τι; : συναυλία θεματική : από :

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 στις 20.00

Συναυλία για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση

ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ,ΠΑΡΚΟ ΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

(200 μέτρα πιο κάτω από την Ασωμάτων)

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και του καύσωνα, αποφασίστηκε η αλλαγή του χώρου.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ενα κοντινό ευρύχωρο πάρκο, με πράσινο και δροσια, ώστε να διασφαλιστούν οι συνθηκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να παρακολουθήσουμε άνετα τις συζητήσεις/παρεμβάσεις και να απολαύσουμε το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα εξ αιτίας των συνθηκών αυτών και εξ αιτίας του συνωστισμού.

Σας περιμένουμε όλους/όλες/όλα γιατι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ!


Το κυβερνητικό Νομοσχέδιο-ταφόπλακα της δημόσιας ψυχικής Υγείας και της δημόσιας Απεξάρτησης δεν πρέπει να περάσει! Δράση και Αλληλεγγύη ΤΩΡΑ!

Το Σωματείο Υποστήριξης του έργου του 18άνω, οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18άνω και το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο Ν/Σ με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «για την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης», που βρίσκεται τώρα σε Διαβούλευση. Το ν/σ αυτό έρχεται να ιδιωτικοποιήσει την Ψυχική Υγεία και την δημόσια και δωρεάν Απεξάρτηση, Κλείνει τα δύο μεγάλα ψυχιατρεία, ΨΝΑ και ΨΝΘ, χωρίς να δημιουργεί εναλλακτικές δομές μέσα στην Κοινότητα. Ομογενοποιεί όλα τα δημόσια και δωρεάν θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, εντάσσοντας τα, μαζί με τα ιδιωτικά κάθε είδους, μέσα σε έναν υπερσυγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό οργανισμό, ΝΠΙΔ, έξω από το ΕΣΥ.

Στερεί από τα εξαρτημένα άτομα την ελπίδα να απεξαρτηθούν και να επανενταχτούν στην κοινωνία καθαροί μαχητές της ζωής. Τα καταδικάζει στη συντήρηση της εξάρτησης και τα υποκατάστατα, στην εξαθλίωση του δρόμου.

Θυσιάζει χιλιάδες εξαρτημένα παιδιά και τις οικογένειες τους στο βωμό του κέρδους των μεγάλων συμφερόντων, όπως επιτάσσει η χρεοκοπημένη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ανάλγητης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δημιουργεί ένα νέο Μεσαίωνα για όσους πάσχουν ψυχικά και δεν έχουν να πληρώσουν αυτούς που λυμαίνονται το χώρο της ψυχικής υγείας

Καταδικάζει τους εργαζόμενους που δίνουν τον εαυτό τους στο δύσκολο έργο της απεξάρτησης, της πρόληψης και της ψυχικής υγείας, στην ανασφάλεια της απόλυσης και της ελαστικής εργασίας. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές δίνουμε τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, για να μην περάσει αυτό το ν/σ, να αποσυρθεί. Σας καλούμε να πάρετε μέρος και να στηρίξετε τις δράσεις που συλλογικά προετοιμάζουμε:

1. Στις 10/7/24 , Σύσκεψη Φορέων και Συλλογικοτήτων για το συντονισμό του αγώνα

2. Στις 15/7/24 Καθιστική διαμαρτυρία στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 7- 10 μ.μ.

3. Στις 16/7/24 Συμμετοχή στην απεργία και τη διαδήλωση μπροστά στο Υπουργείο Υγείας στις 11πμ

4. Στις 17/7/24 μεγάλη ΣΥΝΑΥΛΙΑ στις 8μμ πεζόδρομος Ερμού (πλατεία Ασωμάτων) Θησείο με τους: NOVEL 729, ΒΕΒΗΛΟΣ, ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΞΩΤΙΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ), TNT +DJ GZAS (RATIONALISTAS), ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΙΟΥΜΗΣ (ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ) & COYOTE'S ARROW.

Παρέμβαση από ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ, FRANK PANX (PANX ROMANA / ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΙ), ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ & ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΛΩΤΣΙΟΣ (The LAST DRIVE), ΘΡΑΞ ΠΑNKC κ.α.

Καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να συνταχθεί στο πλευρό μας. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος.

Αφορά όλο τον κόσμο που υποφέρει και χάνεται μέσα στη δυστυχία και τον πόνο.

Το Ν/Σ - ταφόπλακα της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας και της Δημόσιας Απεξάρτησης δεν πρέπει να περάσει

Για το Σωματείο υποστήριξης του έργου του 18άνω

Κατερίνα Μάτσα, πρόεδρος του ΔΣ.

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Ιουλίου 19h