τι; : δίκη θεματική : από :

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη εκκένωσης Ματρόζου 45 (2018)

Ημέρα/Ώρα: 11/07/2024 στις 09:00

Τοποθεσία: Αθήνα / δικ. Ευελπίδων

Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο να στηρίξει με την παρουσία του στην Ευελπίδων την Πέμπτη 11/7 στις 9:00 κτ. 4 αιθ. 1 για το δικαστήριο της (πρώτης) εκκένωσης της Ματρόζου 45 που πραγματοποιήθηκε το 2018.

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/94986/


Αλληλεγγύη στην κοινότητα της κατάληψης Ματρόζου 45 στο Κουκάκι

Ως Πρωτοβουλία εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε σε συμπαράσταση στα δικαστήρια στην πρώην Σχολή Ευελπίδων την Πέμπτη 11 του Ιούλη για να δηλώσουμε την πλήρη στήριξή μας στην κατάληψη ως μορφή κοινωνικής και ταξικής πάλης.

Αλληλεγγύη στην κοινότητα της κατάληψης Ματρόζου 45 στο Κουκάκι

Στις 11 Ιουλίου γίνεται η δίκη για την εγκληματοποίηση της κοινότητας της κατάληψης Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, τον Απρίλη του 2018, όπου ένα μέλος της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων και Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση συνελήφθη.

Ως Πρωτοβουλία εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε σε συμπαράσταση στα δικαστήρια στην πρώην Σχολή Ευελπίδων την Πέμπτη 11 του Ιούλη για να δηλώσουμε την πλήρη στήριξή μας στην κατάληψη ως μορφή κοινωνικής και ταξικής πάλης. Σε έναν κόσμο όπου όλα είναι κάτω από τον ζυγό της ατομικής ιδιοκτησίας ή τον κρατικό έλεγχο, οι απελευθερωμένοι χώροι είναι όχι μόνο τόποι συζήτησης και εμπλουτισμού της πολιτικής μας σκέψης και των δικτύων κοινωνικών σχέσεων, αλλά και χώροι πραγματικά αυτοδιαχειριζόμενοι, όπου σφυρηλατείται η αλληλεγγύη μέσω εκδηλώσεων, αλληλέγγυων μαθημάτων (νεοελληνικής γλώσσας και ξένων γλωσσών) και δραστηριοτήτων αυτομόρφωσης, με οργανωμένες βιβλιοθήκες, κοινωνικές κουζίνες, πολιτικές συνελεύσεις. Είναι χώροι αμφισβήτησης, απελευθέρωσης, αυτοοργάνωσης και αγώνα ενάντια στην πατριαρχία, τον ρατσισμό, τον καπιταλισμό και το κράτος, όπου δημιουργούνται δεσμοί και κοινότητες ελεύθερες από κάθε είδους ιεραρχίες.

Η κοινότητα καταλήψεων Κουκακίου συμμετείχε ενεργά σε αγώνες ενάντια στην αστυνομική βία, ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών/τριών και στον θεσμικό ρατσισμό, ενάντια στην έμφυλη βία, ενάντια στην περίφραξη και την ιδιωτικοποίηση του Λόφου Φιλοπάππου, ενάντια στην παράδοση της γειτονιάς του Κουκακίου στην τουριστικοποίηση, στα airbnb και στον «εξευγενισμό».

Αυτοοργανωνόμαστε στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές και στηρίζουμε ο ένας την άλλη ενάντια σε κάθε καταπίεση.

Να είμαστε την Πέμπτη 11/7/2024 στις 9 π.μ. στα δικαστήρια στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 4, αίθουσα 1.

Να μην περάσει η εγκληματοποίηση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων

Η ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Επόμενη Συνέλευση: Κυριακή 14 του Ιούλη στις 7.00 μ.μ. στον χώρο των σωματείων βάσης (Σπύρου Τρικούπη 56-58, Εξάρχεια)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ στην ιδιωτική εκπαίδευση

ergaexnidekp@rexiseup.neext, erganidekp.wordpress.com