τι; : πορεία θεματική : από :

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 στις 19.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία υπεράσπισης της Libertatia

Συγκέντρωση - Πορεία για την εισβολή της αστυνομίας στην Κατάληψη Libertatia

Σήμερα το μεσημέρι δυνάμεις της αστυνομίας εισβάλουν στον χώρο της κατάληψης Libertatia συλλαμβάνοντας 11 άτομα και κάνοντας δύο προσαγωγές. Οι κατηγορίες είναι η διατάραξη οικιακής ειρήνης και η παραμονή σε διατηρητέο κτίριο δίχως την άδεια της αρμόδιας αρχής και απείθεια. Στη συνέχεια σφράγισαν τις εισόδους, ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ παραμένουν και περιφρουρούν το χώρο.

Παράλληλα με τις δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα, τις ατελειώτες καμμένες εκτάσεις δασών, την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση της κοινωνικής βάσης και λίγο πριν την έναρξη της ΔΕΘ και τα εγκαίνια του νέου κύκλου κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, το κράτος επιλέγει να χτυπήσει και να εκκενώσει την εδώ και 16 χρόνια κατειλημμένη Libertatia. Είναι συνολικά η τέταρτη εισβολή στο κτίριο της Libertatia μετά τον εμπρησμό της από φασίστες στις 21/1/2018, με το συνολικό αριθμό των συλλήψεων να φτάνει τις 27, ενώ δεν έχει ούτε μια για τα φασιστοειδή που την έκαψαν . Το κράτος σε ένα κατασταλτικό μπαράζ εδώ και αρκετούς μήνες προσπαθεί να σβήσει τους κινηματικούς χώρους και τις δομές αγώνα που αντιστέκονται απέναντι σε ένα σάπιο και χρεωκοπημένο σύστημα.

Από την Κρήτη μέχρι τη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα οι καταλήψεις μάχονται και αντιστέκονται. Δεν παραδίνονται. Εμείς σαν κατάληψη Libertatia αγωνιζόμαστε σκληρά εδώ και πολλά χρόνια να ανοικοδομήσουμε το κτίριο και συνεχίσει η κατάληψη Libertatia να είναι ανοιχτή προσβάσιμη στην κοινωνία και τον κόσμο του αγώνα. Οι καταλήψεις είναι οι χώροι που προεικονίζουν τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε, έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης. Αν νομίζουν ότι θα παραδοθούμε είναι γελασμένοι. Θα μας βρουν μπροστά τους.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ
Η LIBERTATIA ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 11 ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΩΝ/ΕΙΣΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ 19:30 στο Πάρκο της ΕΡΤ3

28/8/2024
Κατάληψη Libertatia


1 2 3

Σήμερα το πρωί μπάτσοι εισέβαλαν στη Libertatia για τέταρτη φορά, πραγματοποιώντας 11 συλλήψεις και 2 προσαγωγές με αφορμή τις εργασίες συντήρησης του κτηρίου. Αλληλέγγυος κόσμος πραγματοποίησε συγκέντρωση απέξω για αρκετές ώρες μέχρι που το κράτος έδειξε την πρόθεσή του να μην επιτρέψει την κατάληψη του κτηρίου. Ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας, την καταστολή των χώρων όπου συναντιόμαστε, ζυμωνόμαστε και αγωνιζόμαστε θα είμαστε εδώ για όσο χρειαστεί, να θυμίζουμε πως οι καταλήψεις είναι χώροι ζωντανοί για τις πόλεις και τους ανθρώπους τους.

Αλληλεγγύη στη Libertatia και τα 11 συλληφθέντα άτομα

Κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ


1 2 3

Συγκέντρωση - Πορεία για την εισβολή της αστυνομίας στην Κατάληψη Libertatia 19:30 στο Πάρκο της ΕΡΤ3

Σήμερα το μεσημέρι δυνάμεις της αστυνομίας εισβάλουν στον χώρο της κατάληψης Libertatia συλλαμβάνοντας 11 άτομα και κάνοντας δύο προσαγωγές. Είναι η τέταρτη φορά που το κράτος και οι μπάτσοι επικαλούνται το "διατηρητέο" χαρακτήρα του κτηρίου της Libertatia για να επέμβουν στο χώρο της κατάληψης, να συλλάβουν κόσμο και να παρεμποδισουν τις εργασίες ανοικοδόμησης. Υπενθυμίζουμε ότι το κεντρικό κτήριο της κατάληψης κάηκε ολοσχερώς τον Ιανουάριο του 2018, κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού συλλαλητηριου από φασιστική ομάδα με την αγαστη συνεργασία και υπό την εποπτεία των μπάτσων. Είναι ο κόσμος του αγώνα, οι αναρχικοί και οι αναρχικές που συγκρότησε το Rebuild Libertatia και εδώ και εφτά χρόνια επιχειρεί και έχει κατορθώσει σε μεγάλο βαθμό να ανοικοδομήσει ένα μεγάλο κομμάτια του κτηρίου ! Και δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω μπροστά στην τρομοκρατία του κράτους και του κατασταλτικού μηχανισμού

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ!

Η LIBERTATIA ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 11 ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΩΝ/-ΕΙΣΩΝ

10,100, 1000αδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ