τι; : προβολή θεματική : από :

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 στις 21.00

Cine Λαμπηδόνα - "City Lights" (Τα φώτα της πόλης)

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας καλεί την Πέμπτη 4/7/24 στις 9.00μμ στη Λαμπηδόνα (Άλσος Αγίας Τριάδας - Βύρωνας). Θα προβάλουμε την κλασική κωμωδία "City Lights" (Τα φώτα της πόλης). Σενάριο, σκηνοθεσία και μουσική Charlie Chaplin, 1931. Παίζουν:Charlie Chaplin, Virginia Cherrill, Harry Myers

"Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει πραγματικά καταγραφεί στην ιστορία του κινηματογράφου αυτός είναι ο Charlie Chaplin. Οι ταινίες του δεν θα γεράσουν ποτέ" Αντρέι Ταρκόφσκι.

Η ταινία εκτυλίσσεται στην περίοδο του μεγάλου οικονομικού κραχ. Εκεί ο αγαπημένος μας Σαρλό ερωτεύεται μία τυφλή ανθοπώλη. Αποφασισμένος να την βοηθήσει, αλλά παντελώς άφραγκος, κάνει ό,τι μπορεί για να επανέλθει η όρασή της. Αναγκάζεται να κάνει λοιπόν διάφορες δουλειές-απατεωνιές για να μαζέψει χρήματα και να την θεραπεύσει. Στην πορεία των προσπαθειών του πιάνει φιλία με έναν εκατομμυριούχο ο οποίος τον συμπονεί μεθυσμένος και τον απεχθάνεται νηφάλιος. Κάπως έτσι ο Σαρλό μπλέκεται σε διάφορες περιπέτειες για χάρη του έρωτα.

Τα φώτα της πόλης αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της 7ης --και όχι μόνο-- τέχνης.

Η ταινία αναπτύσσεται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες: τον έρωτα μεταξύ δύο ανθρώπων, τις ταξικές διαφορές που δημιουργούνται σε καιρούς φτώχειας, τον ίδιο τον κινηματογράφο.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=b2NTUnujk1I

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/94938/