τι; : μικροφωνική θεματική : Προσφυγικά από :

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 στις 20.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Μικροφωνικη αλληλεγγυης με τα Προσφυγικά

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΡΙΤΗ 2/7 20.00 ΣΒΩΛΟΥ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Αλληλεγγύη στην Κοινότητα Κατηλειμένων Προσφυγικών

Αλληλεγγύη στον 15χρονο συληφθέντα

Στις 18 και στις 20 Ιουνίου το κράτος κλιμακώνει την καταστολή στην κοινότητα Προσφυγικών, με επιθέσεις μέσα στην γειτονιά και 2 προσαγωγές σε κάθε επίθεση. Στις 20 του μήνα οι μπάτσοι επιτίθενται με κρότου λάμψης και δακρυγώνα δίπλα στα παιδιά της κοινότητας, ενώ μετά τα χημικά ακολουθεί το νομικό σκέλος της κρατικής τρομοκρατίας. Σύμφωνα με την δικογραφία αναζητούνται για ταυτοποίηση 70 ακόμη "άγνωστοι δράστες", στοχοποιόντας έτσι οποιαδήποτε ζει μες την κοινότητα.

Την επόμενη μέρα, 15χρονο παιδί, μέλος της κοινότητας και μετανάστης από την Βενεζουέλα, καθώς οδηγά το ποδήλατό του στον δρόμο του για κοντινό περίπτερο δέχεται επίθεση από την ομάδα ΔΡΑΣΗ.

Οι μπάτσοι πετούν το παιδί από το ποδήλατο, το συλαμβάνουν και το δέρνουν. Προσπαθούν να εκβιάσουν ομολογία με σεξιστικές βρισιές και με την απειλή βιασμού. Το παιδί ζητά δικηγόρο, οι μπάτσοι τον βασανίζουν και του λένε πως έχει ήδη ομολογήσει.

Παράλληλα η ομηρία του 15χρονου χρησιμοποιείται εκβιαστικά προς την οικογένεια του, την μητέρα και τον μικρό αδερφό του, επίσης μετανάστες και επίσης της κοινότητας.

Οι μπάτσοι της ΓΑΔΑ δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τις τρομοκρατικές πρακτικές τους και σε ανήλικους, σε ανήλικους μάλιστα με εκτεταμένο κοινωνικό δίκτυο, περιπτώσεις δηλαδή όπου είναι βέβαιο πως θα δημοσιοποιηθούν.

Τα προσφυγικά αποτελούν μια πολυεθνική κοινότητα αγώνα και ως τέτοια βάλονται από το ελληνικό κράτος. Οι μετανάστριες στα Προσφυγικά στοχοποιούνται γιατί κάνουν ακριβώς αυτά τα οποία ο κρατικός μηχανισμός έχει σχεδιαστεί να αποτρέπει: οργανώνονται και αγωνίζονται. Στα βασανιστήρια του 15χρονου αποτυπώνεται η κρατική πολιτική και το μέλλον που σχεδιάζουν τα αφεντικά.

Η επίθεση επομένως μας αφορά όλα. Μπροστά στην βαρβαρότητα της εξουσίας να οικοδομήσουμε πολυεθνικές κοινότητες αγώνα, από την Ξηροκρήνη ως τα Προσφυγικά χτίζουμε τις δομές του δικού μας μέλλοντος.

ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

ΝΤΟΠΙΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ - ΡΟΜΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ!

Stop War On Migrants


1 2 3 4

Αλληλεγγύη στην κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών.

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης, Τρίτη 02.7, 20:00 Σβώλου με Γούναρη.

Την προηγούμενη εβδομάδα βρεθήκαμε αντιμέτωπες με μια ακόμα σειρά επιθέσεων στις δομές και στον κόσμο του αγώνα και συγκεκριμένα στην κοινότητα των Προσφυγικών στην λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης 18/06 μέλη της κοινότητας στοχοποιήθηκαν και προσεγγίστηκαν από 12 οχήματα μπάτσους, οι οποίοι προχώρησαν σε αναίτια προσαγωγή τους κατά μια διαδικασία επίδειξης ταυτότητας. Την ίδια ακόμα μέρα τα ένστολα καθάρματα ακινητοποίησαν δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν 2 μέλη της κοινότητας και προκαλώντας μάλιστα φθορές στο όχημα οδήγησαν τα άτομα στην ΓΑΔΑ. Άλλωστε, 3 μόνο μέρες αργότερα, και μέσα σε ένα συνεχές κλίμα τρομοκρατίας και παρακολούθησης της γειτονιάς απαγάγονται βίαια 2 άτομα ενώ έπειτα από την έμπρακτη αλληλεγγύη και άμεση αντίδραση του αλληλέγγυου κόσμου ακολούθησε ένα «όργιο καταστολής, χημικών και βίας». Η λίστα και μόνο των δέκα κατηγοριών που προσπαθούν να προσάψουν στους δύο συντρόφους της κοινότητας από κοινού με την αναφορά στις δικαστικές αίθουσες σε 70 «άγνωστους δράστες», συλλογικοποιώντας με αυτό το τέχνασμα τον «κίνδυνο», επιδιώκει την τρομοκράτηση του κόσμου, την αναζήτηση «πατημάτων» για την νομιμοποίηση της κρατικής βίας και την επίθεση στις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες δομές.

Σαφέστατα, η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά συνέχεια των απειλών και των εκκενώσεων στεκιών και καταλήψεων το προηγούμενο διάστημα, σε πλήρη πάντα ευθυγράμμιση με τις εξαγγελίες του Χρυσοχοΐδη για εκκενώσεις όλων των στεκιών στον πανεπιστημιακό χώρο αλλά και επιχειρήσεις «σκούπα» στον αθηναϊκό αστικό ιστό. Η ίδια, μάλιστα, η κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών έχει τα τελευταία 14 χρόνια απειληθεί, στοχοποιηθεί και χτυπηθεί ουκ ολίγες φορές στο όνομα της ανάπλασης, του εξευγενισμού και της καθαρότητας. Πώς θα γινόταν άλλωστε να μην αποτελεί στόχο του κράτους και του κεφαλαίου, μια κοινότητα- ανάχωμα στην καπιταλιστική λαίλαπα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό και όλες τις εκφάνσεις του; Που προτάσσει έμπρακτα τις σχέσεις αλληλεγγύης, την αλληλοβοήθεια και τον συλλογικό τρόπο ζωής απέναντι στην δολοφονική μεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους, ενάντια σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης των ζωών μας, τον ατομικισμό και την αισχροκέρδεια.

Την στιγμή που η εντατικοποίηση των ζωών μας, οι ιδιωτικοποιήσεις των στοιχειωδών αγαθών, η ακρίβεια, οι εξαθλιωμένοι μισθοί πείνας και τα 13ώρα, η ανάπλαση των γειτονιών όπως και η επακόλουθη εκθετική αύξηση των ενοικίων και ο εκτοπισμός των κατοίκων αποτελούν καθημερινή «θηλιά» που σφίγγει τον λαιμό των καταπιεσμένων, την ίδια στιγμή ο κρατικός μηχανισμός επιδιώκει όλο και πιο έντονα το δόγμα-καθεστώς «νόμος και τάξη», εφαρμόζοντας την προληπτική αντιεξέγερση, προκειμένου αφενός να προσπαθήσει να σωπάσει τον αγωνιζόμενο κόσμο και να διευκολύνει την επέλαση του κεφαλαίου και την εμπορευματοποίηση όλο και περισσότερων αγαθών.

Εμείς δεν θα σωπάσουμε! Απέναντι στον θανατοκρατούμενο κόσμο που θέλουν να μας επιβάλουν εμείς θα υπερασπιστούμε τους χώρους μας μαζικά και μαχητικά θα τονίσουμε με συλλογικούς αγώνες ότι κανένας δεν είναι μόνος απέναντι στην κρατική καταστολή. Δεν σταματάμε να οραματιζόμαστε και να παλεύουμε να χτίζουμε μέρα την μέρα τον κόσμο ελευθερίας και ζωής που επιθυμούμε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ 15ΧΡΟΝΟ Χ.Κ

Κάτω τα ξερά σας από τις δομές αγώνα

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere


1 2 3 4

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ 15ΧΡΟΝΟ Χ.Κ

Απέναντι στην κρατική καταστολή ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις και τις δομές αγώνα

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Ιουλίου 14h


1 2 3 4

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στα κατειλημμένα Προσφυγικά.

Τρίτη 02.7, 20:00 Σβώλου με Γούναρη.

Τις προηγούμενες μέρες παρακολουθήσαμε μια εντεινώμενη επίθεση του κράτους στον κόσμο του αγώνα. Δύο συνεχόμενες μέρες αστυνομικών επιχειρήσεων, με τραμπουκισμούς και περιπολίες στην γειτονιά των κατειλημμένων Προσφυγικών, μέχρι την ΄΄αρπαγή΄΄ του 15χρονου Χ.Κ από τα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ και τον μετέπειτα βασανισμό του στην ΓΑΔΑ.

Την Τρίτη 18.6, 12 οχήματα της ΕΛ.ΑΣ προσεγγίζουν την γειτονιά των Πρσοφυγικών όπου ταυτοποιούν και προσαγάγουν μέλη της κατάληψης. Επιπλέον οι μπάτσοι λίγη ώρα μετά σταματούν όχημα στο οποίο επιβαίνουν άτομα της κατάληψης, προκαλόυν φθορές και οδηγούν τα άτομα στην ΓΑΔΑ. Τρεις μέρες μετά, και μέσα στο συνεχές κλίμα παρακολούθησης και τρομοκρατίας της γειτονιάς, απαγάγονται δύο άτομα, ένα εκ των οποίων ανήλικο. Κατά την διάρκεια τόσο της προσαγωγής όσο και της κράτησης του, ο 15χρονος βιώνει μια κατάσταση πλήρους τρομοκρατίας. Δέχεται χυδαία λεκτικά σχόλια που μάλιστα απειλούν την σωματική του ακαιρεότητα. Το ίδιο βράδυ ξεσπούν επεισόδια στην γειτονιά των Προσφυγικών, με τον συγκεντρωμένο αλληλέγγυο κόσμο να προσπαθεί να απωθήσει τις αστυνομικές δυνάμεις που στρατοπέδευαν πέριξ του χώρου της κατάληψης.

Είναι σαφές πως ο κρατικός μηχανισμός, για άλλη μια φορά επιλέγει να ασκήσει πίεση στο κίνημα, μέσα από τα χτυπήματα στους χώρους μας και την καλλιέργεια ενός πνεύματος τρομοκρατίας, που απώτερο σκοπό έχει να κάμψει κάθε μορφή αντίστασης και να φιμώσει κάθε φωνή που υψώνεται κόντρα στον ζόφο που βιώνουμε καθημερινά. Σε μια περίοδο όπου τα πολιτικά σκάνδαλα των κυβερνήσεων αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, η συστημική βία όλο και φουντώνει, με το κράτος και τους μηχανισμούς του να την σπέρνουν καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού συνόλου, πρόσφυγες και μετανάστες πνίγονται κατά εκατοντάδες στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, η αύξηση των τιμών στα βασικά αγαθά αλλά και στην ενέργεια γονατίζει τα φτωχότερα στρώματα, ενώ σπρώχνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στο όριο της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης στην πραγματικότητα έχει χρεοκοπήσει γιατί δεν μπορεί να υποσχεθεί καμιά καλύτερη προοπτική, αντιθέτως προειδοποιεί για ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική αφαίμαξη και λεηλασία και είναι γι'αυτόν το λόγο που η εξουσία χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερο την καταστολή και αναδεικνύει την αστυνομία ως έναν πολιτικό παίκτη υψηλής σημασίας για την προάσπιση του καθεστώτος, ενόσω αυτή λειτουργεί ολοένα και περισσότερο σαν στρατός κατοχής σε όποιον χώρο εμφανίζεται. Οι εικόνες από τις προσαγωγές στα Κατειλημμένα Προσφυγικά, με τον 15χρονο υπό κράτηση και τον βασανισμό του, οι εργατικές δολοφονίες στο βωμό του κέρδους, οι δεκάδες δολοφονημένες γυναίκες, οι αλλεπάλληλες εκκενώσεις καταλήψεων (Ελευθεριακό Στέκι Primavera, Ζιζάνια, Utopia AD), τα στημένα κατηγορητήρια σε αγωνιστές αποτελούν μόνο λίγα παραδείγματα της επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου στις ζωές μας.

Οι καταλήψεις αποτελούν κομμάτι του αγώνα, το έδαφος όπου προετοιμάζονται τα σχέδια της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης και για αυτό πρέπει να χτυπηθούν, στο πλαίσιο της «προληπτικής αντιεξέγερσης» για να μην βρουν κοινωνικές προσβάσεις να μην έρθουν σε ώσμωση με την διογκούμενη οργή των πληβειακών μαζών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου τα προτάγματα του αναρχικού αγώνα είναι τα μόνα που μπορούν να δώσουν μιαν απάντηση στη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουμε. Αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση και αλληλοβοήθεια. Όπως λοιπόν απέτυχαν και οι προηγούμενες κατασταλτικές ενέργειές τους θα αποτύχουν και αυτές οι τωρινές.

Η έντονη και διαρκής παρουσία των αναρχικών αγωνιστών σε όλα τα μέτωπα πάλης, η σύνδεσή τους με τους κοινωνικούς αγώνες, η συμμετοχή της νεολαίας, των φοιτητών και των μαθητών, των νέων εργαζόμενων, των ανθρώπων με αξιοπρέπεια σε αναρίθμητα εγχειρήματα του αναρχικού και αντικρατικού αγώνα έχουν διαμορφώσει ένα αγωνιστικό υποκείμενο το οποίο διεκδικεί χωρίς να παρακαλά κανέναν.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Από τα κατειλημμένα κτίρια, που όσο θα απειλούνται από τις φασιστικές δυνάμεις, θα συμβολίζουν ολοένα και περισσότερο τα απελευθερωμένα από τις δυνάμεις κατοχής των κατασταλτικών δυνάμεων εδάφη, καλούμε όλους: τον κόσμο του αγώνα, τη νεολαία, τους πληβείους, τους φοιτητές και τους μαθητές να μπουν δυναμικά στον αγώνα, σε κάθε κοινωνικό πεδίο για την αναχαίτιση του κύματος της κρατικής καταστολής, για να βγούμε στην αντεπίθεση στη διεκδίκηση ενός κόσμου χωρίς καταπιεστές και καταπιεζόμενους, μια κοινωνία ελευθερίας δικαιοσύνης και ισότητας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ, ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης