Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 στις 18.30

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Θανάση Πικάση, απεργό πείνας από 5/7

Συνέλευση αλληλεγγύης και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Θανάση Πικάση, κρατούμενο απεργό πείνας από 5/7. Δευτέρα 15/7_ 18:30 στην κατάληψη Παραρτήματος.

Ο Θανάσης Πικάσης βρισκόταν έγκλειστος στο κατάστημα κράτησης Άμφισσας, από το οποίο μετήχθη πριν από έναν χρόνο περίπου στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, αφενός για να μπορεί να δέχεται επισκεπτήρια από το οικογενειακό του περιβάλλον (το οποίο δεν μπορεί να συμβαίνει εκτός Αττικής λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας) και αφετέρου για να σπουδάσει στο ΙΕΚ Κορυδαλλού και στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρικών Μηχανικών του ΠΑΔΑ. Στις 5/7 ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στην επικείμενη μεταγωγή του σε άλλο κατάστημα κράτησης, κάτι που δεν απετράπη, αφού στις 10/7 ένστολοι λακέδες του κράτους εισέβαλλαν στο κελί του, τον απήγαγαν και τον μετέφεραν στο κατάστημα κράτησης του Αγίου Στεφάνου. Μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται έγκλειστος εκεί, αδυνατώντας να συμμετέχει στην εξεταστική των μαθημάτων του. Για το λόγο αυτό συνεχίζει την απεργία πείνας με αίτημα την επαναμεταγωγή του στο Κ.Κ. Κορυδαλλού, προκειμένου να δέχεται επισκεπτήρια από τον οικογενειακό του κύκλο και να συνεχίσει τις σπουδές του.

Η αρπαγή - μεταγωγή του Θανάση Πικάση αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της κρατικής βαρβαρότητας και αποδεικνύει πως οι ζωές των κρατουμένων δεν έχουν αξία στα μάτια κανενός εξουσιαστή - ανθρωποφύλακα. Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι κεκτημένο σκληρών αγώνων που έχουν δώσει οι κρατούμενοι, μέσα από συντονιστικά δράσεων και συχνά απεργίες πείνας, βάζοντας ως ανάχωμα το ίδιο τους το σώμα και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. Μπροστά στην ήδη ζοφερή πραγματικότητα του εγκλεισμού που καθημερινά απαξιώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν θα αφήσουμε τα απότοκα αγώνων να γίνουν έρμαια στις ορέξεις της κυριαρχίας. Στεκόμαστε μέχρι τέλους πλάι στον απεργό πείνας Θανάση Πικάση με τον αγώνα του να γίνεται και δικός μας αγώνας. Μέσα κι έξω από τα κελιά, ορθώνουμε αναχώματα αλληλεγγύης και αντίστασης στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΠΙΚΑΣΗ

ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 5/7

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

Aναρχικοί/ές - Αλληλέγγυοι/ες

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Ιουλίου 16h