τι; : πορεία, συγκέντρωση θεματική : ΔΕΘ από :

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 στις 17.30

2 καλέσματα : 1 2

Προσυγκέντρωση και Πορεία προς τη ΔΕΘ (Συντριβάνι)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2024 ανοίγει επίσημα η 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει ένα ακόμη πακέτο «μέτρων» εξολόθρευσης του εργαζόμενου λαού.

Η φετινή ΔΕΘ γίνεται υπό το φόντο της συνεχιζόμενης και διευρυνόμενης φτωχοποίησης των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, της πλήρους διάλυσης των κοινωνικών δομών, της ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, του γκρεμίσματος του Εθνικού Συστήματος Υγείας, της 6ήμερης εργασίας και της ανύπαρκτης φιλεργατικής νομοθεσίας, της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, της «ατομικής ευθύνης» ακόμα και για την πυροπροστασία, της προσπάθειας συγκάλυψης των ευθυνών και των συνθηκών που για το έγκλημα της δολοφονίας των Τεμπών, του «112 εκκενώστε» για φωτιές, βροχές, χιόνια, καύσωνες, του ξεχαρβαλώματος των δημόσιων δομών και του «επιτελικού κράτους» των εργολάβων, του ταμείου ανάκαμψης, των drones, της καταστολής, των διώξεων, των πειθαρχικών μέτρων.

Οι βασικοί μισθοί πείνας, η φοροληστεία, η ακρίβεια στα βασικά αγαθά, στην ενέργεια, στην στέγη, στις μεταφορές, από τη μια τσακίζει τις δικές μας ζωές, από την άλλη δημιουργεί υπερκέρδη δις ευρώ για τράπεζες και κεφαλαιοκράτες. Στη δραματική αυτή σύνθλιψη της καθημερινότητας, στην εκρηκτική χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης, στην υπονομευτική για την κοινωνική συνοχή οικονομική ασφυξία στην οποία περιέρχονται τα νοικοκυριά, η επιλογή της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της επιδοματικής πολιτικής (κι αυτή με ψίχουλα) ως εργαλείο κοινωνικής μηχανικής, μια πολιτική που λειτουργεί συμπληρωματικά αλλά και θεσμοποιεί ταυτόχρονα την πλήρη υποχώρηση του κοινωνικού κράτους.

Ένα τέτοιο «πακέτο» μέτρων έρχεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση στη φετινή ΔΕΘ, «με κοινωνικό αποτύπωμα» και «κοστολογήμενο», όπως λένε οι διαρροές της, υπό το βάρος της αξιολόγησης των «οίκων» και της ΕΕ για την επόμενη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ταυτόχρονα η ανατολική Μεσόγειος και η ευρύτερη περιοχή φλέγεται, ο λαός της Παλαιστίνης ξεκληρίζεται σε κοινή θέα, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, με την ελληνική κυβέρνηση υπό το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να στέκεται αδίστακτα στο πλευρό των επικυρίαρχων, να εμπλέκει την χώρα και το λαό στους πολεμικούς σχεδιασμούς τους, να δαπανά απροκάλυπτα για πολεμικούς εξοπλισμούς, απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια για ειρήνη και δικαιοσύνη.

Η φετινή ΔΕΘ για εμάς αποτελεί την αρχή για την οργανωμένη πάλη του λαού για την ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών. Δύναμη μας είναι ο αγώνας και η συλλογική διεκδίκηση.

Ξαναπιάνουμε το νήμα αυτού του αγώνα που συνδέει τα βασικά στοιχεία για τη διασφάλιση καλύτερων όρων εργασίας και ζωής: Την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, την ανατροπή των πολιτικών ιδιωτικοποιήσεων με την υποβάθμιση του δημοσίου χαρακτήρα των αγαθών και την εκχώρησή τους σε ιδιώτες -σε ενέργεια, μεταφορές, νερό-, την ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών που αφορούν τις κοινωνικές δομές, την πολιτική προστασία και την προστασία του περιβάλλοντος. Η πάλη για αυξήσεις στους μισθούς, 6ωρη πενθήμερη εργασία, ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, ωράριο, δικαιώματα είναι υπόθεση όλων μας. Ενάντια σε μια κυβερνητική και ευρωπαϊκή πολιτική που επιδιώκει το ξεπέρασμα της κρίσης να γίνει με όρους υπερεκμετάλλευσης και ενίσχυσης της καπιταλιστικής κερδοφορίας συνεχίζοντας την επιχείρηση αναίρεσης του συνόλου των κατακτήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος και που βάζει απέναντι και στο στόχαστρο τον εργαζόμενο κόσμο και τα εργασιακά δικαιώματα θα πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση ξεκινώντας με κόμβο τη ΔΕΘ και συνεχίζοντας τον αγώνα για να θέσουμε τις ανάγκες μας μπροστά.

Μέσα από τους αγώνες μας, να πάρουμε από τα κέρδη τους για να ζήσουμε, να εκβιάσουμε τους από πάνω γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο και χωρίς εμάς δεν υπάρχει πλούτος. Να επιβάλλουμε κατακτήσεις προς όφελος μας. Να αγωνιστούμε για:

  • Αύξηση εδώ και τώρα του κατώτατου μισθού Αυτόματη αναπροσαρμογή όλων των μισθών με βάση των πληθωρισμό.
  • Ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς στο ύψος των αναγκών μας.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης με γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους - έλεγχο στην αγορά - Φορολογήστε τους πλούσιους!· Πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας. Ενιαίος δημόσιος φορέας παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Ρεύμα φθηνό για το λαό, καμία διακοπή ρεύματος.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μείωση του χρόνου εργασίας, 6ωρο-5ήμερο, ώστε να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, να καταπολεμηθεί η ανεργία και να γίνει μεγαλύτερος και ποιοτικότερος ο ελεύθερος χρόνος μας.
  • Μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των νοσοκομείων.
  • Στήριξη της δημόσιας παιδείας, του φυσικού μας πλούτου και του περιβάλλοντος.
  • Ενίσχυση της δασοπροστασίας και της αντιπλημμυρικής προστασίας με έργα υποδομής και προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.- Το φυσικό περιβάλλον δεν είναι εμπόρευμα - Πρόσβαση σε όλες-ους σε δάση και παραλίες
  • Ενάντια στην καταστολή, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και συλλογικής δράσης και ζωής, στα πειθαρχικά μέτρα, στα ποινολόγια ακόμα και για τους μαθητές!

Να αγωνιστούμε για ειρήνη και δικαιοσύνη! Για απεμπλοκή της χώρας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΕΕ - ΝΑΤΟ, για το σταμάτημα της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Για μείωση των στρατιωτικών δαπανών και έναρξη των ειρηνευτικών διαδικασιών. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις στη χώρα μας.

Ως ΜΑΧΗ - Ανεξάρτητη Ταξική Ενωτική Κίνηση καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες στην ενιαία, ενωτική, συγκέντρωση και πορεία, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, 17:30μμ, που θα ξεκινήσει από το Συντριβάνι και θα καταλήγει στην είσοδο της ΔΕΘ.

ΜΑΧΗ - Ανεξάρτητη Ταξική Ενωτική Κίνηση

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Σεπτεμβρίου 05h


ΕΕ - Ελλάδα - Γερμανία
στηρίζουν των Παλαιστίνιων τη γενοκτονία
ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Δε χρειάζεται και πολλή πειθώ για να αναδειχτεί η ακραία πτώση του βιοτικού επιπέδου του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας της χώρας τα τελευταία 15, για να μην πούμε 20 χρόνια. Η τρέχουσα κρίση ακρίβειας και η γενικευμένη αύξηση του κόστους ζωής έχουν δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζόμενων, άνεργων και αυτοαπασχολούμενων, αθροιστικά με τις τεράστιες δυσκολίες που προκάλεσαν τα μνημόνια. Ταυτόχρονα, η συνεχιζόμενη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και η υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών απελπίζουν και παραλύουν τον κόσμο της εργασίας. Η κωλοτούμπα της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 οδήγησε τις εργαζόμενες τάξεις στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από την κυρίαρχη πολιτική της λιτότητας, της αντιδημοκρατικής εκτροπής των μνημονίων, της ηθελημένης απαξίωσης των δημόσιων δομών υγείας, μεταφορών, παιδείας, πρόνοιας και ασφάλισης και τελικά της ιδιωτικοποίησης και συνεπώς πλήρους κατάρρευσής τους (πχ στους σιδηροδρόμους και στις δομές υγείας της επαρχίας και όχι μόνο).

Η διάχυτη αίσθηση αδράνειας διακόπτεται από μερικές σπάνιες στιγμές αγώνων, όπως κάποιες απεργίες (πχ για τον έναν χρόνο από το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη). Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε και τη διαδήλωση της ΔΕΘ σε άλλη μια τέτοια στιγμή που θα δώσει το θάρρος στον κόσμο της εργασίας να βγει στο προσκήνιο. Η προσωρινή έλλειψη οργανωμένης εναλλακτικής πρότασης ας μη μας κρατήσει σπίτια μας για πάντα. Πρέπει να βγούμε και να αντισταθούμε στους δρόμους!

Το σύστημα και η κυβέρνηση της χώρας μας δεν έχουν διστάσει να μας μπλέξουν ακόμα και σε πολεμικές περιπέτειες μέσω των βάσεων του ΝΑΤΟ στη Σούδα και την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να σταθούν στο Ισραήλ, μια χώρα βασική σύμμαχο της ελληνικής αστικής τάξης. Είναι άγνωστες οι συνέπειες της υποστήριξης του Ισραήλ, ένα κράτος-τσιράκι του δυτικού ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα στηρίζει με όλους τους τρόπους τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-τρομοκράτη, Ισραήλ. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε άλλο! Η διαμαρτυρία στον δρόμο πρέπει να είναι η μεγαλύτερη δυνατή!

Φέτος τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ θα είναι η Γερμανία, η αστική τάξη της οποίας αποτελεί μια από τις στενότερες συμμάχους του Ισραήλ. Την Παρασκευή 12/4, το προγραμματισμένο Συνέδριο για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο έγινε αποδέκτης πρωτοφανών απαγορεύσεων και επιθέσεων από τη γερμανική αστυνομία. Παλαιστίνιοι και Εβραίοι ακτιβιστές προσήχθησαν, ενώ η αστυνομία αφού έκοψε το ρεύμα, εισέβαλε στον χώρο του συνεδρίου για να εμποδίσει την διεξαγωγή του. Έφτασε στο σημείο να απαγορεύσει την είσοδο στη Γερμανία, εκτός από τον πανεπιστημιακό και χειρούργο γιατρό Dr Ghassan Abu Sittah και του Έλληνα πολιτικού Γιάνη Βαρουφάκη, γραμματέα του ΜέΡΑ25, ιδρυτή του πανευρωπαϊκού κόμματος DiEM25, πρ. υπουργού και βουλευτή λόγω της φιλοπαλαιστινιακή στάσης του! Επίσης, η γερμανική αστική τάξη είναι ο κύριος πυλώνας του ευρωπαϊκού συστήματος επιβολής λιτότητας στις εργατικές τάξεις όλων των χωρών της Ευρώπης και ιδίως του ευρωπαϊκού Νότου. Η παρουσία όλων μας στην πορεία της ΔΕΘ θα είναι και μια δήλωση μνήμης για τις εγκληματικές πολιτικές του γερμανικού συστήματος ενάντια στους Παλαιστίνιους και τον ευρωπαϊκό κόσμο της εργασίας.

Ειδικά οι λοατκια+ και οι γυναίκες έχουμε όλους τους λόγους του κόσμου να κατέβουμε αυτό το Σάββατο στο Συντριβάνι και να διαδηλώσουμε. Οι γυναικοκτονίες δεν έχουν σταματήσει και η κυβέρνηση δε λέει να νομοθετήσει για την αναγνώριση του συγκεκριμένου όρου. Η κυβέρνηση, διά στόματος Άδωνη Γεωργιάδη δείχνει να έχει μετανιώσει για την θέσπιση του ομόφυλου γάμου με δικαίωμα γονεϊκότητας (έστω κολοβού), κάτι που προμηνύει ότι δε θα κατέβουν στη βουλή άλλα υπέρ των λοατκια+ νομοσχέδια (νομική αναγνώριση μη δυικών ταυτοτήτων φύλου, πλήρη δικαιώματα γονεϊκότητας στα ομόφυλα ζευγάρια, πραγματικά αντισεξιστική σεξουαλική αγωγή στα σχολεία κλπ).

Για αυτούς και για άλλους τόσους λόγους σας καλούμε στο λοατκια+ και φεμινιστικό μπλοκ στην πορεία της ΔΕΘ αυτό το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 17:30 στο Συντριβάνι (γωνία Εγνατίας και Εθνικής Αμύνης).

Ας είμαστε όλες, όλα, όλοι εκεί.

ομάδα Sylvia Rivera - για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Σεπτεμβρίου 07h