τι; : δίκη θεματική : από :

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 στις 11.00

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον αναρχικό Αντρέα Φ.

Τοποθεσία: Αθήνα / Δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 10

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Αντρέα Φ. που καλείται για συμπληρωματική ανάκριση

Δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 10) - Τρίτη 9/7 11:00

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΝΤΡΕΑ Φ.

Στις 22/4 ο αναρχικός σύντροφος Αντρέας Φ. απαγάγεται από την κρατική ασφάλεια και την αντιτρομοκρατική, πάνοπλοι μπάτσοι εισβάλουν για δεύτερη φορά για έρευνα στο σπίτι του στην Πάτρα .

Από την μικροκλοπή σουπερ μάρκετ… στην τρομοκρατική οργάνωση

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Φλεβάρη του 2024, ο σύντροφος Αντρέας συλλαμβάνεται για μικροκλοπή σε κατάστημα Lidl στην Πάτρα. Με απόφαση της εισαγγελίας το πλημμέλημα της κλοπής αναβαθμίζεται σε κακούργημα ληστρικής επιδρομής. Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας και μέσω μιας οργουελικής αναβάθμισης του κατηγορητηρίου επιβάλλεται στον σύντροφο ο περιοριστικός όρος μηνιαίας παρουσίας του στο τμήμα και εκτελείται κατ' οίκον έρευνα και αρπαγή των ηλεκτρονικών του μέσων επικοινωνίας - laptop και κινητό τηλ.

Η αντιτρομοκρατική, με τη γνωστή τακτική του «ανώνυμου τηλεφωνήματος», ζητάει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, και στο πλαίσιο, πλέον, του τρομονόμου (187Α) ξεκινά το στήσιμο του κατηγορητηρίου και τη σκευωρία εναντίον του συντρόφου.

Στη δεύτερη πράξη του τρομοσεναρίου της ΕΛΑΣ ο σύντροφος μεταφέρεται στην Αθήνα, ανακρίνεται και με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο (187Α), κατηγορείται ως μέλος της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» και ως φυσικός αυτουργός των ενεργειών της. Τελικά, Στις 26/04 η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας αποφασίζουν την προφυλάκιση του στις φυλακές της Άμφισσας.

Δεν θα μπορούσε να μην τονιστεί ο ρόλος των ΜΜΕ, τα οποία από την πρώτη στιγμή αποτέλεσαν φερέφωνο των μπάτσων για τη δημιουργία κλίματος, χτίζοντας το προφίλ του τρομοκράτη μέσα από συκοφαντίες και χυδαία δημοσιεύματα, διαστρεβλώντας έτσι την εικόνα του συντρόφου και αποσιωπώντας την ιδεολογική υπόσταση της μέχρι τώρα πορείας του. Όλες αυτές οι εξόφθαλμες μεθοδεύσεις μπάτσων, δικαστικών και δημοσιογράφων έχουν οδηγήσει το σύντροφό μας να βρίσκεται σήμερα στη φυλακή. Την ίδια στιγμή ο ίδιος αρνείται συνολικά το κατηγορητήριο που έχει στηθεί εναντίον του.

Στις 26/4, την μέρα της ανάκρισης του Αντρέα, πραγματοποιείται στην κατάληψη του Παραρτήματος της Πάτρας συγκέντρωση αλληλεγγύης, η οποία δέχεται αιφνίδια, λυσσαλέα επίθεση από τους μπάτσους, με χημικά εντός του χώρου και ξυλοκόπημα συντρόφου, ενώ συλλαμβάνονται 26 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Μπάτσοι, ασφαλίτες και εισαγγελέας παραμένουν στην κατάληψη κατάσχοντας έντυπα και εξοπλισμό, ενώ δημοσιεύονται φωτογραφίες του χώρου, ώστε να χτίσουν χέρι-χέρι με τους μπάτσους το αφήγημα περί «άντρου της τρομοκρατίας». Ένα αφήγημα το οποίο έρχεται να προστεθεί στα δημοσιεύματα για ένα φανταστικό σενάριο "επεισοδίων" και συγκεκριμένα για ηγέτες/καθοδηγητές και κλειδοκράτορες καταλήψεων, που βασικό στόχο έχουν να διεμβολίσουν τις βασικές αναρχικές αξίες της οριζοντιότητας και της αυτοοργάνωσης.

Η στοχοποιήση του Αντρέα είναι επίθεση σε ολόκληρο το κίνημα.

Η στοχοποίηση και φυλάκιση του συντρόφου Αντρέα δεν μπορεί να ιδωθεί ως μεμονωμένη κίνηση αλλά ως μέρος μίας συνολικής στρατηγικής που στόχο έχει την αδρανοποίηση αγωνιστών και αγωνιστριών. Το καθεστώς της προφυλάκισης που εφαρμόζεται ως μέσο πίεσης καθώς και (φυσικής και οικονομικής) εξόντωσης των αγωνιστών, εξυπηρετεί έναν διττό στόχο: την εκδικητική τιμωρία για τη μη συμμόρφωση στις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου αφενός, και τον εκφοβισμό του κόσμου του αγώνα αφετέρου με την απειλή του εγκλεισμού να πλανάται πάνω από κάθε ριζοσπαστική επιλογή και στάση. Η ποινικοποίηση των πολιτικών και συντροφικών σχέσεων και μέσα όπως τα «ανώνυμα τηλεφωνήματα», οι παράτυπες παρακολουθήσεις κλπ, αναδεικνύουν εξάλλου ότι οι νόμοι και η δικαιοσύνη λειτουργούν κατά το δοκούν για να εξυπηρετήσουν τις εκάστοτε κρατικές μεθοδεύσεις.

Ανέκαθεν, η κάμψη των κοινωνικών αντιστάσεων αποτελούσε το βασικό μέλημα του κράτους για να εξασφαλίσει τη συνέχειά του. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου τυχαία η στοχοποίηση του Αντρέα, ενός συντρόφου που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση, από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του '06-'07, την αλληλεγγύη στους/στις μετανάστες/ριες, την εξέγερση του 2008 και το καταληψιακό κίνημα στην Πάτρα, την αλληλεγγύη στους διωκόμενους/ες αγωνιστές/τριες και τον αντιφασιστικό αγώνα, τους Αγανακτισμένους και τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, τις κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια και τις απεργίες, στις δομές αλληλοβοήθειας, τους αγώνες ενάντια στην λεηλασία της φύσης, τις εργατικές ομάδες, τις πρωτοβουλίες ενάντια στην ακρίβεια, τις συνελεύσεις ενάντια στις εξορύξεις μέχρι και τις πρωτοβουλίες για την υποστήριξη ανθρώπων που είχαν πληγεί από φωτιές ή πλημμύρες. Η ανυποχώρητη στάση του συντρόφου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός ολόκληρου κόσμου αγώνα αμφισβήτησης του κόσμου της εξουσίας και της εκμετάλλευσης, ο οποίος ανέκαθεν βρισκόταν στο στόχαστρο του κράτους και των διωκτικών μηχανισμών.

Η στοχοποίηση του Αντρέα επομένως αποτελεί στοχοποίηση ολόκληρου του κινήματος και όσων αντιστέκονται καθημερινά σε μια συγκυρία όπου η φτωχοποίηση των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων εντείνεται μέσα από την εργασιακή εκμετάλλευση, την κατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής, την περιθωριοποίηση, τον αποκλεισμό, τη κρατική βία και τον φασισμό που εδραιώνεται στις πιο γκρίζες ζώνες.

Στην ίδια συγκυρία που το κράτος αναβαθμίζει την κατασταλτική του ατζέντα μέσα από τους τρομονόμους και την αναβάθμιση του ποινικού κώδικα ενισχύοντας το νομικό του οπλοστάσιο για να καταπνίξει και να ελέγξει την κοινωνική οργή των καταπιεσμένων.

Απέναντι στον φόβο που προσπαθεί να διαχύσει μέσα από την εκδικητικότητα στο πρόσωπο του Αντρέα, αλλά και σε συντρόφους και συντρόφισσές του, η απάντησή μας ήταν και θα είναι πάντα η ίδια: αδιαπραγμάτευτη στήριξη της πολιτικής του στάσης και της αναρχικής του ταυτότητας, αλληλεγγύη σε αυτό τον δύσκολο αγώνα που ξεκινά, αυτή τη φορά μέσα από τα τείχη της φυλακής. Μέχρι να ξανασυναντηθούμε στους επόμενους αγώνες που ακόμα δεν έχουν δοθεί. Αντρέα γερά, ως τη λευτεριά.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΝΤΡΕΑ Φ.

ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αναρχικό Αντρέα Φ. (Αθήνα)

email: synallilantreasf [at] espiv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/94976/