τι; : φεστιβάλ θεματική : από :

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 στις 9.00 πμ

3o Φεστιβάλ Ελεύθερης Παραλίας Ερεσού

Φέτος στις 26-27-28 Ιούλη και για 3η συνεχή χρόνιά στην Σκάλα Ερεσού θα υλοποιηθεί το Φεστιβάλ Ελεύθερης Παραλίας Ερεσού. Πρόκειται για έναν θεσμό αυτοοργανωμένο και οικονομικά αυτόνομο που υλοποιείται από τον Περιβαλλοντικό Κοινωνικό Σύλλογο Πρωτοβουλία Ερεσού.

Το Φεστιβάλ στόχο έχει να κρατάει ψηλά τον αγώνα για την υπεράσπιση της παραλίας Ερεσού από το χτίσιμο. Έναν αγώνα πολύμορφο που ξεκίνησε το 21', με τους κατοίκους της περιοχής να αποτρέπουν στο χτίσιμο 2 φορές χάρις το 4 μήνες σερί αυτοοργανωμένο μπλόκο Αφεντέλι, ένα μπλόκο που στήθηκε στην περιοχή και λειτουργούσε με οριζόντιες συνελεύσεις κάθε Παρασκευή τον χειμώνα του 22'.

Ο αγώνας στην συνέχεια εμπλουτίστηκε με συλλογή 5000 υπογραφών, με ενημερωτικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, αλλά και με νομικές ενέργειες που τρέχουν μέχρι και σήμερα.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει μπει ούτε ένα τούβλο πάνω στην παραλία!

Το Φεστιβάλ τις πρώτες δύο μέρες περιλαμβάνει κεντρική εκδήλωση για τον αγώνα, μία πολύ δυνατή βιβλιοπαρουσίαση, δύο προβολές ντοκιμαντέρ για το προσφυγικό και την περμακουλτούρα και διάφορα άλλα. Την Κυριακή το Φεστιβάλ κλείνει με ένα δυνατό live stage.

Οι Αιγιαλοί ανήκουν σε όλη την κοινωνία

κάτω τα χέρια από την παραλία.

Ούτε βήμα πίσω!

Πρωτοβουλία Ερεσού - Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

πηγή : https://www.eresos.org/
πηγή : email που λάβαμε στις 1 Ιουλίου 12h