Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 στις 19.30

Εκδήλωση-συζήτηση: Ταξικό μπλόκο στις πολιτικές της ακρίβειας

Την ακρίβεια και τον πληθωρισμό δεν τα βιώνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Οι εφοπλιστές και τα μεγάλα αφεντικά έχουν βγει κερδισμένοι από την πρόσφατη εκτίναξη του πληθωρισμού καταγράφοντας ρεκόρ κερδοφορίας. Αντιθέτως, ο απλός λαός βλέπει μέρα με την μέρα τις τιμές των τροφίμων, των ενοικίων και της ενέργειας να ανεβαίνουν, ενώ τα έσοδα του παραμένουν σταθερά (παρά τις δήθεν αυξήσεις στους μισθούς που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, που ούτε στο ελάχιστο δεν μπορούν να καλύψουν τα επίπεδα του πληθωρισμού).

Τα σούπερ μάρκετ, σαν σύγχρονοι μαυραγορίτες, ευημερούν εις βάρος των καταναλωτών, διατηρώντας τις τιμές ψηλά για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Το δήθεν "καλάθι του νοικοκυριού" είναι μια φιέστα της κυβέρνησης για το θεαθήναι: μια κοροϊδία που ευνοεί μόνο τα μονοπώλια, αφήνοντας τις οικογένειες να παλεύουν μόνες τους με τη φτώχεια προσπαθώντας να μπαλώσουν τα έξοδα τους.

Ταυτόχρονα, oι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας εκτοπίζουν βίαια τις λαϊκές οικογένειες από τα σπίτια τους, αυξάνοντας την ανασφάλεια και την απόγνωση. Οι αυξημένοι λογαριασμοί ενέργειας και οι εξωφρενικές τιμές πετρελαίου και βενζίνης, που επιβάλλονται από τις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις, την κερδοσκοπία αλλά και την αυξημένη φορολογία, επιδεινώνουν την κατάσταση, καταδικάζοντας τους ανθρώπους σε μια ζωή καθημερινής πάλης για επιβίωση.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, αντί να επενδύουν σε υγεία και παιδεία, επιλέγουν να σπαταλούν χρήματα σε πολεμικούς εξοπλισμούς . Μάλιστα, ένα μέρος αυτών καταλήγει να στέλνεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά σε εμπόλεμες ζώνες, εμπλέκοντας έμμεσα και εμάς, χωρίς να μας ρωτήσουν, στο αιματοκύλισμα της γης. Συνάμα, εκατομμύρια ευρώ κατασπαταλούνται στην αστυνομία, όχι για την δήθεν «προστασία του πολίτη», αλλά για την οχύρωση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες που πυκνώνουν μέρα με την μέρα.

Εν ολίγοις, τα επιχειρηματικά συμφέροντα των αφεντικών τα χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, πέρα από τις φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις που χαρίζονται σε αυτούς, και με την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων - προσωπικών security των αφεντικών πλέον σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση που ξεσπάει.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια πολιτική που ασκείται πάνω σε όλους μας. Μεταξύ της ενίσχυσης του κέρδους και της δικιάς μας αξιοπρεπούς διαβίωσης, οι πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης πάντα θα διαλέγουν το πρώτο. Με μαζικές και μαχητικές απεργίες, διαδηλώσεις και συλλογικές δράσεις, πρέπει να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά μας. Οι κοινωνικές παροχές δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό.

Στην συλλογική επίθεση που δεχόμαστε δεν μπορούμε να απαντάμε με ατομικές λύσεις. Η απάντηση οφείλει να είναι μία:

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΗΛΕΗ ΤΑΞΙΚΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΣΥΝΘΛΙΒΟΝΤΑΣ ΜΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/7, 19:30 ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΤΑΞΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ"

ΠΑΡΚΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΗΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ)

με παρεμβάσεις από μέλη σωματείων

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση