τι; : προβολή, καφενείο θεματική : από :

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στις 21.00

Προβολη ταινιας & μπαρ ενισχυσης δομων αλληλοβοηθειας

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στα Γρασίδια του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, στις 9 το βράδυ θα προβάλουμε την ταινία "Perfect Days" ("Υπέροχες Μέρες") του Wim Wenders, παραγωγής 2023 και διάρκειας 124 λεπτών. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει μπαρ ενίσχυσης δομών αλληλοβοήθειας. Η προβολή γίνεται στο πλαίσιο απόφασης της συνέλευσής μας για την παρουσίαση πρόσφατων ποιοτικών ταινιών χωρίς αντίτιμο και την οικιοποίηση των δημόσιων χώρων. Ειδικά αυτή την περίοδο που το Σκοπευτήριο βρίσκεται σε καθεστώς ανάπλασης που, κυρίως, προβλέπει την κοπή δέντρων, την τσιμεντοποίηση και την εμπορευματικοποίηση του Άλσους, η προβολή αποκτά και τον χαρακτήρα της αντίδρασής μας σ΄αυτά τα σχέδια.

Λίγα λόγια για την ταινία: Ο Hirayama, είναι ένας μεσήλικας άνδρας που ζει μια βαρετή - κατά πολλούς - ζωή στο Τόκιο. Κάθε μέρα του μοιάζει με την προηγούμενη, γεμάτη με μικρές, επαναλαμβανόμενες πράξεις. Ακολουθεί μια συγκεκριμένη ρουτίνα και εργάζεται ως καθαριστής στις δημόσιες τουαλέτες. Ωστόσο, κάτω από την επιφάνεια της μονοτονίας, υπάρχει μια ήσυχη ομορφιά και μια βαθιά εκτίμηση για τη ζωή. Ο λιγομίλητος και σεμνός κ. Hirayama βρίσκει χαρά στις απλές χαρές όπως ένα ζεστό μπάνιο, ένα απλό φαγητό, μια βόλτα με το ποδήλατο, μία κασέτα με παλιά τραγούδια ή τις φωτογραφίες που βγάζει από μία παλιά φωτογραφική μηχανή.

Πρόσβαση στο Σκοπευτήριο: 214 (στάση 8η Φορμίωνος), 224 (στάση 8η Καισαριανής), 11 (24ωρο) (στάση Δημαρχείο, 20' περπάτημα).

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΕΝΟ ΔΕΝΤΡΟ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

πηγή : http://sadvkpz.espivblogs.net
πηγή : email που λάβαμε στις 10 Ιουλίου 01h