Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 στις 20.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Θανάση Πικάση

Ημέρα/Ώρα: 18/07/2024 στις 20:00

Τοποθεσία: Πάτρα / πλατεία Υψηλών Αλωνίων

Ο Θανάσης Πικάσης βρισκόταν έγκλειστος στο κατάστημα κράτησης Άμφισσας, από το οποίο μετήχθη πριν από έναν χρόνο περίπου στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, αφενός για να μπορεί να δέχεται επισκεπτήρια από το οικογενειακό του περιβάλλον (το οποίο δεν μπορεί να συμβαίνει εκτός Αττικής λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας) και αφετέρου για να σπουδάσει στο ΙΕΚ Κορυδαλλού και στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρικών Μηχανικών του ΠΑΔΑ. Στις 8/7 ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στην επικείμενη μεταγωγή του σε άλλο κατάστημα κράτησης, κάτι που δεν απετράπη, αφού στις 10/7 ένστολοι λακέδες του κράτους εισέβαλλαν στο κελί του, τον απήγαγαν και τον μετέφεραν στο κατάστημα κράτησης του Αγίου Στεφάνου. Μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται έγκλειστος εκεί, αδυνατώντας να συμμετέχει στην εξεταστική των μαθημάτων του. Για το λόγο αυτό συνεχίζει την απεργία πείνας με αίτημα την επαναμεταγωγή του στο Κ.Κ. Κορυδαλλού, προκειμένου να δέχεται επισκεπτήρια από τον οικογενειακό του κύκλο και να συνεχίσει τις σπουδές του.

Η αρπαγή - μεταγωγή του Θανάση Πικάση έρχεται ως συνέχεια των εκδικητικών μεταγωγών ,υπό τον έλεγχο του αρχιφύλακα Κ. Λαμπρόπουλου και της διευθύντριας Μ. Στέφη προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους στις φυλακές του Κορυδαλλού. Στα πλαίσια μιας ευρύτερης κρατικής καταστολής εντός και εκτός των τειχών απέναντι σε όσα υψώνουν ανάστημα και δεν σωπαίνουν μπροστά στις προσταγές τις εξουσίας. Τον Οκτώβρη του 23, έξι κρατούμενους από την Α' πτέρυγα Κορυδαλλού που συμμετείχαν στο συντονιστικό κρατουμένων ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα, τους αρπάζουν και τους μετάγουν ταυτόχρονα σε διαφορετικά καταστήματα κράτησης τακτική που συνεχίστηκε και μετέπειτα ώστε να καμφθούν οι όποιες αγωνιστικές διαθέσεις μέσα από τα κελιά και ομαλά ο αρχιφύλακας και η διευθύντρια να πλουτίζουν, είτε με μισθώματα και πλούσια δώρα για ευεργετικές μεταγωγές σε αγροτικές φυλακές, ψυχιατρική φυλακή και αλλαγή πτέρυγας, είτε με νταραβέρια που κάνουν κρατούμενοι - τσιράκια της υπηρεσίας, είτε από κονδύλια για εργασίες και παροχές στις φυλακές που ποτέ δεν υλοποιούνται.

Οι ζωές των κρατουμένων δεν έχουν αξία στα μάτια των εξουσιαστών - ανθρωποφυλάκων, που αδιαφορούν για τις βασικές ανάγκες των έγκλειστων και πασχίζουν να ισοπεδώσουν κάθε μορφή αντίστασης . Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι κεκτημένο σκληρών αγώνων, μέσα από συντονιστικά δράσεων και συχνά απεργίες πείνας, με κρατούμενα να βάζουν ως ανάχωμα το ίδιο τους το σώμα και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Μπροστά στην ήδη ζοφερή πραγματικότητα του εγκλεισμού που καθημερινά απαξιώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν θα αφήσουμε τα απότοκα αγώνων να γίνουν έρμαια στις ορέξεις της κυριαρχίας. Στεκόμαστε μέχρι τέλους πλάι στον απεργό πείνας Θανάση Πικάση με τον αγώνα του να γίνεται και δικός μας αγώνας. Μέσα κι έξω από τα κελιά, ορθώνουμε αναχώματα αλληλεγγύης και αντίστασης στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΠΙΚΑΣΗ

ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 8/7

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Πέμπτη 18/7 στις 20.00, πλατεία Υψηλών Αλωνίων / Πάτρα

Αλληλέγγυα / Αναρχικά

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/95052/