Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 στις 20.00

2 καλέσματα : 1 2

[Αθήνα] Αντικατασταλτική συγκέντρωση αλληλεγγύης

Αντικατασταλτική συγκέντρωση αλληλεγγύης, 10/07, 20:00, Σκαλάκια Στρέφη, Καλλιδρομίου

Για άλλη μια κρατική επιχείρηση στοχοποίησης της Ταξικής Αντεπίθεσης

Κάλεσμα σε αντικατασταλτική συγκέντρωση αλληλεγγύης,

Τετάρτη 10/7, 20:00, Σκαλάκια Στρέφη, Καλλιδρομίου Εξάρχεια

Το πρωί και το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Ιουλίου βρεθήκαμε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους, με τις πρακτικές και τις μεθόδους εκείνες που συστηματικά στοχοποιούν αγωνιστές και αγωνίστριες, επιχειρώντας να τους τρομοκρατήσουν, να τους παρανομοποιήσουν και να αδρανοποιήσουν τελικά το κίνημα και τις δομές του. Η αστυνομία εισέβαλλε για υποτιθέμενη έρευνα στο σπίτι συντρόφου, μέλους της συλλογικότητάς μας και τον προσήγαγε στη ΓΑΔΑ. Ταυτόχρονα, σε μια πρωτοφανή κίνηση επίθεσης στις πολιτικές ελευθερίες που ο λαός έχει κατακτήσει με το αίμα του, εισέβαλλαν στον πολιτικό μας χώρο, στην οδό Καλλιδρομίου 49 στα Εξάρχεια για να ερευνήσουν υποτιθέμενες "έκνομες ενέργειες". Στην επιχείρηση συμμετείχε μεν εισαγγελέας με σχετικό ένταλμα, προσδίδοντας σε αυτή ένα ίχνος αστικής νομιμότητας. Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε ότι για την εισβολή αυτή, σε έναν νόμιμα ενοικιαζόμενο ιδιωτικό χώρο, δεν ειδοποιήθηκε ούτε η ιδιοκτήτρια, ούτε ο ενοικιαστής, ούτε φυσικά και η ομάδα μας. Για την υποχρεωτική παρουσία μαρτύρων, επιστρατεύθηκε απλά μία γειτόνισσα που η αστυνομία ξεσήκωσε από το σπίτι της. Καθ' όλη τη διάρκεια της εισβολής, ο πολιτικός μας χώρος παρέμενε αποκλεισμένος από δυνάμεις των ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ που με απειλές απομάκρυναν ενδιαφερόμενους περαστικούς, γείτονες και κατοίκους της γειτονιάς.

Αντιλαμβανόμαστε την κίνηση αυτή ως άλλη μία απόπειρα στοχοποίησης της Ταξικής Αντεπίθεσης, όπως άλλωστε έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά, κάποια από τα περιστατικά που έλαβαν χώρα από το 2019 έως το 2021 και τα οποία έχουμε δημοσιοποιήσει ποικιλοτρόπως: συστηματικές παρακολουθήσεις μελών της ομάδας μας, επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις κοριών σε οχήματά μας, αστυνομική παρακολούθηση του τότε πολιτικού μας χώρου στην οδό Αραχώβης το Νοέμβριο του 2019 και αστυνομικός αποκλεισμός του και εγκλωβισμός συντρόφων εντός του από την αστυνομία στις 6 Δεκεμβρίου του 2020. Γνωρίζουμε καλά το κόστος που φέρουν η συνειδητή επιλογή μας να στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των εργατικών αγώνων για τα λαϊκά συμφέροντα και ανάγκες, η συμμετοχή μας στο αντιφαστικό κίνημα και στους αγώνες στις γειτονιές, η αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους αγωνιστές, η συμμετοχή μας στο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και στον αγώνα αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση. Η δική μας πείρα, αλλά κυρίως η συλλογική μνήμη των κινημάτων, μας δείχνει καθαρά ότι το κράτος υιοθετεί διαχρονικά τέτοιες πρακτικές για να αποδυναμώνει τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

Η παραβίαση του πολιτικού μας χώρου, η προσαγωγή του συντρόφου μας και η στοχοποίηση της ομάδας μας, μάς εξοργίζει, αλλά δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσει. Θα σταθούμε απέναντι στην καταστολή με όπλο μας την αλληλεγγύη, τον πολιτικό μας λόγο και τη δημόσια κινηματική μας δράση.

Καλούμε σε αντικατασταλτική συγκέντρωση αλληλεγγύης, σήμερα Τετάρτη 10/07, ώρα 20:00 δίπλα στον πολιτικό μας χώρο, στα σκαλάκια του Στρέφη στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια.

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1631172/


Κάλεσμα στήριξης στην αντικατασταλτική συγκέντρωση αλληλεγγύης

Για ακόμα μία φορά σήμερα 10/7 η γειτονιά των Εξαρχείων γέμισε αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ , ΔΕΛΤΑ και ασφαλίτες γέμισαν τους δρόμους της γειτονιάς μας στοχοποιώντας τον πολιτικό χώρο της Ταξικής Αντεπίθεσης και τρομοκρατώντας κατοίκους και θαμώνες.

Τα Εξάρχεια που θέλουμε είναι ένας τόπος με σχέσεις αλληλεγγύης, με στέγαση για όλα/όλες και όλους με ελεύθερους χώρους συνάντησης, συζήτησης και ζύμωσης από τα κάτω.

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Ταξικής Αντεπίθεσης και συγκεντρωνόμαστε σήμερα 10/7 στις 20.00 ενάντια στις κατασταλτικές επιχειρήσεις.

Συντονιστικό δράσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων