τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 στις 20.00

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της επιχειρησιακης μ.ικε.

Εδώ και τώρα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στον συνάδελφο! Κανένας συνάδελφος μόνος!

Κινητοποίηση την Πέμπτη 11 Ιούλη στις 08:00 έξω από τα γραφεία της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ Μ.ΙΚΕ. (πλατεία Κορνάρνου)

Η εργοδοσία της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Μ.ΙΚΕ εξακολουθεί να χρωστάει τα δεδουλευμένα του Δεκέμβρη!! (συμπεριλαμβανομένου του Δώρου Χριστουγέννων) σε συνάδελφο, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Το σωματείο έχει δικαιωθεί από την επιθεώρηση εργασίας, με την πλευρά της εργοδοσίας να μην προσέρχεται καν στην εκδίκαση της υπόθεσης. Μάλιστα, το περιστατικό αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά σε μόλις λίγους μήνες. Το περασμένο καλοκαίρι η εταιρεία είχε απολύσει συνάδελφο μας χωρίς να του καταβάλει τα δεδουλευμένα, όμως μετά από παρεμβάσεις του σωματείου μας, οργανωμένες κινήσεις και κινητοποιήσεις, και την γνωμοδότηση της Επιθεώρησης Εργασίας, αναγκάστηκε να συμβιβαστεί και να καταβάλει τα δεδουλευμένα προς τον απολυμένο συνάδελφο.

Οι καταγγελίες προς το Σωματείο για διάφορες παραβάσεις των εργοδοτών έχουν πυκνώσει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Έχουν πάρει άερα στα πανιά τους καθώς κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, εφαρμόζωντας την πολιτική της ΕΕ για χάρη των επιχειρηματικών ομίλων έχουν εξοπλίσει την εργοδοσία με πλήθος νομοθετικών ρυθμίσεων που τους εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη και μαζί ένα οπλοστάσιο που τους δίνει την δυνατότητα να ξεσαλώνουν απέναντι στους εργαζόμενους. Αυτή είναι «η δίκαιη ανάπτυξη» η ευημερία που δήθεν φέρνουν τα μεγάλα τεχνικά έργα στην Κρήτη, το «Ταμείο Ανάκαμψης» και η «Πράσινη Μετάβαση». Μάλιστα με την στροφή της ΕΕ σε «πολεμική οικονομία» ο λαός θα πληρώσει ακόμα πιο ακριβά το μάρμαρο της ανάπτυξης τους και των συγκρούσεων τους για κερδοφορία. Επιβεβαιώνεται κάθε μέρα όλο και πιο καθαρά πως αν δεν αγωνιστούμε όχι απλά για τα δεδουλευμένα μας αλλά για μεγάλες αυξήσεις και δραστικά βελιτωμένους όρους δουλειάς που εξασφαλίζει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που διεκδικούμε τα πράγματα ολο και θα χειροτερεύουν.

Ωστόσο ξέρουμε καλά ποια είναι η δύναμη του οργανωμένου συλλογικού αγώνα! Τα τελευταία χρόνια και όλο πιο έντονα το τελευταίο διάστημα το σωματείο μας ήρθε αντιμέτωπο με αντίστοιχες περιπτώσεις και βγήκαμε νικητές! Όπως και στην πολύ πρόσφατη περίπτωση που η MG Παπαδομαρκάκης υποχώρησε κάτω από την πίεση του σωματείου και πλήρωσε όλα τα δεδουλευμένα σε συνάδελφο! Με την συλλογική συμβολή όλων, με την συμπαράσταση και αλληλεγγύη δεκάδων σωματείων τα καταφέρνουμε! Οι εργαζόμενοι έχουμε ένα ισχυρό όπλο! Το συλλογικό αγώνα και την ταξική αλληλεγγύη! Τα σωματεία τους και τις διεκδικήσεις τους! Που σε πείσμα πολλών πρόθυμων απολογητών του συστήματος έχουν αποδείξει δεκάδες φορές πως μόνο ο μαζικός οργανωμένος συλλογικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα ώστε να απαντήσουμε στην κάθε λογής επίθεση, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να ζήσουμε καλύτερα. Συσπειρωνόμαστε και μαζικοποιούμε το σωματείο μας! Δεν είμαστε μόνοι μας απέναντι στην εργοδοσία!

Άλλωστε βρισκόμαστε σε μία περίοδο που αναπτύσσονται μεγάλοι αγώνες σε όλη την Ελλάδα με μαζικές διαδικασίες και συμμετοχή των εργαζομένων: στα ορυχεία χρυσού στην Χαλκιδική όπου κόντρα στις μεθοδεύσεις για 12ωρα οι εργάτες επέβαλαν το 8ωρο και τώρα συνεχίζουν για υπογραφή ΣΣΕ, στη ΛΑΡΚΟ όπου οι εργαζόμενοι 4μιση χρόνια τώρα κρατάνε ανοιχτό το εργαστάσιο και τη δουλειά τους κόντρα σε θεούς και δαίμονες, στη Γραμμή 4 του μετρό που με απανωτές απεργίες διεκδικούν μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα προστασίας, και αλλού. Οι αγώνες που συνεχίζει να διεξάγει το σωματείο μας, η νίκη μας στην υπόθεση της MG Παπαδομαρκάκης μαζί με άλλους τόσους και τόσους αγώνες είναι απόδειξη πως με τον συλλογικό αγώνα μπορούμε να κερδίζουμε! Είναι απόδειξη για κάθε συνάδελφο πως τώρα είναι η ώρα να γίνει πιο ενεργός στην καθημερινή δράση του σωματείου, να διαμορφώσει μαζί με τους συναδέλφους του αιτήματα για τον χώρο δουλειάς με βάση τις ανάγκες τους πατώντας στην πρόταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που προτείνουμε. Σωτήρες δεν υπάρχουν! Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μέλη του σωματείου να αναλάβουν δρασή! Να πάρουν θάρρος και να καταγγείλουν στο σωματείο μας κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, κάθε μη καταβολή δεδουλευμένων, κάθε απειλή ή απόπειρα περιορισμού εργασιακών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα οργανώνουμε περιοδείες σε εργασιακούς χώρους συναδέλφων, σε τεχνικά γραφεία και κατασκευαστικές ώστε να μπορούν όλοι οι μισθωτοί ή με μπλοκάκι μηχανικοί και τεχνικοί να έχουν αποκούμπι το σωματείο που μάχεται και κερδίζει συλλογικά και οργανωμένα απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία! Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση που οργανώνει το Σωματείο, που ουσιαστικά θα στέλνει μήνυμα προς κάθε εργοδότη «να μαζευτεί», να μην τομλήσει να καταπατά τα εργασιακά δικαιώματά μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για αυτά που μας αξίζουν!

Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή ΣΣΕ

Αυτές οι συμπεριφορές της εργοδοτικής πλευράς ξεκινάνε από το ότι νιώθουν πως κάνουν κουμάντο, πως έχουν το κράτους τους και τις ενώσεις τους και νιώθουν σιγουριά. Η γνώση μας πως είμαστε οι πραγματικοί παραγωγοι του πλούτου είναι αυτή που μας ανεβάζει τις απαιτήσεις και μας κάνει να μην συμβιβαζόμαστε με τα λίγα. Γιατί όσο δεν υπάρχει μία συλλογική σύμβαση εργασίας να αποτελεί βάση και ασπίδα προστασίας για τους εργαζόμενους, τόσο θα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες υποθέσεις.

Γι αυτό ταυτόχρονα παλεύουμε για άμεσες αυξήσεις στους μισθούς, όπως ήδη καταφέρνουν και πετυχαίνουν συνάδελφοι μέλη του σωματείου σε κατασκευαστικές, ενώ ταυτόχρονα παλεύουμε για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) που θα λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας κατοχυρώνοντας θεσμικούς όρους και ουσιαστικές αυξήσεις, 5ήμερο -7ωρο -35ωρο, κανονικές προσλήψεις με κατάργηση του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς.

Όλοι την Πέμπτη 11 Ιούλη στις 08:00 στην κινητοποίηση στην ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Μ.ΙΚΕ. (πλατεία Κορνάρου)

  • Να πληρωθεί εδώ και τώρα ο συνάδελφος τα δεδουλευμένα του!
  • Καμία άλλη εργοδοτική αυθαιρεσία, καμία άλλη απόλυση/βλαπτική μεταβολή σύμβασης.

Κανένας εργαζόμενος μόνος, καμία εργαζόμενη μόνη!

Καλούμε σωματεία και συλλόγους εργαζομένων να στηρίξουν τον αγώνα μας και να δείξουν έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη με ψηφίσματα αλληλεγγύης-καταγγελίας των αντεργατικών πρακτικών της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής, ψηφίσματα στήριξης προς τον αγώνα του σωματείου μας έχουν σταλεί από:

  1. Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών -Παράρτημα Χανίων
  2. ΕΜΔΥΔΑΣ Ανατολικής Κρήτης
  3. Σύλλογος Ερευνητών & Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου
  4. Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων
  5. Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου
  6. ΕΛΜΕ Ηρακλείου
  7. Σύλλογος δασκάλων Κ. Σωτηρίου
  8. Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
  9. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων & Ποτών

πηγή : https://smtiraklio.wordpress.com/2024/07/05/κ…