τι; : προβολή θεματική : από :

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 στις 20.30

Προβολή ταινίας: Η γκαρσονιέρα

Οι θερινές προβολές στην πλατεία Γάτσου συνεχίζονται την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στις 20:30, με την αγαπημένη και πολυβραβευμένη ταινία του Μπίλλυ Γουάιλντερ, "Η γκαρσονιέρα"

(παραγωγής 1960), με τους εξαιρετικούς Τζακ Λέμον και Σίρλεϊ Μακ Λέιν!

Σ'αυτήν τη γκαρσονιέρα, κατοικεί ο Μπαντ Μπάξτερ που εργάζεται στο γραφείο με αριθμό 861, στον 19ο όροφο του κτιρίου της εταιρείας των 32.000 υπαλλήλων, με έδρα στη μεγαλούπολη της Νέας Υόρκης των 8 εκατομμυρίων κατοίκων στα τέλη του 1959. Παραχωρώντας την στα ανώτερα στελέχη (που όλοι είναι άντρες) για τις εξωσυζυγικές τους περιπέτειες, ο φιλόδοξος Μπάξτερ ξεχωρίζει μέσα στην πολυπληθή ανωνυμία κι αναρριχάται στα ψηλότερα ιεραρχικά κλιμάκια.

Στο σύμπαν του Μπίλλυ Γουάιλντερ όλα είναι αστεία, πνευματώδη, σατιρικά και, ταυτόχρονα, καυστικά και υποδόρια μελαγχολικά. Στην "Γκαρσονιέρα" μεγαλουργεί με το σαρδόνιο χιούμορ του, με την οξυδερκή και, συνάμα, γεμάτη κατανόηση παρατήρηση των ανθρώπινων συμπεριφορών.

Γελάμε διαρκώς χάρη στον δαιμονιώδη ρυθμό που η μια πνευματώδης ατάκα διαδέχεται την άλλη αλλά, ταυτόχρονα, υπάρχει μια λύπη στον πυρήνα κάθε ατάκας, με τον Γουάιλντερ να μην μας αφήνει να πάρουμε ανάσα: άραγε, ποιες είναι οι δικές μας ομοιότητες με τις αδυναμίες όλων αυτών των χαρακτήρων που παραμένουν αδρανείς στην εξουσία άλλων πάνω στη ζωή τους;

Ένα αριστούργημα από ένα μεγάλο δημιουργό!

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Ιουλίου 10h