχειρήσει να βρει ρίζωμα στις λαϊκές γειτονιές μας, θα την ξεριζώσουμε συθέμελα.

Αυτές οι γειτονιές είναι δικές μας, με τους δικούς μας ανθρώπους και όλοι μαζί θα τις περιφρουρήσουμε από την κρατική βία και τρομοκρατία, την φασιστική απειλή και την φτώχεια. Ενωμένο το μέτωπο της εργατιάς θα ενισχύσει τα δικά του οδοφράγματα αντίστασης, μέρα με τη μέρα από γειτονιά σε γειτονιά, έξω από κάθε λαϊκό σπίτι και σε κάθε πλατεία.Σας καλούμε αυτή τη μάχη να τη δίνουμε μαζί και να πορευτούμε πλάι - πλάι.

Τιμούμε τον Παύλο Φύσσα που στάθηκε βράχος ακλόνητος και αντιμετώπισε τα τάγματα εφόδου σε αυτά εδώ τα μέρη των δυτικών προαστίων για να υπερασπιστεί τους φίλους του, αλλά και τη δυνατότητά της νεολαίας και του λαού να περπατάν χωρίς φόβο στους δρόμους της γειτονιάς του, δίνοντας έτσι νέο σάλπισμα αντίστασης που έφτασε στα αυτιά εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων για να αγωνιστούν απέναντι στην φασιστική και κρατική τρομοκρατία.Η μεγάλη καρδιά του Παύλου συνεχίζει να γεννά νέες στρατιές αποφασισμένων νεολαίων, που έρχονται ως νέα βάρδια στην φρουρά τής εργατικής τάξης και του Λαού.

Στην αυριανή διαδήλωση να γίνουμε εκείνο το ορμητικό ποτάμι που θα δώσει τις δικές του σημάνσεις αγώνα και πάλης απέναντι στο φασισμό και στο καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Αύριο όλοι και όλες θα είμαστε ξανά μια γροθιά.Κλείνοντας επιτρέψτε μας να δανειστούμε τα λόγια του μεγάλου ποιητή του λαού μας, Γιάννη Ρίτσου:

"Πάντα νικάει το δίκιο! Μια μέρα θα νικήσει ο άνθρωπος.Μια μέρα η λευτεριά θα νικήσει τον πόλεμο. Μια μέρα θα νικήσουμε για πάντα.

"Παύλος Φύσσας, πάντα παρών στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μας!

Τετάρτη 18/9, Μνημείο Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι, 17.30

• Προλεταριακό Αντιφασιστικό Μέτωπο Δυτικών Προαστίων •


1 2 3 4 5 6 7 8 9

[ΚτΒ] 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Διαδήλωση Τιμής & Μνήμης [Τετάρτη 18/9. Κερατσίνι]

από Κίνηση της Βιολέττας

από prolprot.espivblogs.net

post image

11 χρόνια πριν ο αντιφασίστας προλετάριος Παύλος Φύσσας δολοφονείται μαχόμενος, υπερασπιζόμενος τους φίλους του, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής - παρακρατικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι.

11 χρόνια μετά η μνήμη του Παύλου παραμένει ανεξίτηλα ζωντανή μέσα στα μυαλά και τις καρδιές όλων όσων συνεχίζουν ν' αγωνίζονται ενάντια στα πιο θρασύδειλα γεννήματα της αστικής Εξουσίας. Τους κάθε λογής Μιχαλολιάκους, Λαγούς και Κασιδιάρηδες, τις κάθε λογής «σοβαρές» ή ασόβαρες ακροδεξιές, ναζιστικές - φασιστικές συμμορίες αλλά και ενάντια "στ' αφεντικά τους και τ' αφεντικά των αφεντικών τους" : το Κεφάλαιο & το Κράτος του, αυτό το Κράτος της Γ' Ελληνικής "Δημοκρατίας" των εφοπ-ληστών και των τραπεζιτών, των καναλαρχών και των κυβερνητικών και "αντιπολιτευόμενων" πολιτικών υπαλλήλων τους.

11 χρόνια μετά, ο Παύλος συνεχίζει να ζει μέσα από τις αντιστάσεις & τους αγώνες όλων όσων δεν ξεχνάνε - δεν συγχωρούνε.

Όλοι & Όλες στη Διαδήλωση Τιμής και Μνήμης την Τετάρτη 18/9 στις 17.30 στο Μνημείο Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Στηρίζουμε - Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Ανοιχτής Συνέλευσης Αντιφασιστ(ρι)ών.

Κίνηση της Βιολέττας

Αθήνα, Σεπτέμβρης 2024