τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 στις 20.00

Συγκέντρωση στον πολιτικό χώρο της Τ.Α.

Για την κατασταλτική επιχείρηση της 10/7 εναντίον της συλλογ/τας μας - Συγκέντρωση στο πολ. χώρο της Τ.Α. Εξάρχεια, Πέμ.18/7 8μμ

από Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Γιατί, όταν η αλληλεγγύη καταφέρνει να ανοίγει εξωστρεφή περάσματα αγώνα που ξεφεύγουν από τον φαύλο κύκλο της καταστολής και των διώξεων, μπορεί να ανοίξει δρόμους μαζικοποίησης, δρόμους σύγκρουσης, δρόμους εξέγερσης. Η δημιουργία ενός πλατιού κοινωνικού ταξικού μετώπου είναι σήμερα αναγκαία προϋπόθεση για να ορθώσουμε αναχώματα στην καπιταλιστική ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα : απέναντι στο καθημερινό ταξικό σφαγείο στους χώρους δουλείας, απέναντι στο πολεμικό σφαγείο που απειλεί να γενικευτεί με όρους παγκοσμίου πολέμου. Ενός μετώπου που θα χτίσει την προλεταριακή αντεπίθεση, και θα θέσει ξανά στο προσκήνιο της ιστορίας το ζήτημα της επανάστασης και της κοινωνικής και ταξικής απελευθέρωσης. Προς αυτήν την κατεύθυνση και κόντρα στις κρατικές μεθοδεύσεις η Ταξική Αντεπίθεση θα συνεχίσει να δίνει όλες της τις δυνάμεις!

post image

Ανακοίνωση για την κατασταλτική επιχείρηση της 10/7 εναντίον της συλλογικότητας μας | Κάλεσμα σε συγκέντρωση στον πολιτικό χώρο της Ταξικής Αντεπίθεσης Καλλιδρομίου 49, Εξάρχεια, Πέμπτη 18 Ιουλίου, 20:00

Το πρωί και το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Ιουλίου βρεθήκαμε για ακόμα μια φορά αντιμέτωποι/ες με τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους - και της παρούσας κυβέρνησης ειδικότερα. Ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός χρησιμοποίησε για ακόμα μια φορά τις γνώριμες πρακτικές του, μέσα από τις οποίες επιδιώκει συστηματικά να στοχοποιεί αγωνιστές και αγωνίστριες επιχειρώντας να τους τρομοκρατήσει, να τους εγκληματοποιήσει ώστε να χτυπήσει και τελικά να αδρανοποιήσει το ταξικό ανταγωνιστικό κίνημα και τις δομές του. Πιο συγκεκριμένα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εισέβαλε στο σπίτι συντρόφου, μέλους της συλλογικότητάς μας και τον οδήγησε στη ΓΑΔΑ, κοινοποιώντας του ότι κρίνεται ύποπτος στο πλαίσιο μιας αφηρημένης «έρευνας για τρομοκρατία». Στα πλαίσια της ίδιας έρευνας έγινε εισβολή στα σπίτια δύο ακόμα αγωνιστών, με μια συντρόφισσα να οδηγείται επίσης στη ΓΑΔΑ. Ταυτόχρονα, σε μια κίνηση που στρέφεται ευθέως στις πολιτικές ελευθερίες που ο λαός έχει κατακτήσει με την πάλη του μέσα στα χρόνια, εισέβαλε στον πολιτικό μας χώρο στην οδό Καλλιδρομίου 49, στα Εξάρχεια, σε ένα μέρος που την τελευταία διετία έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες ανοιχτές μαζικές εκδηλώσεις.

Η εισβολή στον πολιτικό μας χώρο από την αντιτρομοκρατική με παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του ιδιοκτήτη ή κάποιου μέλους της συλλογικότητας μας. Αντί αυτού, επιστρατεύθηκε μία γειτόνισσα που η αστυνομία ξεσήκωσε από τη σχολή χορού στον δεύτερο όροφο, στην οποία μάλιστα επίτρεψε και να αποχωρήσει από τον χώρο κατά τη διάρκεια της έρευνας ενημερώνοντας την πως θα επιστρέψει το βράδυ με την έκθεση των κατασχεμένων ώστε απλά να την υπογράψει! Καθ' όλη τη διάρκεια της εισβολής, η οδός Καλλιδρομίου γέμισε αστυνομικές δυνάμεις (ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ κ.α) οι οποίες απομάκρυναν κόσμο της γειτονιάς και τους συντρόφους/ισσες που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες γειτόνων, οι αστυνομικοί φωτογραφίζονταν επιδεικτικά χειρονομώντας μέσα στα γραφεία μας. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε, πώς μέχρι στιγμής παραδόξως (!) δεν υπήρξε ουδεμία διαρροή στα ΜΜΕ σχετικά με την έρευνα. Τα μόνα "ευρήματα" που κατάφεραν να κατασχέσουν είναι μερικές σημαίες και κράνη που βρίσκονταν στον χώρο, αντικείμενα που όχι μόνο δεν αποτελούν πειστήρια για κάποια τρομοκρατική πράξη αλλά απεναντίας αποτελούν μέσα περιφρούρησης και σύμβολα αγώνα, την ίδια ώρα που η απόσπαση DNA και αποτυπωμάτων από αυτά δημιουργεί τη βάση για το φακέλωμα και τη στοχοποίηση δεκάδων αγωνιστών και αγωνιστριών που τα έχουν κατά καιρούς κρατήσει.

Αντιλαμβανόμαστε την κίνηση αυτή ως άλλη μία απόπειρα στοχοποίησης της Ταξικής Αντεπίθεσης, συνέχεια όλων εκείνων που έχουν λάβει χώρα στο παρελθόν. Σημειώνουμε ενδεικτικά κάποια από τα περιστατικά που έλαβαν χώρα από το 2019 έως το 2021 και τα οποία έχουμε δημοσιοποιήσει ποικιλοτρόπως: συστηματικές παρακολουθήσεις μελών της ομάδας μας, επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις κοριών σε οχήματά μας, αστυνομική παρακολούθηση του τότε πολιτικού μας χώρου στην οδό Αραχώβης με κάμερα τοποθετημένη σε όχημα της αντιτρομοκρατικής. Το έδαφος για την εισβολή και την καταπάτηση ακόμα και των τυπικών προσχημάτων αστικής νομιμότητας απέναντι μας είχε από καιρό διαμορφωθεί. Υπενθυμίζουμε, ακόμα, δημοσιεύματα στον τύπο που φωτογράφιζαν την συλλογικότητα μας ως "δεξαμενή τρομοκρατών", επιχειρώντας να στιγματίσουν και να ποινικοποιήσουν μια πολιτική συλλογικότητα ως δυνάμει "τρομοκρατική οργάνωση". Μάλιστα, εκείνη την εποχή ο βουλευτής της ΝΔ Κυρανάκης δεν δίστασε αναφερόμενος στον αγωνιστή που ξυλοκοπήθηκε από την ομάδα ΔΙΑΣ στη Ν. Σμύρνη τον Μάρτιο του 2021- γεγονός που στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσουν τα εξεγερτικά γεγονότα στη Ν. Σμύρνη-, να τον χαρακτηρίσει μέλος της Ταξικής Αντεπίθεσης, θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί νομιμοποιητική βάση για τον ξυλοδαρμό του!

Γνωρίζουμε καλά το κόστος που επιφέρει η συνειδητή επιλογή μας να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα της τάξης μας. Συμμετέχουμε ενεργά στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, στις εργατικές και αντιπολεμικές κινητοποιήσεις. Στην πάλη για να μην ξεχαστεί το κρατικό/καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη και στην Πύλο, στους αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, στους αγώνες υπεράσπισης των κοινωνικών λαϊκών αναγκών. Στον αγώνα ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και στο κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την αντίσταση του. Προωθούμε τον μαχητικό αντιφασιστικό αγώνα, στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και τις μετανάστριες και είμαστε πάντα στο πλευρό των πολιτικών κρατουμένων. Στεκόμαστε σθεναρά απέναντι στα κυκλώματα τράφικινγκ και τις μαφίες που διαπλέκονται οργανικά με το κρατικό / καπιταλιστικό κατεστημένο και τους υπαλλήλους του. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος στοχοποιώντας αυτούς που ευθύνονται για την εξαθλίωση των εργατικών- λαϊκών στρωμάτων. Συμμετέχουμε σε αγώνες γειτονίας, στην πάλη για την υπεράσπιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων και των καταλήψεων στα Εξάρχεια και αλλού.

Υπό αυτήν ακριβώς την έννοια, αντιλαμβανόμαστε την κατασταλτική επιχείρηση εναντίον της συλλογικότητας μας ως επίθεση εναντίον συνολικά του κινήματος και των διαδικασιών του. Ως έκφραση της γενικότερης επίθεσης του συστήματος ενάντια στις πολιτικές, κοινωνικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, την οποία η πρόσφατη ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα αλλά και ο αντεργατικός νόμος Γεωργιάδη εμβάθυναν. Ως έκφραση των αυξημένων αναγκών θωράκισης του ελληνικού κράτους εν μέσω έντασης της νατοϊκής πολεμικής του προπαρασκευής και σαρωτικής επίθεσης του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας. Ως έκφραση εν τέλει του φόβου του για τις μεγάλες ταξικές μάχες που ωριμάζουν. Για μας είναι σαφές, ότι αυτοί που σχεδίασαν και διέταξαν την έρευνα για τρομοκρατία σε βάρος μας, ο υπουργός δηλαδή καταστολής και υπάλληλος της CIA Χρυσοχοϊδης και βέβαια η αιματοβαμμένη κυβέρνηση της ΝΔ φοβούνται τη μαχητική οργάνωση της εργατικής τάξης και της νεολαίας απέναντι στους δυνάστες τους και ενοχλούνται από την έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων. Φοβούνται την αντίσταση στους εκβιασμούς των αφεντικών, ενοχλούνται από τις δομές που αποτελούν κομμάτι του κόσμου του αγώνα, όπως και η πρόσφατη επίθεση στην κοινότητα κατειλημμένων Προσφυγικών επιβεβαίωσε.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη. Η αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζομένων και των καταπιεσμένων αποτελεί διαχρονικό ανάχωμα στους κρατικούς σχεδιασμούς για την ήττα της αντίστασης και των αγώνων. Γιατί, όταν η αλληλεγγύη καταφέρνει να ανοίγει εξωστρεφή περάσματα αγώνα που ξεφεύγουν από τον φαύλο κύκλο της καταστολής και των διώξεων, μπορεί να ανοίξει δρόμους μαζικοποίησης, δρόμους σύγκρουσης, δρόμους εξέγερσης. Η δημιουργία ενός πλατιού κοινωνικού ταξικού μετώπου είναι σήμερα αναγκαία προϋπόθεση για να ορθώσουμε αναχώματα στην καπιταλιστική ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα : απέναντι στο καθημερινό ταξικό σφαγείο στους χώρους δουλείας, απέναντι στο πολεμικό σφαγείο που απειλεί να γενικευτεί με όρους παγκοσμίου πολέμου. Ενός μετώπου που θα χτίσει την προλεταριακή αντεπίθεση, και θα θέσει ξανά στο προσκήνιο της ιστορίας το ζήτημα της επανάστασης και της κοινωνικής και ταξικής απελευθέρωσης. Προς αυτήν την κατεύθυνση και κόντρα στις κρατικές μεθοδεύσεις η Ταξική Αντεπίθεση θα συνεχίσει να δίνει όλες της τις δυνάμεις!

Συγκέντρωση στον πολιτικό χώρο της Ταξικής Αντεπίθεσης Καλλιδρομίου 49, Εξάρχεια Πέμπτη 18 Ιουλίου, 20:00

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1631208/