τι; : συνέλευση θεματική : από :

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 στις 18.30

Αν. Αντιφασιστική Συνέλευση ενόψει της πορείας του Φύσσα κ του δικαστηρίου των 2 αν…

Ανοιχτή Αντιφασιστική Συνέλευση ενόψει της πορείας του Φύσσα και του δικαστηρίου των 2 αντιφαστιστών

από Αντιφασίστες/αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά

Στις 16/9 και στις 18/9, το αντιφασιστικό κίνημα έχει μπροστά του δυο σημαντικές στιγμές αγώνα. Στις 16 ξεκινά και πάλι το δικαστήριο των δυο αντιφασιστών που διώκονται για τις επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α. και στις 18 θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο εδώ και 11 χρόνια, η μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, στη μνήμη του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Ο κόσμος του αντιφασιστικού, αντικρατικού, αντικαπιταλιστικού αγώνα πρέπει και θα είναι παρών και στις δυο αυτές μέρες. Μέσα κι έξω από τα δικαστήρια της Λουκάρεως, στους δρόμους του Κερατσινίου. Η οργάνωση και των δυο αυτών παρουσιών μας πρέπει να είναι υπόθεση όσο το δυνατόν περισσότερου κόσμου, όλου του κινήματος. Για τον λόγο αυτό καλούμε ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 05/9 στις 18:30 στην ΑΣΟΕΕ για να κάνουμε την πρώτη συζήτηση για θέματα περιεχομένων, σκεπτικών αλλά και οργανωτικής ετοιμότητας.

***Για την αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι***

11 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής , η φασιστική βία όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά αναζωπυρώνεται ως οργανικό στοιχείο του καπιταλισμού ειδικά σε περιόδους κρίσης του. Ως παραπληρωματική δράση και χρήσιμη εφεδρεία του κράτους απέναντι στην αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού», ως εμπροσθοφυλακή τρομοκρατίας και πειθάρχησης των μεταναστευτικών ροών, ως απεργοσπαστικός μηχανισμός του κεφαλαίου για την καταστολή απεργιών και ταξικών αγώνων.

Γιατί η επανασυσπείρωση των φασιστών ειδικά με αιχμή το «αντιμεταναστευτικό» συμβαίνει σε μια συγκυρία που η ίδια η κυβέρνηση με την ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερη πολιτική της νομιμοποιεί την εξόντωση και τις δολοφονίες μεταναστών στρώνοντας έδαφος με διάφορα σαθρά ιδεολογήματα σε κάθε λογής αποβράσματα, συνωμοσιολογούς και ακροδεξιούς ώστε να διεξάγουν πογκρόμ εναντίον τους, να τους βασανίζουν και να τους δολοφονούν.

Γιατί είναι το ίδιο το σύστημα που πριμοδοτεί την επανεμφάνιση των φασιστών , την αναζωπύρωση της ενδοταξικής βίας και του κοινωνικού εκφασισμού στην κοινωνία. Είναι το ίδιο το σύστημα που πριμοδοτεί συνωμοσιολογικά θεωρήματα που στοχοποιούν τους μετανάστες σε έναν εσμό παρακρατικών και κρατικών κύκλων, που προωθεί και συγκαλύπτει τη φασιστική δράση και καλλιεργεί ένα δίχτυ προστασίας και υποστήριξης των φασιστών στις τοπικές κοινωνίες. Είναι το ίδιο το σύστημα που στοχοποιεί τους μετανάστες ως αποδιοπομπαίους τράγους ώστε πάνω τους να ξεσπάσει η συσσωρευμένη κοινωνική οργή απέναντι στην ανθρωπιστική και οικολογική καταστροφή που βιώνει ο πλανήτης εξαιτίας των πολιτικών κράτους και κεφαλαίου.

Γιατί οι φράχτες της Ευρώπης φρουρίου, τα δολοφονικά pushbacks του λιμενικού και της frontex που οδήγησαν μεταξύ άλλων στο κρατικό - καπιταλιστικό έγκλημα στην Πύλο, οι κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον μεταναστριών στα κέντρα των μητροπόλεων, τα στρατόπεδα εξόντωσης μεταναστών και τα πολεμικά όπλα του ΝΑΤΟ λειτουργούν σε πλήρη αρμονία με τα μαχαίρια των φασιστών και τα πογκρόμ ενάντια στους εξαθλιωμένους του καπιταλιστικού κόσμου.

Για εμάς, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, στις μαζικές πορείες και συγκεντρώσεις, στις συγκρούσεις με τους φασίστες και τους ένστολους προστάτες τους, στην καθημερινή διαπάλη στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους χώρους εργασίας ώστε να μην παραχωρηθεί ούτε μισή σπιθαμή γης στους φασίστες, στην οργάνωση της κοινωνικής αντιβίας απέναντι στον φασισμό με όλα τα μέσα. Η αντιφασιστική πάλη μπορεί να αποτελέσει τους προσεχείς μήνες όχημα συσπείρωσης για το ανταγωνιστικό κίνημα και πεδίο όξυνσης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων συνολικά με αφετηρία την διαδήλωση τιμής και μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18.9.

*** Για τη δίκη των δυο αντιφασιστών***

Στις 29 Γενάρη δικάζονται οι 2 αντιφασίστες αγωνιστές για τις μαχητικές απαντήσεις που δόθηκαν, το διάστημα 2017-2019, απέναντι στις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις φασιστών και κράτους. Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας είναι και ο Ηλίας Κασιδιάρης, τρία στελέχη της Χρυσής Αυγής (υπεύθυνοι γραφείων Ασπρόπυργου, Μενιδίου και σταθμό Λαρίσης), καθώς και πλήθος μπάτσων ("αντι"τρομοκρατική, ΕΚΑΜ και κρατική ασφάλεια).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο αντιφασίστες σύντροφοι είναι μέλη της οργάνωσης "Ταξιαρχία", η οποία πρωτοεμφανίστηκε τον Μάρτη 2017 με την επίθεση στα (τότε) κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων με την ονομασία "Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας" και πραγματοποίησε συνολικά 6 επιθέσεις απέναντι σε φασιστικούς στόχους. Η τελευταία επίθεση, που σύμφωνα και με το κατηγορητήριο αποτέλεσε την αφορμή για την σύλληψη των συντρόφων, πραγματοποιήθηκε την 1η Νοέμβρη 2019. Ομάδα συντρόφων αναρριχήθηκε με σκάλα στον 2ο όροφο και κατέστρεψε ολοσχερώς τα γραφεία της Χ.Α. στην οδό Δεληγιάννη, ενώ αργότερα κατάφερε να διαφύγει στα στενά των Εξαρχείων μετά από καταδίωξη που ακολούθησε τον εμπρησμό.

Πιο αναλυτικά:

Οι τρεις βασικές υποθέσεις για τις οποίες παραπέμπονται οι δύο κατηγορούμενοι είναι: α) η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χ.Α. στον Ασπρόπυργο στις 11.2.2019, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση "Ταξιαρχία Petrit Zifle" β) η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χ.Α. στο Μενίδι στις 23.5.2019, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση "Ταξιαρχία Ντουρούτι", και γ) η εμπρηστική επίθεση στα τότε κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στην Αθήνα, στην οδό Θ. Δηλιγιάννη την 1.11.2019, που είχε αποτέλεσμα την καταστροφή του δεύτερου ορόφου όπου στεγαζόταν μεταξύ άλλων το πολιτικό γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της τρομοκρατικής οργάνωσης οι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για το σύνολο των πράξεων της οργάνωσης "Ταξιαρχία" που αυτές περιλαμβάνουν: α) τον εμπρησμό οχημάτων μέλους της Χ.Α. στην Πετρούπολη στις 17.10.2017 ("Ταξιαρχία Abd Elsalam"), β) την επίθεση και τον ξυλοδαρμό μελών της Χ.Α. στα γραφεία του Ασπρόπυργου στις 14.6.2017 ("Ταξιαρχία Σαχζάτ Λουκμάν") και τις φθορές στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη λ. Μεσογείων στις 31.3.2017 ("Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας").

Στις 29/1, ήταν η αρχή της δικαστικής διαδικασίας. Παρά την αποχή των δικηγόρων, οι δυο αγωνιστές παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο για να διεκδικήσουν την αλλαγή ή και την άρση των ιδιαίτερα σκληρών περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Το δικαστήριο αποφάσισε πως ο μόνος όρος που τροποποιείται μέχρι την έναρξη της δίκης είναι τα «παρών», που από τέσσερα τον μήνα έγιναν ένα. Το υπόλοιπο πλέγμα των όρων, που συνιστούν ένα καθεστώς ομηρίας των συντρόφων, έμεινε ως είχε.

Στο εφετείο, από νωρίς, μέσα και έξω από τη δικαστική αίθουσα -και παρά την από πριν βεβαιότητα ότι το δικαστήριο δεν επρόκειτο ουσιαστικά να ξεκινήσει- βρέθηκαν αρκετές δεκάδες αντιφασιστ(ρι)ών. Το μήνυμα προς το κράτος, προς τον δικαστικό μηχανισμό του και τους ίδιους τους φασίστες ήταν σαφές και εμφατικό. Οι δύο σύντροφοι όχι απλά δεν είναι μόνοι, αλλά είναι κομμάτι ενός μεγάλου αντιφασιστικού κινήματος με εδραιωμένες κοινωνικές αναφορές και ριζώματα, με μνήμη και ανυποχώρητη διάθεση για κάθε είδους αντιπαράθεση -ιδεολογικοπολιτική και υλική- με το φασιστικό φαινόμενο σε όλες του τις εκδοχές.

Ας ξαναγίνει σαφές και εν όψει της 16ης Σεπτεμβρίου: κανείς, ούτε ένας, φασίστας ρουφιάνος δεν θα βρει χώρο μέσα σε αυτή τη δίκη. Η πολιτική δίωξη των δύο αγωνιστών συντρόφων μας θα βρει απέναντι της και πάλι ένα ισχυρό αντιφασιστικό, αντιεξουσιαστικό, αντικαπιταλιστικό κίνημα αλληλεγγύης.

Αντιφασίστες/ριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/95244/