τι; : προβολή θεματική : από :

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 στις 20.30

Queer movie night ενάντια στο Family Pride

Σας καλούμε σε προβολή της ταινίας Pride του 2014 στο πάρκο Αγίου Νικολάου(είσοδος από Ηρώς Κωσταντοπούλου και Τομπάζη) στην Ηλιούπολη την Τετάρτη 3/7 στις 8:30μμ. Αφορμή της εκδήλωσης είναι η πορεία "Family Pride" που έχει ανακοινωθεί για το τέλος της εβδομάδας στο Φάληρο. Θεωρούμε το κάλεσμα του Family Pride ως έκφραση μιας γενικότερης συντηρητικοποίησης της κοινωνίας στη ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Μετά από αντίστοιχα καλέσματα στη Σερβία, τη Βουλγαρία και τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στις αμβλώσεις στη Κροατία, οι περήφανοι οικογενειάρχες έφτασαν και στην Ελλάδα.

Με πρόσχημα την αγάπη και τη φροντίδα των παιδιών, σε μια φαινομενικά ειρηνική πορεία, το Family Pride προωθεί ξεκάθαρα μηνύματα μίσους και καταπίεσης. Για εμάς η πρωτοβουλία αυτή γιορτάζει την ομοιομορφία και όχι γενικά την οικογένεια. Είναι μια γιορτή της διατήρησης των έμφυλων ρόλων, της καταπίεσης της διαφορετικότητας των παιδιών, της ιεραρχικότητας, της υπακοής και της τιμωρίας. Είναι μια γιορτή στις πλάτες χιλιάδων ατόμων που κακοποιούνται πίσω από κλειστές πόρτες, γυναικών που δολοφονούνται και

εφήβων που αυτοτραυματίζονται. Μια γιορτή του πατέρα-πατριάρχη και της γυναίκας που ο κύριος στόχος στη ζωή της είναι να γίνει μάνα.

Για εμάς η έννοια της οικογένειας είναι μια ένωση που μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές. Δεν δημιουργείται μόνο μέσω βιολογικών συσχετίσεων και ετεροκανονικών ερωτικών σχέσεων, δεν σχετίζεται με το φύλο, αλλά βασίζεται στη φροντίδα, την αυτόβουλη συνύπαρξη και την συνεργασία.

Καλούμε επίσης στην αντισυγκέντρωση ενάντια στο Family Pride, το Σάββατο 6 Ιούλη στις 6μμ στη προκυμαία του Φλοίσβου. (https://www.kinimatorama.net/event/167783)

-Πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στο family pride

πηγή : https://facebook.com/events/s/queer-movie-nig…
πηγή : email που λάβαμε στις 1 Ιουλίου 12h