τι; : προβολή θεματική : από :

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 στις 20.30

Προβολή της ταινίας Maggots and Men

Στις 2 Μαρτίου 1921, δημοσιεύεται στην εφημερίδα ιζβέστια της Κρονστάνδης (υπό την νέα διοίκηση της προσωρινής επαναστατικής επιτροπής, η οποία στεγαζόταν στο θωρηκτό Πετροπαβλόβσκ) ένα άρθρο που καλούσε τον πληθυσμό του φρουρίου και της πόλης της Κρονστάνδης να ταχθεί με το μέρος της και ενάντια στην μπολσεβίκικη κυβέρνηση, η οποία έχει αφήσει τον κόσμο των σοβιέτ να πεθαίνει από την πείνα. Η απάντηση της Μόσχας ήταν πως οι ναύτες και οι κάτοικοι της Κρονστάνδης είναι «δάκτυλος της γαλλικής "αντικατασκοπίας"». Ο κόσμος της Κρονστάνδης με μεγάλη αποφασιστικότητα τάσσεται με την πλευρά της προσωρινής επαναστατικής επιτροπής και ετοιμάζεται να αντισταθεί στην εισβολή της κόκκινου στρατού του Λένιν και του Τρότσκι. Ταυτόχρονα καταφθάνουν στην Αγία Πετρούπολη αναρχικοί που προσπαθούσαν να λειτουργήσουν ως διαμεσολαβητές, όμως βλέποντας την διαχείριση από το κομμουνιστικό καθεστώς παίρνουν ξεκάθαρη θέση ενάντια του και καλούν τους μπολσεβίκους να "συνέλθουν". Μεταξύ αυτών των αναρχικών ήταν η Ε. Γκόλντμαν και ο Α. Μπέρκμαν.
Η απελευθερωμένη Κρονστάνδη από τον μπολσεβίκικο ζυγό, έχει αντισταθεί ήδη για 5 μέρες, και την 7η Μαρτίου στις 18.45 πέφτουν οι πρώτες κυβερνητικές οβίδες.
Στην ταινία Maggots and Men, που μοιάζει να έχει βγει από ένα παράλληλο σύμπαν, η εξέγερση αυτή παίρνει και έμφυλα χαρακτηριστικά. Οι εργάτριες, τα ναύτα και οι φαντάροι επιλέγουν να ζήσουν απελευθερωμένα από μια νέα απολυταρχική κρατική εξουσία προασπίζοντας την ατομική και συλλογική τους ελευθερία. Ενώ τους χαρακτήρες ενσαρκώνουν πάνω από 100 τρανς ηθοποιοί και ακτιβιστά που βρέθηκαν μαζί γι'αυτό το σκοπό.
Η προβολή θα γίνει στα πλαίσια της υπεράσπισης της κατάληψης του αυτοδιαχειριζόμενου κυλικείου νομικής, την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 20.30 και η ταινία θα είναι στα αγγλικά. Στο χώρο θα υπάρχει και μπαρ με δροσερά κοκτέιλς, αλκοολούχα και μη ποτά, ενώ είναι ευπρόσδεκτες και vegan λιχουδιές.

Είμαστε πουστράκια, τσούλες καλιαρντές, ενάντια σε κόκκινες και χακί στολές

Τσουκνίδες, αναρχική συλλογικότητα για την ολική απελευθέρωση