τι; : δίκη θεματική : από :

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 στις 12.00

Συκγέντρωση αλληλεγγύης στο συλληφθέντα σύντροφο

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Ενημέρωση για την εισβολή των μπάτσων στο Αναρχικό Στέκι Utopia A.D και τη σύλληψη συντρόφου

Το πρωί (07:40) της Τετάρτης 26/6 με εντολή του πρύτανη Δ.Π.Θ Φώτη Μαρή, κάθε λογής μπάτσος της Κομοτηνής (Ο.Π.Κ.Ε, ΔΙ.ΑΣ, Μ.Α.Τ, Ασφάλεια) ύστερα από καταγγελία του φύλακα, συμμετέχει σε μια χολιγουντιανού τύπου επιχείρηση σύλληψης του συντρόφου μας επειδή έπραξε το αυτονόητο. Δηλαδή να παραβρίσκεται στο Αναρχικό Στέκι Utopia A.D το οποίο από την Παρασκευή 21/06 ανακαταλάβαμε.

Ο σύντροφος μας, λοιπόν, κατηγορείται για «παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας» και «αυτοδικία» και καλείται να απολογηθεί την Πέμπτη 4/7 (12:00) στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής επειδή υπερασπίστηκε, κόντρα στην εκδικητικότητα της πρυτανείας, τον μοναδικό χώρο αντίστασης στο σχέδιο εξευγενισμού και μεταφοράς μιζών στις τσέπες των όσων πρωτοστατούν στην αποστείρωση των σχολών από ιδέες και ανθρώπους που απειλούν τα όνειρα τους για ένα πανεπιστήμιο φυλακή.

Ενός μηχανισμού παραγωγής υπάκουων εργαζομένων μιλιταριστικού τύπου και καταναλωτών, που συνέβαλε στην κλοπή των πραγμάτων του στεκιού -μεταξύ και ειδών ανάγκης για φτωχές οικογένειες-, το κόψιμο όλων των δέντρων της παλιάς νομικής, τις πλημμύρες αιθουσών/προαυλίου, τον ξυλοδαρμό/σύλληψη φοιτητ-ρι-ών στην κατάληψη της Νομικής, της αρπαγή μιζών από το συνεχές μπάζωμα/ανακαίνιση του κεντρικού αμφιθεάτρου, το κλειδαμπάρωμα του χώρου όταν «δεν λειτουργεί», τις άθλιες συνθήκες σίτισης, στέγασης, μετακίνησης και η λίστα των επιτευγμάτων, των όσων την είδαν τσιφλικάδες, δεν έχει τελειωμό.

Η νέα αυτή κατασταλτική επιχείρηση κατά του στεκιού μας, προστίθεται στον νέο κύκλο καταστολής των καταλήψεων κατά των συντρόφων και συντροφισσών από την Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας, το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου, την κατάληψη Εξωστρεφής στον λόφο του Στρέφη, το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Ζιζάνια στη Φυλής και Φερών και το Αυτοδιαχειρόμενο Στέκι Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά το οποίο μπαίνει εκ νέου στο στόχαστρο των πανεπιστημιακών αρχών.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όμως είναι πως τα γελοία τους καψόνια αντί να λειτουργούν αποτρεπτικά, αντιθέτως φουντώνουν την φλόγα που θρέφει τον αγώνα μας.

Καμία εκκένωση, καμία σύλληψη, καμία καταδίκη δε θα σιγάσει το μίσος που τρέφουμε για οποιονδήποτε προσπαθεί να μας υποτάξει, παρά μόνο θα το ενισχύσει.

Πλανώνται πλάνην οικτράν αν νομίζουν πως θα κάνουμε πίσω.

Το Utopia A.D μοιάζει με μπαρούτι, που όσο το πιέζεις φτάνει πιο κοντά στο να εκραγεί… Ραντεβού στους δρόμους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1631047/