τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 στις 8.30 πμ

Ουτε μια ωρα απληρωτης δουλειας στο τεχνικο γραφειο Παυλιδης

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10.07.24 // 08.30π.μ. // Ακταίου 40,Αθήνα

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ

To Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλει το Τεχνικό «Γραφείο Παυλίδη» για τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε συναδέλφισσα.

Το «Γραφείο Παυλίδη» είναι ένα από τα πολλά τεχνικά γραφεία του κλάδου που συνεχώς ανεβάζει αγγελίες για νέες θέσεις εργασίας εξαιτίας του ότι συνεχώς εργαζόμενοι και εργαζόμενες εξωθούνται σε παραίτηση λόγω του κλίματος τρομοκρατίας που καλλιεργεί η εργοδοσία, της εντατικοποίησης, και των χαμηλών μισθολογικών απολαβών. Οι χαμηλοί μισθοί, οι συμφωνίες για τους μισθούς που τελικά αλλάζουν και μετατρέπονται σε «πιο χαμηλός μισθός συν κουπόνια» για να καταβάλλονται αναλογικά λιγότερα δώρα και επιδόματα, η εργοδοτική αυθαιρεσία αποτελούν καθημερινότητα για τον συγκεκριμένο χώρο εργασίας.

Πρόσφατα συναδέλφισσα -μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών- που απασχολούνταν στο Γραφείο Παυλίδη με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών παραιτήθηκε, τηρώντας όλες τις συμφωνημένες δεσμεύσεις. Η εργοδοσία αρνείται πως της χρωστάει χρήματα, δε της έχει καταβάλει ακόμη την πληρωμή για δεδουλευμένες ημέρες εργασίας και υποστηρίζει ότι η συναδέλφισσα ήταν «εξωτερική συνεργάτιδα».
Στην πραγματικότητα βέβαια, εργαζόταν με όλα τα χαρακτηριστικά της εξαρτημένης εργασίας, δηλαδή: συγκεκριμένος τόπος εργασίας, σταθερό ωράριο, καθημερινή χρήση του εξοπλισμού του γραφείου, δήλωση συγκεκριμένων ημερών για άδεια, πλήρης εποπτεία του αντικειμένου δουλειάς από την εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι/ες στον κλάδο των Κατασκευών, των Μελετών, που εργαζόμαστε υπό τον τίτλο των φαινομενικά «ανεξάρτητων συνεργατών» γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η εργοδοσία αξιοποιεί αυτή τη μορφή ευέλικτης εργασίας με το μπλοκάκι για να απογειώνει τα κέρδη της. Με τον τρόπο αυτό απαλλάσσεται απ' τις «υποχρεώσεις» τήρησης ωραρίου, καταβολής ασφαλιστικών εισφορών μισθωτού, αποζημίωσης απόλυσης, χορήγησης νόμιμης άδειας με αποδοχές, άδειας τοκετού και λοχείας, άδειας ασθενείας ή λόγω εργατικού ατυχήματος.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους στο γραφείο Παυλίδη να απευθυνθούν για όποια προβλήματα έχουν στο χώρο δουλειάς τους στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών!

Μαζικοποιούμε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και παλεύουμε για την υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ με τους εργοδότες, η οποία θα αποτελέσει ουσιαστικό βήμα για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των χιλιάδων εργαζόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών στον Κλάδο, και ιδιαίτερα των νέων μηχανικών - τεχνικών. Η γενική εφαρμογή της ΣΣΕ μέσα απ' τη μαζική κινητοποίηση μπορεί να βάλει τις βάσεις για τη συνολική κατάργηση της ευέλικτης εργασίας με ΔΠΥ.

Απαιτούμε:

  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που χρωστάει η εταιρεία στη συναδέλφισσα.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς για όλους και όλες τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.).
  • Κατάργηση των Ατομικών Συμβάσεων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που να ορίζουν ρητά τις απολαβές, το ωράριο, το διάλειμμα και τις ετήσιες άδειες.
  • Δώρα και επιδόματα για όλες και όλους χωρίς εξαιρέσεις.
  • Δικαιώματα για τις εγκύους συναδέλφισσες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Άδεια τοκετού και λοχείας, μειωμένο ωράριο φροντίδας παιδιού, με πλήρεις αποδοχές. Απαγόρευσή απόλυσης τους κατά το προβλεπόμενο διάστημα.
  • Γονικές άδειες ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.).

πηγή : https://somt.gr/ουτε-μια-ωρα-απληρωτησ-δουλει…