τι; : δίκη θεματική : από :

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη δίκη της κατάληψης Δερβενίων 56

Κάλεσμα σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους διωκόμενους/διωκόμενες για την κατάληψη Φιλολάου 99 και την κατάληψη Δερβενίων στα Δικαστήρια Ευελπίδων

Η καταστολή της Φιλολάου 99, της κατάληψης Δερβενίων και άλλων εστιών αντίστασης τον Σεπτέμβρη του ´20, αλλά και οι διώξεις που ξεδιπλώνονται τρία χρόνια μετά, και με την πρόσφατη επιβολή του νέου ποινικού κώδικα συνεχίζουν την επίθεση του κράτους σε όσους επιλέγουν την αντίσταση στη φτωχοποίηση, στις γενικευμένες απαγορεύσεις, στα αντιεξεγερτικά και αντικοινωνικά μέτρα.

Οι διώξεις που ακολούθησαν αυτές τις εκκενώσεις, επιχειρούν να απομονώσουν τους χώρους αντίστασης και πολιτικής δράσης από το κοινωνικό τους περιβάλλον και να απονομιμοποιήσουν τη δυνατότητα αυτοοργάνωσης. Προσπαθούν να αποσυνθέσουν κάθε σχέση αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε και στις αγωνιστικές μας κοινότητες.

Οι κοινωνικοί αγώνες και οι δομές που αναπτύσσουν σε κάθε ιστορική περίοδο είναι δίκαιοι και αναγκαίοι και η κατάληψη Φιλολάου 99 ήταν ένα από αυτά τα κομμάτια των αγώνων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η αστική δικαιοσύνη και η νομιμότητα, όπως εκφράζονται στα κυρίαρχα αφηγήματα επιστρατεύονται κατά το δοκούν και χρησιμοποιούνται ως όπλο από κάθε λογής κοράκια απέναντι σε ότι απειλεί τα συμφέροντα τους.

Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα κατειλημμένα εδάφη και τις πρακτικές που αυτά πυροδοτούν. Γιατί για μας αποτελούν ένα ανοικτό στοίχημα που συνδέεται με την διεκδίκηση και τον αγώνα για την ίδια τη ζωή, τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.

Ενάντια στην βαρβαρότητα της ιδιοκτησίας, που πάντα θα προσπαθεί να κλέψει το ζωτικό χώρο από τους αγωνιζόμενους ανθρώπους και τις κοινότητες τους.

Γιατί οι καταλήψεις δεν είναι τα τέσσερα ντουβάρια τους, είναι τα θεμέλια για το χτίσιμο σχέσεων αλληλεγγύης, ισότητας και κοινοκτημοσύνης μεταξύ των καταπιεσμένων.

Έχουμε έναν ολόκληρο κόσμο να καταλάβουμε.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις.

Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους που διώκονται για όλες τις καταλήψεις που εκκενώθηκαν.

Τετάρτη 26/06, 09:00 κτίριο 8 αί8ουσα 1, δικαστήρια Ευελπίδων/ Δίκη για την κατάληψη Δερβενίων 56

Πέμπτη 04/07, 09:00, δικαστήρια Ευελπίδων/ Δίκη για την κατάληψη Φιλολάου 99

Συνέλευση αλληλεγγύης στις διωκόμενες για την κατάληψη Φιλολάου 99

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/94812/