τι; : προβολή θεματική : από :

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 στις 21.00

Cine Λαμπηδόνα - "Sommarlek" (Καλοκαιρινά παιχνίδια)

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας καλεί την Πέμπτη 20/6/24 στις 9.00μμ στη Λαμπηδόνα (Άλσος Αγίας Τριάδας - Βύρωνας). Θα προβάλουμε τιν κλασική ταινία "Sommarlek" (Καλοκαιρινά παιχνίδια), σε σκηνοθεσία Ingmar Bergman, 1951. Παίζουν: Maj-Britt Nilsson, Birger Malmsten, Alf Kjellin.

Η Μαρί, πρίμα μπαλαρίνα στην όπερα της Στοκχόλμης, έρχεται στην εξοχή για να βυθιστεί στις αναμνήσεις της, στο καλοκαίρι εκείνο που γνώρισε τον Χένρικ, τον πρώτο της εφηβικό έρωτα, που με το φθινόπωρο σκοτώθηκε σε ατύχημα. Η Μαρί, ύστερα από 13 χρόνια, καταξιωμένη καλλιτέχνης πλέον, πρέπει να πάρει μεγάλες αποφάσεις για τη ζωή της.Η πρώτη ώριμη ταινία στη φιλμογραφία του Μπέργκμαν αναδεικνύει το θέμα του καλοκαιριού ως αναπόληση της ηδονιστικής ευτυχίας της νιότης, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα μάθημα ζωής, καθώς η αγάπη και η καλλιτεχνική δημιουργία θριαμβεύουν στη σκοτεινιά του θανάτου.Πηγή: imaginestores.gr

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ZeZf6GT0uQk

Κατά την θερινή περίοδο, οι προβολές του Cine-Λαμπηδόνα γίνονται τις Πέμπτες στις 9.00μμ στον εξωτερικό χώρο του κέντρου.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/94794/