τι; : συνέλευση θεματική : Θ. Πικάσης από :

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 στις 18.30

Συνέλευση αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας Θ. Πικάση

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΙΚΑΣΗ

Επόμενη συνέλευση αλληλεγγύης την Κυριακή 8/9, 18:30 στο Θεατράκι του Λόφου Στρέφη

Ο αγωνιστής κρατούμενος Θανάσης Πικάσης, βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Ιουλίου, απαιτώντας αρχικά να μην μεταχθεί και πλέον να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού από τις οποίες απήχθη στις 10 Ιουλίου για να καταλήξει στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα. Ως σπουδαστής στα ΙΕΚ Κορυδαλλού και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αλλά και έχοντας την οικογένειά του στην Αθήνα, η μεταγωγή αυτή είχε εξ αρχής χαρακτήρα ρεβανσισμού.

Η στοχοποίησή του, τόσο από τη βασανίστρια κρατουμένων και διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη, όσο κι από τον μπάτσο αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, προκύπτει από τη μαχητική αγωνιστική του στάση εντός των τειχών. Η μεταγωγή του ακολουθεί μία σειρά τέτοιων μεταγωγών (Κ. Σακκά, Θ. Χατζηαγγέλου, Κ. Δημαλέξη και αρκετών άλλων αγωνιστών κρατουμένων), ως απάντηση στους αγώνες που δόθηκαν εντός των κρατικών κολαστηρίων ενάντια στις επικείμενες τότε αλλαγές του Σωφρονιστικού Κώδικα το 2022-23. Βασική στιγμή του αγώνα αυτού που αποτελεί την δικαιολογία της υπηρεσίας για την εκδικητικότητά της απέναντι στους αγωνιστές κρατουμένους, αποτελεί το πανό που σηκώθηκε το Φθινόπωρο του 2023 εντός των φυλακών Κορυδαλλού και έγραφε "ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙ ΓΑΜΩΖΩΕΣ".

Η χρήση των μεταγωγών για το σπάσιμο των ατομικών και συλλογικών αντιστάσεων εντός των φυλακών μπορεί να αποτελεί το αγαπημένο εργαλείο της Μ. Στέφη τα τελευταία χρόνια, είναι όμως μόνο ένα από το πλήθος τέτοιων εργαλείων που έχουν στα χέρια τους οι κρατικοί βασανιστές διαχρονικά. Από την πλευρά μας, αντιλαμβανόμαστε τις αντιστάσεις των κρατούμενων ενάντια στην εξαθλίωση που ζουν εντός των φυλακών ως αγώνες για την ζωή και την αξιοπρέπεια και ως αναπόσπαστο κομμάτι του γενικότερου αντικρατικού αγώνα. Ως τέτοιους, θεωρούμε απόλυτα αναγκαίο να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε. Όχι γιατί οι φυλακές μπορούν να "εξανθρωπιστούν", αλλά γιατί στον αγώνα για την ολική καταστροφή τους κανείς και καμία δεν περισσεύει.

Ο έγκλειστος αγωνιστής Θανάσης Πικάσης, μετά από περίπου δύο μήνες απεργίας πείνας, βρίσκεται πλέον στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού "Άγιος Παύλος". Με την "Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών" και τον εισαγγελέα Φιστόπουλο να παρατείνουν τον βασανισμό του, καθιστώντας πλέον την υγεία και τη ζωή του σε μεγάλο κίνδυνο, μην έχοντας κάνει καν τον κόπο να συνεδριάσουν για να εξετάσουν το αίτημά του.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΙΚΑΣΗ

ΟΥΤΕ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΑΝΕ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας Θ. Πικάση

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/95314/