τι; : εκδήλωση θεματική : από :

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 στις 19.00

Εκδήλωση-συζήτηση παρουσίασης των ομάδων εργασίας του Λόφου Στρέφη

Εκδήλωση παρουσίασης των ομάδων εργασίας φροντίδας του Λόφου Στρέφη και συζήτηση για τις μελλοντικές ανάγκες του Λόφου

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/6 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ

(Θα ακολουθήσει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης των ομάδων εργασίας)

Στις 8 Φεβρουαρίου φεύγει από τον λόφο και το τελευταίο κοντέινερ των εργολάβων σημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο και την τελειωτική παύση της ανάπλασης από τον δήμο Αθηναίων. Η αποχώρηση της Prodea από τον Λόφο ηταν αποτέλεσμα του πολύμορφου και επίμονου αγώνα μας, που υποστηρίχτηκε από τη γειτονιά και την κοινότητα που χρόνια τώρα χρησιμοποιεί τον Λόφο και τον διατηρεί ζωντανό και χώρο κοινωνικοποίησης.

Παρ όλη την αποχώρηση της prodea και των μπάτσων, ο λόφος στον ενάμιση περίπου χρόνο καταστροφικής ανάπλασης άρχισε να μετράει δεκάδες πλήγματα. Ξεραμένα δέντρα και ξεριζωμένα από τις εκτεταμένες εκσκαφές, κατεστραμμένα μονοπάτια που όξυναν το πλυμηρικό πρόβλημα στην γύρω περιοχή, τραυματισμένα και εκδιωγμένα ζώα από τις μπουλντόζες των εργολάβων, τόνοι σκουπιδιών από υλικά των εργολάβων και τους μπάτσους που είχαν στρατοπεδεύσει μόνιμα στον λόφο.Παράλληλα με εντολή του τότε δήμαρχου Μπακογιάννη το νερό για αρκετούς μήνες είχε κοπεί με αποτέλεσμα φυτά και ζώα να πεθαίνουν κυριολεκτικά απο την ζέστη.

Τα παραπάνω αποτέλεσαν κάποιες λίγες από τις καταστροφικές συνέπειες της ανάπλασης που επιδίωξε να κάνει ο δήμος και η κτηματομεσιτική εταιρεία prodea.Ταυτόχρονα οι προσπάθειες τόσο της συνέλευσης όσο και των θαμώνων του Λόφου να τον φροντίσουν έβρισκε πολλές φορές απέναντι τους μπάτσους με αποκορύφωμα σε ανοιχτό κάλεσμα από την συνέλευση για μαζικό καθάρισμα και φροντίδα του Λόφου, ο κόσμος να απειλείτε με προσαγωγές.

Έπειτα λοιπόν από τα παραπάνω γεγονότα και με την Prodea να αποχωρεί από τον λόφο μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις η συνέλευση πήρε την πρωτοβουλία στις 24 Φεβρουαρίου να κάνει κάλεσμα για ανοιχτή συζήτηση με κατοίκους αλλά και θαμώνες των Εξαρχείων με θέμα ΄΄Λόφος Στρέφη η επόμενη ήμερα - παίρνουμε τον Λόφο στα χέρια μας΄΄.

Στην συνάντηση ανταποκρίθηκαν αρκετά άτομα και έτσι φτιάχτηκαν τρεις ομάδες φροντίδας του Λόφου. Η ομάδα κάδων/ταμπελών, η ομάδα κορμοδεμάτων΄/αντιπλημμυρικών έργων και η ομάδα φυτεύσεων.

Στην εκδήλωση-συζήτηση θα γίνει μια παρουσίαση για τις πρωτοβουλίες φροντίδας του Λόφου που πήρε κάθε ομάδα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, καθώς και ανταλλαγή τεχνικών πληροφοριών και γνώσεων που μπορεί να φανούν χρήσιμες.

Παράλληλα μέσα από την συζήτηση ευελπιστούμε να γίνει και μια περαιτέρω κουβέντα πάνω στις από εδώ και στο εξής ανάγκες φροντίδας που έχει ο λόφος .

Ο ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/94839/